Form Reload   zodpovězená otázka

VB.NET

Dobrý večer, narazil jsem na problém (sice asi triviální) . Hledal jsem přes google a nic kloudného jsem nenašel.Možná tak něco pro Vb6. Tak tedy můj problem je ten,že za běhu programu se upraví některé komponenty a po klepnutí třeba na tlačítko potřebuju aby se vrátily na DEFAULT (jako kdybych zapnul program znova).Takže upravené na originální.Nevíte někdo jak na to díky.Doufam,že jsem to napsal pochopitelně.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

"za běhu programu se upraví některé komponenty a po klepnutí třeba na tlačítko potřebuju aby se vrátily na DEFAULT" - co má tento nesmyslný dotaz znamenat? Pokud potřebujete u něčeho nastavit výchozí hodnoty, buď si vytvořte metodu která to udělá nebo to nastavujte v konstruktoru a vytvořte novou instanci třídy.

Tím jsem myslel,že když třeba se mi změní popisky u tlačítek.Tak aby se mi pak vrátily do stavu když se program zapnul.Proto mě zajímalo jestli jde Reloadovat Form.Jinak se omlouvám , že jsem napsal blbost , ale opravdu jsem neměl tušení jak na to.A vracet popisky jeden za druhým přes Button1.text = "bla bla" mi přijde blbost když jich tam je x desítek.

Nic jiného vám nezbude. Napište si na to metodu. Ještě mě tak možná napadlo smazat vše z kolekce Controls a zavolat znovu InitializeComponent(), ovšem to je zrůdnost největšího kalibru.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

a ještě jedna zrůdnost:

vytvořit novou instanci formuláře, projít jednotlivé controls a zkopírovat jejich hodnoty do formuláře původního (podle jména prvku). Pak nový formulář zničit.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Díky za tip,vám oboum.Jinak todle mi přijde opravdu zrůdné.Tak to asi udělám tak jak navrhoval pan Linhart (napsáním vlastní metody).

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback