zobrazení console   otázka

VB.NET

VB.NET 2008 EXPRESS

Dobrý den, poradil by mi někdo se zobrazením konzole viz kód. Žádné okno se mi nezobrazuje. Snad se má zobrazit s CTRL+C, ale to je bez reakce. Děkuji za radu.

Imports System
Imports System.IO.Ports

Module SerialPortExample

Sub Main()
        ' Get a list of serial port names.
        Dim ports As String() = SerialPort.GetPortNames()

Console.WriteLine("The following serial ports were found:")

' Display each port name to the console.
        Dim port As String
        For Each port In ports
            Console.WriteLine(port)
        Next port

Console.ReadLine()

End Sub
End Module

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Dobrý den , v čem je problém ? Váš kód jsem hodil do Visual Basicu 2008 . Konzole se normálně zapla a zobrazila mi port COM1.Takže vše je asi ok.Přeji hezký den.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Dobrý den, problém je ve mě.

Mám aplikaci komunikující s ext.zařízením přez COM. Potřebuji uživateli nabídnout možnost připojení i na jiný COM. Programem umím port přepnout takto.-To funguje

com.PortName = "COM1"
com.PortName = "COM2"

Musím načíst existující porty v PC. Viz dotaz, ale neumím použít conzole./ani nevím jestli je to vhodné/

File - New Project.. -ConsoleApplication..

a do Module1.vb jsem vložil ten kód

Po spuštení problikne černá obrazovka a to je vše.

Děkuji za radu.

Vy totiž neznáte ani takové základy, jako jak funguje konzolová aplikace. Měl byste začít od základů a ne čtením dat ze sériového portu... Forma aplikace záleží na požadované funkčnosti. Může to být konzolová aplikace, ale také okenní aplikace nebo služba.

Ano, nevím jak funguje komunikace přez konzoli. Nikde jsem to nanašel. V mých knihách jsou jen okenní apl. A když použiji tento kód,z MSDN, o kterém všichni píší, že je OK, tak ho neumím ani spustit. Takže zatím je pro mě konzole jen pandořina skříňka

Nicméně k mému dotazu. To zjištění portů v PC potřebuji do okenní aplikace.

Dim ports As String() = SerialPort.GetPortNames()

Je to trapné, ale až dnes jsem si všiml, že jde o pole. Tím se vysvětluje, že mi nešlo s tou promněnou pracovat jako ze string. Label1.text=ports S polem pracovat umím, takže už si poradím.

Díky

Konzolová aplikace je aplikace, která zobrazí po dobu svého běhu okno, ve kterém se normálně zobrazuje příkazový řádek, a používá jednoduché textové vstupy a výstupy. Na některé věci je to dobré, ale pokud chcete dát uživateli na výběr z více možností, udělejte okenní aplikaci a kód vložte do nějaké procedury kliknutí na tlačítko nebo tak podobně.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Mně rovněž uvedený kód funguje bez problému (vypíše mi porty COM3, COM4, COM5).

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback