DataGridView - uchování rozepsaného záznamu   zodpovězená otázka

VB.NET

Zdravím,

mám aplikaci propojenou s databází MySQL a k datům přistupuji pomocí prvku DataGridView. Manipuluji s daty prostřednictvím odpovídajícího BindingNavigatoru, vkládání, aktualizace ani mazání záznamů databáze mi nedělá žádné problémy. Ty se vyskytnou v případě, kdy ukládám záznam s nevyplněnou NotNull položkou. Mohl by mi prosím někdo poradit, jak tuto výjimku ošetřit, tak aby mi nezmizel vkládaný řádek a uživatel nemusel všechna data opět zapisovat?

Díky za pomoc.

H.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nejjednodušší řešení by bylo použít typový DataSet, který nastaví vše potřebné a validace se pak provádí automaticky. Toto řešení však doporučuji pouze v případě, kdy už máte jistotu že se struktura databáze nebude dále měnit.

OK, díky za rady, vyzkouším... A kdyžatk počkám, až budu mít databázi ve finálním stavu.

H.

Datagridview má hromadu událostí, které nastávají při opouštění buňky, opouštění řádku apod. Je třeba možno zachytit událost RowValidating a v ní zjistit, zda jsou položky NotNull vyplněné a v případě, že některá není, nastavit e.Cancel na True. Je to jen nápad, třeba vyzkoušet.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback