Zdravím, dne 25.08.2009 jsem založil téma na odeslání emailu z aplikace. Z Vaší pomocí jsem dospěl k níže uvedenému řešení a vše funguje jak má ...
'Odeslání potvrzovacího e-mailu
Dim message As String = String.Empty
Using sr As New System.IO.StreamReader(Server.MapPath("~/NewUserMail_F.htm"))
message = sr.ReadToEnd() ' precte soubor
message = message.Replace("%username%", CType(CreateUserWizardStep1.ContentTemplateContainer.FindControl("UserName"), TextBox).Text)
message = message.Replace("%password%", CType(CreateUserWizardStep1.ContentTemplateContainer.FindControl("Password"), TextBox).Text)
End Using
Dim Msg As New System.Net.Mail.MailMessage()
Msg.From = New System.Net.Mail.MailAddress("[email protected]", "AQUAcoolers")
Msg.To.Add(New System.Net.Mail.MailAddress(CType(CreateUserWizardStep1.ContentTemplateContainer.FindControl("Email"), TextBox).Text))
Msg.Subject = "AQUAcoolers - registrace"
Msg.Body = message
Msg.IsBodyHtml = True
Dim Post As New System.Net.Mail.SmtpClient("mail.aquacoolers.com")
Post.Credentials = New System.Net.NetworkCredential("[email protected]", "*****")
Post.Send(Msg)
Msg.Dispose()
Prostřednictvím tohoto kódu se mi odesílá automaticky email i s proměnnými v textových polích, kde tělo zprávy je uloženo a formátováno v souboru ("~/NewUserMail_F.htm")) v sekci ...
<body style="background-color:#000099" runat="server">
<div id="Message">
<table style="width:800px; height:600px; background-image:url('App_Themes/DefTheme/StyleImages/bgr_00.jpg'); border:0;">
<tr>
<td>GRATULUJEME - Vaše registrace proběhla úspěšně:</td>
</tr>
<tr>
<td>Uživatelské jméno: %username%</td>
</tr>
<tr>
<td>Heslo: %password%</td>
</tr>
</table>
</div>
</body>
</html>
Problém je v tom, že tělo zprávy je formátováno v tabulce s nastaveným pozadím, ale samozdřejmě při přijetí emailu se mi pozadí nezobrazí. Můžete poradit jak postupovat aby toto pozadí bylo v emailu viditelné, popř. jak vložit obrázek do těla zprávy (ne jako přílohu) Děkuji
|