Koncová aplikace - mírná změna zadání a testovací data   připomínka

V soutěžní úloze "Vývoj koncové aplikace" jsme mírně upravili zadání - pozice míst jsou nyní typu float namísto int.

Doplnili jsme též testovací data pro aplikaci - mapu České republiky s náhodně vygenerovanými spoji.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Ta parada. Len tak si nieco zmyslite a ostatni pocuvnu ako psickovia. Najprv obojstranne smery a teraz toto tu. No comment. Minuly rocnik bol ovela lepsi. Hlavne variabilita uloh.

nahlásit spamnahlásit spam -2 / 2 odpovědětodpovědět

Změnit int na float není takový problém. Nebo snad ano? Navíc vám to dává možnost použít GPS souřadnicový systém.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

taktiez ste upravili Idcko, lebo ked som pozrel do suboru mapa.sql tak som kukal ako puk, ze preco tam su Guidy.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Guidy jako Id tam jsou od začátku, tak nevím, kde je problém.

ja nemam ten pocit. bol tam int...

Vzhledem k tomu, že já osobně již přes rok nepoužívám int jako klíčový sloupec a původní verze webu (která nebyla vůbec vypuštěna a nebyla ani dále upravována) má v zadání také guidy, tak musím konstatovat, že nemáte pravdu.

Začínám mít pocit, že druhá část pravidla číslo 10 vám byla šita na míru. http://soutez.vbnet.cz/Page.aspx?id=Rule...

Aj keby tam bol Guid, nic nemeni na tom, ze s Guidom su vzdy problemy. Hlavne take, ze typ v databazi Guid nesedi s Guidom v .NET. Ano aj v MSSQL (mam odskusane).

Nie nesnazim sa nijako "sabotovat" tuto sutaz. Len stale pritazujute sutaziacim. Tu zmeny hen tam zmeny.

:-) začínám být velmi zvědavý - jak je možné, že nesedí guid v MSSQL s guidem v .NET? To si vážně rád poslechnu. A hlavně jak to máte odzkoušené? A o jakých problémech mluvíte?

No normalne si urobim Guid cez Guid.NewGuid(), povytvaram zaznamy (Place) a nahadzem ich do tabulky. Restartujem aplikaciu a uz tu tabulku nenahram. Preco? Lebo sa neulozi cely guid ale iba nejaky pofiderny string dlhy 5-6 znakov (casto iba nejake cislo) - .NET typ Guid a databazovy Guid.

A klinec po hlavicke zabije Server Explorer so svojim famoznym "Show Table Data", ktory vyhodi 0 zaznamov :D Som si myslel ze som niekde v krajine zazrakov alebo co.

Dokonca aj ked ukladam do stringu a vytvaram nanovo Guid zo stringu tak zase bludy dostanem z tabulky. A to stale sa bavime o MSSQL (SQLite som zahodil ked som potreboval importovat vzorovu mapu).

Tak to jste mě nepotěšil. To asi budu muset zahodit všechny projekty, které jsem za poslední rok a půl napsal. Přestane fungovat synchronizace několika serverů po celé Evropě a čeká mě nepříjemné vysvětlování desítkám zákazníků.

Nikdy jsem s guidem v MSSQL databázi neměl problém a jste první, kdo tvrdí opak.

Evidentně máte chybu někde jinde, Guidy v .NETu a v SQL Serveru jsou naprosto kompatibilní a když to člověk dělá správně, tak to samozřejmě funguje. Nehledejte chyby v databázích a v technologiích, v drtivé většině případů jsou na vaší straně.

V tom s vami suhlasim, ze drvive vacsine je chyba na strane programatara. Ale teraz je prave ta vynimka. Urobil som si jednu tabulku s 1 polom (Guid), a to iste. Zacinam mat pocit, ze bug moze byt aj v samotnom .NET Frameworku...

Ahoj,

můžeš uvést příklad použití a konkrétní verzi .net fw? Zatím jsem neviděl reportovaný bug na toto téma, možná je to skutečně tím použitím. Bohužel bez důkazů jsou to jen plané řeči.

Díky

-- J.

A dost. Myslím, že tohle by už stačilo. Jakékoliv další prázdné přípomínky od tohoto neznámého autora rovnou mažu.

Hlboko sa ospravedlnujem. Na chybu som prisiel a je taka banalna ze sa az hanbim ju tu napisat. :)

Nemusíte jí psát, alespoň si procvičíme představivost.

ahoj,

jste si jisti ze koordinaty odpovidaji skutecnosti? hlavne y pozice mi prijde, ze celkem ulitava. Navic kdyz se podivam na extremy (max, min y) v databazi, tak to je mimo cr... (9b4db955-2b87-4f8b-a739-87d4835fe6b6, 15.1833333, 51.65, Bobov)(e0256cff-86e9-476c-9813-c14b3967a3e8 15.9833333 40.5333333 Vatín)

nebo to spatne konvertuju ?

Lubos

Údaje jsou ze služby geonames.org a je samozřejmě možné, že v nich budou chyby. Bohužel nekontroloval jsem pozici všech obcí, podíval jsem se jen na některá města a ta se zdála být na svých místech.

Těch chyb je tam jen pár, třeba zrovna ten Vatín je podle souřadnic někde v Itálii... A je tam pár měst i mimo ČR, ale to snad není takový problém, ne?

Jen bych dodal, že nejde o správnost údajů, ale o to, aby dokázal program nějak body zobrazit a přizpůsobit měřítko (s možností následného změny měřítka - i když to už je na vás, které funkce implementujete). To jestli se jedná o města nebo cokoliv jiného až zas tolik nejde.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback