Nové téma
Zdravím, v aplikaci pro navigaci používám TreeView. Potřeboval bych některé node zakázat (enable=false) aby si je uživatel nemohl vybrat (buď proto že v danou chvíli akce není dostupná nebo např. uživatel nemá dostatečné oprávnění akci provést). Bohužel jsem tuto vlastnost nenašel. Neřešil jste...
VB.NET, WinForms
anonym
Dobrý den, mám VB .Net 2008 a .net FR. 3.5. Chtěl jsem dělat nějaký projekt s komunikací přes infraport. Ovšem nemohu nikde najít knihovnu system.net.irda.dll. Stáhl jsem ji tedy a přidal do referencí (bez problému), avšak při spuštění hází (Nelze načíst soubor nebo sestavení System.Net.IrDA, Ver...
VB.NET
FrantA
V Form_Load nacitam pomocou System.IO.File.ReadAllText text so suboru. Problem je v tom, ze vzdy po spusteni sa mi vybereie vsetok text v tomto txtboxe. Neviete ako zakazem tento automaticky select all? (nikde nemam nic napisane na select all)
VB.NET, Komponenty, WinForms
Vážení je možné nainstalovat podporu pro překlad a spuštění java aplikací v routeru ASUS 500gP? GCC by měl překlad javy podporovat ale při pokusu o překlad upozorní:"gcc: Jenom_sout.java: Java compiler not installed on this system" Je možné tedy kompilátor nainstalovat a jak? Je i jiná...
Offtopic
Jan Fíla
1) Je k mání kód na html editorek, kterým právě vkládám do diskuze tento dotaz? Pokud ne, tak 2) Byl by k mání alespoň JScript na zjištění pozice kurzoru v textu textboxu? Díky za pomoc.
ASP.NET WebForms
Petr S
Dobrý den, řeším toto, Mám dva uživatele „Uzivatel1“ „Uzivatel2“ zařazené do skupiny Users (Win XP „NTFS“). „Uzivatel1“ nemá přístup do adresáře "C:\Upload\", ale pokud se „Uzivatel1“ přihlásí do aplikace, tak aplikace ...
Ondřej Linhart
Zdravím, mám dotaz ohledně typu databázové role SQL serveru. Ve své aplikaci využívám přístup k databázi SQL serveru pomocí SQL server authentication a chtěl bych vytvořenému userovi dát práva pouze ke spouštění uložených stored procedur. Někde jsem o tomto typu oprávnění četl a pochopil jsem to ...
SQL, Databáze
Honza Dědek
Zdravím, mám aplikaci propojenou s databází MySQL a k datům přistupuji pomocí prvku DataGridView. Manipuluji s daty prostřednictvím odpovídajícího BindingNavigatoru, vkládání, aktualizace ani mazání záznamů databáze mi nedělá žádné problémy. Ty se vyskytnou v případě, kdy ukládám záznam s nev...
Jan Venhuda
Dobrý den , potřeboval bych poradit s SQL dotazem pro vyhledani cest. Mám tabulku Cesty a tabulku ZastavkyNaCestach (např. Praha, Brno, Zlín, Vsetín) a potřeboval bych dotaz, který vrátí cesty, ve kterých je "podtrasa" zadaná parametry(@START @CIL). Děkuji
SQL
Jaký postup psaní kodu je lepší-rychlejší, efektivnější př.1 nebo př.2 myslím to obecně, při psaní podobobných kodů. Je lepší pokud výsledek používám(ukládám) na více místech a výpočet není nijak složitý ho vypočítát a uložit do proměnné a pak vyvolat, nebo počítat pro každý zvlášt. Děkuji
Vím, že toto je opravdu trivialita, ale fakt jsem to nenašel:) Kde nastavím, aby combo box neumožnoval vkládání dat od uživatele (jako textbox), ale omezil se pouze na připravený seznam? Nechce se mi věřit, že bych to musel řešit přes události, ale mezi vlastnostmi jsem nic takového nenašel. ...
Mam naimportovanu fnc: A potom to volam Problem je v tom, ze takto to funguje iba v Windows Application, ale nie Console Application. Neviete mi povedat kde robim chybu?
VB.NET, WinAPI
Dobrý deň, potreboval by som na fotografie v pozadí, presúvať (dopĺňať) jednotlivé predmety. Niečo ako kompozícia...Problém: Netuším, ako transparentne prekresliť obraz, cez iný obraz. A navyše tak, že tam neostane nastálo, ale bude sa s ním hýbať. Len predpokladám, že to nieje možné (a urč...
Dobrý den, poradíte mi prosím někdo jak z xml načtu do proměnné třeba hodnotu atributu nebo hodnotu toho elementu?
VB.NET, XML
Děkuji za skvělý snippet: http://www.vbnet.cz/snippet--33-binarni_serializace.aspx Pokud k tomu nejsou nějaké specifické důvody (web services, apod.), doporučuju všem použít binární serializaci před XML serializaci.
Architektura, XML, .NET
Petr Žižka
ahoj vykresluju si graf primo do textoveho pole,ale nevim si rady jakym zpusobem naprogramomat obnovu grafiky tohoho textoveho pole pokud dojde k minimalizaci nebo k prekryti jinym oknem.par navodu sem nasel ale vsechny se vztahovali k udalostni procedure paint, kterou textove pole nema.pouzivam...
Dobry den, prekladal jsem jednu ukazkovou kde z app.exe se vola dll ktera obsahuje formular a narazil jsem na error ktery uz 2 dny nemuzu vyresit... Muj problem se tezce vysvetluje ale v podstate jde o o ze mam app.exe a + samotne dll pluginy ktere obsahuju formulare a ja je volam z app.exe. ...
C#, VB.NET
Bouchac Mazelllll
Zdravím Prosim vás, žádám vás o radu. Na svým webíku psaným v PHP chci zvýrazňovat syntaxy, kterou vložím do příspěvku. Třeba že napíšu kousek kodu a bude to zvýrazněný a oddělený v tabulce nebo v čem to máte třeba na vb.net. Díval sem se po netu našel jsem toto: http://softwaremaniacs.or...
Jakub Kratina
Vytvořil jsem několik aplikaci a všechny se vyznačují zvláštním průběhem konzumace paměti. Spustím ji a začnu s ní pracovat, potom se začnou jeji paměťové nároky zvyšovat cca 30 Mb (zjištuji přes task managera). A pokud ji nechám aktivní tak si stále alokuje oněch 30 mb. Jakmile ji zminimalizu...
Visual Studio, Architektura
Dobrý den, potřeboval bych poradit jak zvalidovat sadu textboxů. Na formuláři jsou 3 textboxy, do všech se musí zadat tři hodnoty Double, aby bylo možné pracovat s formulářem dál. Na událost LostFocus prvního udělám validaci a pokud je číslo zadané špatně potřebuji, aby se fokus vrátil do ...
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít