Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 > >>

Průhledný label

Mám takovou banální otázku. Jde udělat aby byl Lebel průhledný jako ve VB6 (Vlastnost BackStyle &gt; Transparent). Mám za lebelem PictureBox a nechci aby se mi kolem texu zobrazoval šedý obdelník. Díky za případné odpovědi.

VB.NET, Komponenty, Grafika

10 odpovědí

28.04.2012 18:35

anonym

ukončení aplikace

DObrý den, jedna z činností mé aplikace je, že poslouchá na určitém udp portu. Naslouchání spouštím ve zvláštním vlákně, kde je pak cyklus while, ve kterém je prováděno zpracování přijatých dat. Používám třídu UDPClient. Pro ukončení aplikace nejdříve abortnu vlákno, uzavřu udp klienta a pak pr...

C#

6 odpovědí

10.04.2009 13:03

anonym

VB 2005 + IMAPI2 + Events

Tento kód funguje - RW vymaže, ale eventy se nezachytávají. Ví někdo proč? Případně i jak na to, aby pracovali?

VB.NET, WinAPI

4 odpovědí

01.02.2009 21:32

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Makra Word

Jak jednoduše pomocí makra změním podbarvení buńky ve word tabulce? díky Jiří Kašpar.

VB.NET

7 odpovědí

01.02.2009 19:12

anonym

Grafika

Dobrý den, ve své aplikaci vykreslím do pictureboxu značku (křížek). Dále pak chci nakreslit výběrový obdelník, tak že kliknu a při pohymu myší se začíná vykreslovat obdelník.... v proceduře picturebox_mousemove tedy musím použít picturebox.Invalidate(), aby se obdelník správně vykresloval, nic...

VB.NET, Algoritmy, Grafika

9 odpovědí

30.01.2009 16:18

anonym

Mizí hodnota z tabulky

Vkládám data z tabulky z SQL databáze na stránku do GridView(je to stejné i např. do ListView atd.). No a v jednom sloupci se mi děje taková &quot;podivnost&quot;. Při každém nataženístráky se na moment objeví hodnoty a v zápětí zase zmizí a sloupeček zůstane prázdný. Ostatní hodnoty jsou normáln...

ASP.NET WebForms

8 odpovědí

30.01.2009 11:03

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

ListView - šířka sloupce

Dobrý den. Prosím, jak mohu v objektu ListView zamknout šířku sloupce, aby nemohla být změnena uživatelem? Našel jsem řešení zde: http://vbnet.cz/forum-tema--470-zamknout_sirku_sloupce_listview.aspx ..ale to je pro VB.NET. Já bohužel s tímto jazykem zatím nejsem natolik obeznámem, abych si a...

VB6/VBA

3 odpovědí

30.01.2009 7:53

anonym

Platnost proměnné

Zdravím všechny. Kdo mi poradí, ak nadeklaruji proměnou &quot;But&quot; aby platila i mimo cyklus ?. Ona proměnná sice po spuštění funguje, ale pořád mne to v režimu ladění upozorňuje na nedeklerovanou proměnou. Jen pro vysvětlenou, potřebuji do TableLayoutPanelu přidávat controls a dopředu ...

VB.NET

10 odpovědí

29.01.2009 19:58

Michal Březina

Ukládat data do Excelu

Ahojky,Chci ukládat data do tabulky Excelu,ale na PC nebude nainstalován Office.Můžete mi poradit?

VB.NET, Office

6 odpovědí

29.01.2009 16:32

Petr Žižka

Prázdný dataset

Nevím, proč se mi to stává, ale když někdy provádím přes .NET obyčejný SQL SELECT dotaz s výstupem do DataSetu, tak mi čas od času vyjde jako výsledek dataset, obsahující nulový počet tabulek... Nevíte někdo, čím by to mohlo být?

VB.NET, SQL

2 odpovědí

28.01.2009 17:47

Petr Mánek

Další způsoy vyplnění pole?

Dobrý den. Nevím jestli se to spíš nevztahuje do Offtopicu. Mam dotaz a vůbec mě nenapadá žádné elegantní řešení (než to předdefinovat ručně) Normálně pole vyplnit umím. např: Ale když bych stejné pole chtěl vyplňovat jinak než po řádcích, ale například ve šneku. Od okraje, nebo zevnit...

VB.NET

5 odpovědí

28.01.2009 13:44

Viktor Langer

VBA - Tabulka

Uvedení procedura mi vypíše do 2.řádky 1.sloupce tabulky1 jedničku. Jak lze upravit, aby tuto 1 vypisovala do aktuálního řádku? Děkuji.

VB6/VBA

6 odpovědí

28.01.2009 10:05

anonym

Seznam uživatelů

Zdravim! Jméno aktuálně přihlášeného uživatele najdu v My.User. To je v pohodě. Potřeboval bych ale nějak získat seznam všech existujících uživatelských účtů v systému. Poradíte jak na to?

VB.NET

2 odpovědí

28.01.2009 8:09

anonym

Starter Kit a uložení uživatelů

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, kam se při použití Starter Kitu ukládají informace o uživatelích? Hlavně mě zajímá heslo pro Administrátorský účet. Lze tu vůbec někde zjistit? Předem děkuji za odpověď. Tomáš

ASP.NET WebForms

4 odpovědí

27.01.2009 18:31

Tomáš Herceg

Jak jednoduse na skladani objektu

Rekneme ze mam existuji tridu, ktera ma radu vlastnosti a metod. Nyni bych potreboval vytvorit novou tridu, ktera rozsiruje schopnosti puvodni tridy a rad bych to delal pomoci slozeni (composition), tj. uvnitr noveho objektu budu vyuzivat puvodni objekt, ale pres upravene meotdy a vlastnosti nove...

VB.NET

8 odpovědí

27.01.2009 15:11

Petr Žižka

Výška fontu

Zdravím a mám následující dotaz: Pomocí GDI+ kreslím a píšu metodami objektu třídy Drawing.Graphics DrawImage a DrawString. Je možné nějak zařídit, aby některé z textů byly vykreslovány fontem, jehož výška (pouze výška) bude např. 1.5 násobkem standardní výšky fontu, tedy něco jako je ve Photos...

VB.NET

0 odpovědí

27.01.2009 12:45

anonym

Serializace objektů

Jak se vyrovnáváte s omezením daným XML serializací objektů? Např. konstruktor bez parametrů, nelze mít readonly vlastnosti, nelze mít typ interface, apod. Lze daná omezení nějak obejít nebo to řešíte úpravou tříd nebo případně označením nekompatibilních metod jako donotserialize? Postupně ...

VB.NET, XML

4 odpovědí

27.01.2009 11:50

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Statická vs. instanční

Dobrý den, snažím se pochopit rozdíl mezi statickou (static) a instanční metodou (nebo třídou či cokoliv jiného). Nějak si to pořád nedovedu představit, jaký (krom slova static) je v tom rozdíl. Díky za vstřícnou odpověď :-)

VB.NET, Architektura

4 odpovědí

26.01.2009 17:12

Ondřej Linhart

Formátovaný text do databáze a zpět

Chtěl bych se zeptat jakým způsobem mám uložit v db nějaký formátovaný text (např. odřádkování) z textového pole a jak jej zpátky načítat, aby formátování zůstalo. Díky za odpověď

SQL

2 odpovědí

26.01.2009 8:01

anonym

Tisk WebBrowseru

Dobrý den. Přicházím opět s jednou tiskovou úlohou:). Můj program má vytisknout obsah objektu WebBrowser. Načíst stránku do WB a následně ji vytisknout, to by mi ještě šlo: Problém je v tom, že metoda Refresh, stejně jako metoda Navigate, má zřejmě nějaké prodlení. Proto pokud se tyto dva příka...

VB6/VBA

1 odpovědí

25.01.2009 17:45

anonym

<< < 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se