Vlastní DialogResult   zodpovězená otázka

VB.NET, WinForms

Zajímalo by mne jestli je možné vytvořit (rozumně jednoduše) vlastní DialogResult.

Jedná se mi například o použití při výzvě k uložení dat formulářů.

Např. pro tlačítka:

Yes

YesToAll

No

NoToAll

Cancel

Přijde mi, že vytvoření vlastního DialogResultu by bylo nejpřehlednější.

Předem děkuji za odpověď

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

No jinak to ani nejde. Výčtový typ nelze dědit, takže to ani nebude kompatibilní s existujícím DialogResult.

Takže jestli jsem to dobře pochopil, tak nejde rozšířit seznam stávajích DialogResultů.

Děkuji za bleskové info

Vytvořil jsem si pomocí enumerátoru vlastní hodnoty DialogResult a ty mám jako návratovou hodnotu po uzavření dialogového okna.

No jenže to nebude fungovat s klasickým Form.ShowDialog(), Form.DialogResult a Button.DialogResult...

ShowDialog() jsem vložil do funkce uvnitř Formu - Dialogu (ten je náhradou messageboxu) a jako návratovou hodnotu dostávám hodnotu proměnné z vlastního DialogResultu.

Po stisknutí některého z tlačítek (Yes, YesToAll, No, NoToAll, Cancel) předám proměnné odpovídající hodnotu vlastního DialogResultu a zavolám Close().

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback