Doučení databáze   zodpovězená otázka

VB.NET

Ahoj, hlednám někoho, kdo mě naučí základy v programování databáze. VB.NET zvládám, jen databáze mi dělá problémy. Najde se tu někdo takový. Samozřejmě veškerý čas zaplatím, jem schopen dostavit se kamkoliv po ČR.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

zkus raději knihy. Je to tak komplexní problematika, která za pár sezeni nelze zcela pochopit.

ja bych šel přes tyhle témata:

- relačni databáze, příp. SQL. Osobně bych ti doporučil skripta z VSE od doc. Kubálka, o MS Access. Chápu ze nebudeš Access asi používat, ale perfektně se na něm vysvetluje relační princip

- potom SQL (pohledy, trigers, apod.) jazyk a jeho základy. http://www.techonthenet.com/index.php

- a az potom ADO.NET

Pokud chces DB opravdu pochopit, vyhnul bych se pruvodcum ve visual studiu.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Základy lze najít u nás na webu, máme to celkem hezky vysvětleno na konkrétních příkladech. S Accesem bych rozhodně nedopručoval začínat, je to sice taky relační databáze, ale podle mě je v tomto případě lepší začít na něčem pořádném.

Průvodci ve Visual Studiu podle mě nebrání pochopení fungování databáze, i ten, kdo je nepoužívá, může databázím nerozumět, a naopak.

Také bych se přikláněl k MS Access jako úvodu do relačních DB. Jednoduše se vysvětlují věci jako pole, typ pole, relace, pohledy, apod. Teď nemyslím přistupovat k němu programově, ale vyzkoušet si základní tvorbu dotazů, tabulek, apod. Vše je jasné, snadno přístupné.

Začínat rovnou na velkých DB mi přijde zbytečně rychlé - nejdřív se naučit řídit kolo než auto.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback