čas nebo čítač... nezávislý na systémových hodinách   zodpovězená otázka

VB.NET

Zdravím!

Ve VB bych se potřeboval dostat k času od spuštění windows, nebo cokoli co by běželo, bylo přesný na milisekundy a nebylo závislé na systémových hodinách...

Dělám totiž stopky a (pro vykreslování a výsledný výpočet času) používám Now a následný rozdíl... a když v průběhu měření změníte čas, aktualizujete čas nebo nedejbože měříte v době změny letního/zimního času, tak jste s přesností v...

Googlil jsem, našel jsem jak bych to mohl udělat v UNIXu, ale win nic :-D

Předem díky!

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

http://www.vbnet.cz/forum-tema--2483-nic...

Když jsem použil System.Diagnostics.Stopwatch tak jsem měření zbavil závislosti na systémovém čase... super!

...ale když jsem v průběhu měření hybernoval, uspal počítač, tak po zapnutí byl čas stopek větší než by měl být... sice jedou, ale rychleji v hybernaci neco spánku :-(

Když jsem koukal třeba na stav síťového připojení a jeho "Duration" (v dialogu windowsů) tak tam byl čas i po hybernaci nebo spánku počítače správný... nevíte jak se dostat k tomu, s čím pracuje stav síťového připojení?? :-D

...ona zase ta přesnost na milisekundy životně důležitá není... jen bych potřeboval aby to milisekundy ukazovalo...

Počet milisekund od startu systému vrací Environment.TickCount. Ale pozor, po 25 dnech běhu systému přeteče a je to k ničemu. Její přesnost je asi 20ms.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Díky!! ..toto jsem hledal ;-)

Pokud by tedy pro stopky nevadil maximální limit 25 dní (od doby spuštění systému!) a poměrně velká nepřesnost, potom by stačilo v okamžiku spuštění stopek uložit aktuální Environment.TickCount (t0) a v okamžiku požadavku na aktualizaci UI (Timer) nebo zastavení stopek odečíst od aktuálního Environment.TickCount t0, z této hodnoty vytvořit TimeSpan kde už je k dispozici TotalMilliseconds.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback