A jsme u toho:já osobně si nedovedu představit, že by takový dotaz na vývojáři.cz padl už z toho prostého důvodů, že průměrný začátečník po zběžném prohlédnutí toho webu jednoznačně nebude vědět, jestli je na Zemi nebo jiné planetě. Ten web snad ani nepředpokládá, že by jej četli začátečníci.Kdežto na Vašem webu je to jiné:tady najde i absolutní začátečník podporu. Jenomže je zvláštní, že v poslední době se tu od Vás moc podpory tito lidé nedočkají. Píšete, že Váš web není helpdesk, ale když někdo někomu tady pomůže, i přes primitivně formulovaný problém, je to tedy špatně? Tohle, nezlobte se na mě, zavání cenzurou. Když nepomůžete Vy osobně, jsou tu přeci jiní, kteří pomohou; nezištně, jenom proto, že chápou potřebu druhého.Co se týká domácích úkolů na odborných školách, někdy je to prostě tak, že, problematiku nepochopíte hned. To se týká i případu zvoleného předmětu. Ale máte třeba nad sebou Damoklův meč termínu odevzdání. A na koho se pak obrátíte, když spolužáci problematiku nechápou taky?Profesora v mnoha případech nemá smysl prosit o vysvětlení, protože jednoduše většinou si ten čas neudělá. Byl jsem už mockrát svědkem, že i přes velký zájem studentů se něčemu naučit, nepochopení určité problematiky vedlo k neadekvátním projevům učitelů. Byly to projevy bohužel ne nepodobné tomu Vašemu.Nemá to nic společného s inteligencí žáka; je to o zkušenostech.I kdyby šlo o řešení domácího úkolu, to řešení si pak má možnost přečíst mnoho těch, kteří to pak někde úspěšně uplatní, a o to přeci jde.To je ten vývoj. Nevím už při jaké příležitosti tady padly věty o tom, že tento web má klesající počet příspěvků, mimo jiné i kvůli takovýmto projevům. Jednoduše:nechte tu lidi dotazovat se na cokoli.Nevidím nic špatného na tom, když někdo, kdo má chuť, čas a znalosti, pro někoho naprogramuje třeba celou aplikaci. Oba to obohatí, ostatní se poučí.Nedělejte z nich pitomce a zkuste aspoň trochu použít empatii a čtení mezi řádky. P.S.: Omlouvám se za délku odpovědi.
|