Povolit spuštění aplikace pouze na lokálním stroji   zodpovězená otázka

VB.NET

Zdravím, prosím (opět) o radu. Mám aplikaci kterou tvoří pouze jeden exe soubor, takže instalačka naní potřeba. Aplikaci distribuuji v rámci firmy přes sdílený adresář (uložím tam exe soubor, uživatelé si ho stáhnou). A zde je problém. Potřebuji, aby si uživatelé skutečně aplikaci stáhli k sobě do pc a nespouštěli ji z aktuálního umístění. Hodně uživatelů má také problém rozlišit mezi pojmy zkopírovat a vytvořit zástupce. Navíc na daném serveru před spuštěním aplikace vyskočí řada hlášek o zabezpečení (nejsem správce serveru takže nevím co tam je nastaveno). Nejhorší je, že spoustu uživatelů se tím beze slova prokliká, snaží se aplikaci používat a pak se diví že něco nefunguje.

Můj dotaz tedy je, zda (popř. jak) lze zabránit spuštění aplikace ze síťe a povolit pouze pokud je fyzicky uložena na lokálním stroji.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

No tak na to je naprosto jednoduché řešení. Na ten exe soubor odepřete oprávnění Procházet složkou / Spouštět soubory pro uživatele nebo skupiny uživatelů, kteří to nemají spouštět. Toto oprávnění zajistí, že k souboru bude přístup pouze pro čtení (budou ho moct zkopírovat), ale odepřeno oprávnění ke spouštění (nebudou ho moct spouštět ze síťového disku, z lokálního ano).

Mimochodem to nastavení CAS (Code Access Security) nezáleží na nastavení serveru, ale na nastavení CAS v .NET Frameworku na klientských počítačích.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Děkuji, to mě nenapadlo:) jednoduché a účinné.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback