Zjistit oprávnění na složce, nebo souboru (zabezpečení)   otázka

VB.NET

Dobrý den,

snažil jsem se najít, jak se dá zjistit oprávnění na složku a nikde se mi nepodařilo najít ani ukázku. Jediné co lidé řeší jsou indexy (jen pro čtení, skrytý...) Já bych chtěl zjistit jaký uživatel, nebo skupina má jaká práva na danou složku nebo soubor (R, RW, LIST, ....). Nevíte jak na to? Pomohl by mi i odkaz.

Děkuji za každou i malou nápovědu :)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

V odkazu na CodeProject, který uvádím na konci příspěvku autor napsal třídu, pomocí které můžete zjišťovat oprávnění pro aktuálního uživatele. Pokud potřebujete zjišťovat oprávnění pro libovolného uživatele, budete muset použít Windows API (pro získání identity požadovaného uživatele pomocí tokenu), jak to udělat naleznete v mém snippetu http://www.vbnet.cz/snippet--27-overeni_...

http://www.codeproject.com/KB/files/User...

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Děkuji, ale stále si s tím nevím rady.

Nevim jeslti jsem to popsal dobře, ale chtěl bych

zadat např "C:\TEMP" a dostat výpis uživatelů a skupin, které mají nastavena nějaká oprávnění na tuto složku a pak rozlišovat např. R a RW.

Nedostal jsem se zatim ani k tomu výpisu. Podařilo se mi zjistit jestli na nějakou složku mam oprávnění nebo ne, ale to je opačný postup.

Přivítam radu od každého:-)

S kódem a snippetem který je v mnou poskytnutém odkazu jste schopný zjistit všechna přístupová oprávnění pro určitého uživatele. Potom vám už jen stačí získat seznam všech uživatelů daného počítače (dohledejte na CodeProjectu nebo Google).

Mimochodem k čemu to potřebujete? Jestli to náhodou není naprostá zbytečnost.

Chci projít filesystém a zjistit kam mají kteří uživatelé přístup.

Na složkách jsou nastavena oprávnění pro skupiny uživatelů.

Já bych chtěl zadat cestu ke složce a jako výsledek mít seznam skupin, které jsou na složce nastavené(proděděné). Pak zjistit která skupina má jaké oprávnění a případně z AD vysypat i uživatele co jsou v dané skupině.

S AD již pracovat ve vb.net umím, ale teď mi chybí ta fáze jak získat skupiny co jsou nastavené na složkách. Obrácený postup a to zkoušení každého uživatele na složku a vypadnutí práv by asi bylo neefektivní (každý uživatel má právo list a to se tváří jako právo Read, takže bych konrolu chtěl dělat i na určitý vzorek souborů ve složce)

Můj program by měl sloužit k usnadnění kontroly toho co jsem nastavil, aby nedošlo k situaci, že se někdo dostane někam kam nemá.

Vím, že jsem si vymyslel asi složitou věc (na mojí pokročilost v programování), ale je to nejlepší způsob jak se učit další a další věci.

Děkuji.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback