kompilace   zodpovězená otázka

VB.NET

chtěla jsem se zeptat: pokusila jsem se v příkazovém řádku uložit zkompilovaný soubor Databaze.vb do adresáře bin z jiného adresáře. Přešla jsem do tohoto adresáře a napsala

vbc /t:library /out:..\bin\databaze.dll /r:System.dll /r:System.Data.dll Databaze.vb

Napsalo mi to: vbc není názvem vnitřního ani vnějšího příkazu,spustitelného programu nebo dávkového souboru.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

To je tím, že cestu ke kompilátoru Visual Basicu .NET nemáte uvedenou v systémové proměnné Path a v příkazovém řádku nejste ve správné složce. Je také možné, že nemáte nainstalován .NET Framework. Zkuste napsat v příkazové řádce následující příkaz:

C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v3.5\vbc.exe /t:library /out:..\bin\databaze.dll /r:System.dll /r:System.Data.dll Databaze.vb

Nezapomeňte, že soubor Databaze.vb se musí nacházet v aktuální složce příkazového řádku.

Jinak mi není úplně jasné co vlastně chcete udělat, vbc.exe se používá ke kompilaci zdrojových souborů na binární soubory.

Měl jste pravdu s tou cestou, já mám teda dvojku ne trojku, ale ten kompilátor to nemohlo najít. V té složce to funguje. Jinak se pokouším podle starší učebnice o jeden z aplikačních objektů.Díky

Znát taje kompilace nemusí být nutně k zahození ;-)) Například takový "/p:Configuration=Release" mi šetří dost času, protože v IDE mám DEBUG a pak kompiluju finále k distribuci mimo IDE.

Zapnutím zjednodušené kompilace v nastavení Visual Studia docílíte toho, že binárky se budou kompilovat současně v Debug i Release verzi, potom se nemusíte zabývat přepínáním konfigurace. Tato volba je ve výchozím stavu povolena pro Visual Basic, zakázána pro C#.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback