Jak na záložku TabControl přidat CheckBox?   zodpovězená otázka

VB.NET, WinForms

Lze nějakým způsobem přidat checkbox na záložku u TabControl - myslím tím na "ouško" nějaké TabPage, kde Text.

Je nutné to řešit tvorbou vlastního controlu (zatím jsem nedělal) nebo to lze jednodušeji?

Díky

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

K čemu proboha takovou věc potřebujete? Jako nějak by to jít mělo, ale abyste to použil, měl byste mít sakra dobrý důvod, proč to udělat. Je to nestandardní, dá se to jistě řešit jinak a uživatelé si na to budou muset zvykat. A bude dost těžké toho dosáhnout.

Mám v dané aplikaci dvě varianty:

a) tabcontrol se 7-mi záložkami pondělí, úterý... neděle - čili nastavení na záložce je pro každý den zvlášť

b) tabcontrol s jednou záložkou "Po-Ne" - čili nastavení na záložce platí pro celý týden.

Uživatel má možnost se rozhodnout, zda chce zadat nastavení pro celý týden stejné nebo definovat nastavení pro každý den zvlášť.

Myslel jsem, že bych na první záložku dal zaškrtávátko "stejné Po-Ne" a když bych ho zaškrtl zobrazil bych 1 záložku a v opačném případě všech 7.

Dal jsem ten checkbox nad tabcontrol a je to :).

To je skutečně hovadina. Pokud chcete udělat něco takového jako záložky ve Firefoxu nebo v Internet Exploreru tak k tomu se rozhodně nepoužívá CheckBox. Vlastní křížek by šel vykreslovat v události TabControl.DrawItem.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback