Překreslování, Me.Invalidate(), tlačítka aj.   otázka

VB.NET, WinForms

Narazil jsem na problém s pomalým a trhavým překreslováním formuláře (DoubleBuffered zapnuté). Vypátral jsem, že každé Paint se provede vždy 11x a příčinou jsou tlačítka aj. komponenty - 10 prvků = 10x opakovaný Paint navíc!

Tam kde překresluji s Me.Invalidate() jsem překreslování prvků odstranil zadáním parametru (obdélníku) do Invalidate, aby se překreslovala jen změněná část formuláře. Tím opakování Paint odpadlo. Ale nevím, jak poručit automatickému překreslování (po startu, obnovení), aby se při něm také oblast s komponenty vynechala anebo jak opakování Paint úplně odbourat. Proč se pro každou komponentu provádí Paint nechápu. Pomohl, by mi, prosím, někdo?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Už vím, chce to víc myslet - stačí komponenty dát do kontejneru - třeba do Panelu

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback