Nové téma
Zdravím. Jsem úplný laik který se kdysi snažil programovat ve VB. Potřeboval bych poradit jak pomoci VB nastavit Time alarm v biosu. Něco jsem o tom našel tady http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa373235(VS.85).aspx Předem dik moc
VB6/VBA
Radim Kaiser
Ahoj, chci požádat o radu, chtěl bych použít db v titulku pod vb6, celá aplikace má chodit na usb disku a tak by se mi to docela zamlouvalo, protože hlavní aplikace běží pod plnohodnotným sql 2005,a na usb se "odnaší práce" na jiné pracoviště - jen několik záznamů z hlavní db. Takže ...
Tomáš Herceg
Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně čtení textu z klientu jako je ICQ a QIP. Jde z jejich "šeptátka" nějak číst posledni správu a popřípadě do něj i psát?(pomocí programu samozřejmě) Možná se to jeví jako absolutní zbytečnos a asi to tak i bude ale chtěl bych to zkusit jen nevim ...
C#, VB.NET, Offtopic, I/O operace
Zdravím. Mám spuštěných několik instancí programu Excel. Spustím další, po proběhnutí procedury která nahází data do sešitu v Excelu potřebuju ukončit pouze tu jedinou instanci (ostatní instance v Excelu poběží dál). Momentálně mi to funguje tak, že zkontroluju, zda v paměti neběží Excel, pokud a...
VB.NET, Office
anonym
Dobrý den, začínám s programováním (píšu kravinky, které mě zrovna napadnou a 3/4 kódu tvoří scripty odsud...). Napsal jsem takovou aplikaci, která vysílá požadavky na server a přijímá odpovědi (nečekaně :-D). Ale těch požadavků je za sebou několik. I pár tisíc. Trvá dlouho než se program připo...
VB.NET, Threading
Petr Mánek
Zdravím, rád bych požádal o radu, jakým způsobem je možné nastavit, aby můj Control bylo možné dimenzovat jen do šířky? Výška by měla jít nastavit pouze 'zevnitř'. Díky
VB.NET, WinForms
Jan Novák
Ahoj, omlovám se pokud se zde tento problém již řešil. poté neumím hledat a omlovám se. Ale otázka je taková, pokud u formulářů vygeneruji více resx souborů = tím že postupně změním lng daného formuláře a v jednotlivých resx přeložím příslušné texty, bude potom aplikace fungovat podle zvoleného ...
Ondřej Linhart
Dobrý den, mám dotaz ohledně instalace programu. Udělal jsem jednoduchý program v MS VB 2008 Express Edition který používá Sql Server Ce v. 3.5, databázi mám uloženou přímo na C:\DB.sdf. Když tento program publikuji a nainstaluji na PC kde jsem ho naprogramoval, je vše OK. Pokud ale jej chci nain...
VB.NET
Petr Zajíc
Dobrý den,chtěl bych se zeptat, jak zajistit, aby se v Object Browser objevil rozpad celé struktury .Net. Když jsem např. hledal třídu StreamReader v System.IO, neobjevila se tam.Když jsem ovšem zadal do Search přímo SreamReader a kliknul na podtřídu TextReader a pak se vrátil šipkou zpět do rozp...
Visual Studio
Zdravím, používám VS 2008 EE. Poslední dobou ale dochází k nepříjemnému problému, který nejsem sto vyřešit. Visual Studio mi zamrzne a spadne pokaždé, když na formulář umístím vlastní ovládací prvek, dědící z Control. Při spuštění kompilace se všechny záložky a nástroje uzamknou, ale formulář ...
Mám problém se zobrazením náhledu PrintDokumentu Proč se dokument vytiskne správně, ale v náhledu se zobrazí pouze po předchozím tisku? Kam se DrawString vykresluje, proč nestačí jen nahled.document=tiskdok?
Jan Fíla
Máte zájem o článek (nebo články) na téma Silverlight 2? Například návod jak si napsat hru jako PacMan: http://vbnet.cz/blog-clanek--193-pacman_pro_silverlight.aspx
Silverlight
Jakub Čermák
mám vo forme vložený picturebox s rozmermy väčšími ako je okno formu a ako mám do formu vložiť posuvníky (scrollbars) aby som obsah okna mohol pohodlne prehliadať Prešiel som properties ale nepodarilo sa mi nič náisť?...
C#, VB.NET, WinForms
Co znamená: AutoEventWireup="false"
ASP.NET WebForms
Jak přerušit uzavírání hlavního formuláře programu (čili zavírání programu). Mám tam dotaz ukončit Ano/Ne. Potřebuju tam ještě vrazit možnost Storno. Díky za odpověď.
Caute, ma niekto skusenosti s vytvaranim instalacneho setupu pomocou visual studia a projektu "SETUP PROJECT"? Popripade potesil bz nejakz navod v slovencine alebo cestine. Dakujem pekne a pekne sviatky vsetkym Cujan
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Zdravím všechny, zkoumal jsem různé možnosti streamování. Jedná se mi de facto o videokonferenci 2 stran. Zachytávat vstup z videozařízení umím, akorát se mi jej nepodařilo prohnat jakoukoliv kompresí, abych to mohl poslat přes net. Když použiju VideoLan dll, tak ta mi vždy hodí BSOD (dělá to na...
Dobrý večer, prosím o pomoc. Hľadám v tabulke "Album2" výrax "Text=xyz". Ak existuje tak riadok zapisujem do "ListBoxu" všetko je OK. ListBox som nahradil DataGridView1 a už mi zapíše len posledný výskyt. Používam VB2005 Express.
VB.NET, Komponenty, Algoritmy, WinForms
Ahoj,nevite jak se da vymazat "uzel" z xml? nasel sem todle: to jsem upravil pro svuj xml soubor ktery vypada takhle: ale kdyz dojde na radek s root.RemoveChild(node.ParentNode) napise chybu: Diky za odpovedi
VB.NET, XML
Zdravím. Mám stránku a na ní nějaké komponenty a tlačítko. To tlačítko se m tam vygeneruje automaticky. Mám ale problém s tím, že když se na to tlačítko klikne, tak i když nemám žádnou funkci, tak se po kliknutí stránka smaže. Resp. smaží se z ní ty ostatní komponenty - nevím proč. Potřebov...
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít