Přístup do SQL z více počítačů   otázka

VB.NET

Dobrý den,

mam dotaz k odborníkům.

Chtěl bych zkusit jednoduchou SQL databazi (např. tel seznam), a k ni přistupovat z aplikace na dalších PC.

Data by byly na jednom PC (serveru), aplikace by se po připojení k síti či internetu připojila tyto data v online rezimu prohlizela, editovala.

Aplikace mi ja single PC slape, ale chci zkusit jak to bude fungovat pro více počítačů.

Díky za radu, potěší i rada, která poradí lepší způsob než mnou navrhovaný.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Well, a v čem máte problém? Pokud používáte nějakou databázi, která komunikuje po TCP/IP protokolu, tak to stačí jenom nastavit a mělo by to fungovat.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Problém by mohl být v licenci... nesmí mít SQL Express edition

Licenční omezení neumožňuje používat SQL Express edition v síti?

Nevím jak ostatním, ale mně osobně se zatím ještě nikdy nepodařilo rozchodit přístup na SQL Express edition ze sítě. A myslím, že jsem už několikrát dokonce viděl, že to ani nelze.

Tak to je dobrý vtip. K čemu by ta databáze byla, kdyby se k ní nešlo připojit vzdáleně? Samozřejmě že to jde, jen je potřeba povolit vzdálená připojení případně porty v Bráně firewall nebo jinde.

To mě opravdu rozesmálo. Pracuji s SQL servery kdesi od verze 7.0 až dosud a ujišťuju Vás, že všechny byly a jsou síťové. I ty nejnižší verze, které se kdysi jmenovaly MSDE a nyní "express edition".

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback