Nové téma
Mám aplikaci asp, která umožňuje přístup registrovaným uživatelům k datům uloženým v SQL 2005. Poradí někdo nějaký link - jakým způsobem se řeší ukládání hesel uživatelů v databázi (v šifrované podobě) a zda je to nutné v případě zabezpečení na úrovni aplikace ? Děkuji
SQL, Optimalizace, ASP.NET/IIS, Databáze, Bezpečnost
anonym
Zdravím. Pokud jsem dřív (pod Windows XP) zkontroloval prázdnost pole v databázi (MySQL nebo Firebird) přes IsDBNull, všechno fungovalo. Pokud teď v tom samém programu provedu tutéž kontrolu pod Windows 7 a pokud je dané pole v databázi opravdu prázdné (v případě, že prázdné není, je to OK), ...
VB.NET, Databáze
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Dobrý den, prohledal jsem fórum a odpověď jsem nenašel tak se předem omlouvám pokud neumím hledat. Potřebuji zjistit, který objekt je aktivní. Zkoušel jsem listview.activation, ale s tím jsem nepochodil. Potřebuji posouvat vybranou položku pomocí kláves v listview, ale pokud je aktivní tak se pos...
VB.NET
Ondřej Ondryáš
Zdravim vespolek, mam dotazek ... snazim se vytvorit si stranky v asp.net-u a chtel jsem abych na strankach mel download ,tzn. na server si umistim do slozky _down nejake souboty, trebas dokument "el_konverze_dokumentu.pdf" mno a chtel jsem na webu udelat to, ze clovek klikne na na...
ASP.NET WebForms
Dobrý den, mam takovouhle site mapu a chtěl bych ji nějak vygenerovat ale nevím jestli použít komponentu menu nebo treeview. U komponenty menu mu vadí že je to menu vysouvací a u treeview zase to že to jde sitemap node minimalizovat a ještě odsazování. Prosím poraďte jak tuto site mapu vypsa...
ASP.NET WebForms, XML
Petr Geiger
Zdravím, ve VB10EE jsem chtěl použít loginForm pro zadání hesla a username, ale nedaří se. Nemá někdo zkušenost či odkaz? Díky
VB.NET, WinForms
Petr Sedláček
Prosím vysvětlete mi proč, když do DataRow.Item(DataColumn) přiřadím svůj objekt, tak tam je pouze String? Vždyť DataRow.Item je typu Object proč tam nemůže být jiný objekt než je String? Díky
Honza Dědek
Zdravím fórum. V .Netu jsem zatim docela lama, jakžtakž se dokážu orientovat v kodu VB. Spousta užitečných algoritmů je bohužel v C++ (ci co to je za jazyk) a to jsem uplne v p....i. Existuje nějaký šikovný překladač ve Visual studiu nebo mimo. Diky ta tip. p.
VB.NET, Offtopic, C++/C
Zdravim Mam gridview + accessdatasource. Řešili jste nekdo problém s prázdnými daty ?, protoźe chci do footer dat vkládací řádek, ale ten zmizne kdyz nejsou zadna data v datasource. C# řešení je na webu hafo, ale zadne s accessem.
Tomáš Herceg
Zdravím, asi před měsícem tady proměhl hovor o nových grafech ve VB. Byla nezávazně vyslovena možnost, že by se mohl objevit nějaký článek o grafech. Tak se jen chci zeptat jak to s ním vypadá? Jan
Offtopic
Caute stretol sa niekto uz s prikazom SELECTINTO? Ak ano ako sa spravne zapisuje. Ak to napisem napr. vo visual studiu tak mi to neprejde. vdaka cujan
SQL
Dobrý den. Potřebuji snímat mou obrazovku. Lze to zařídit .NETím způsobem? Díky předem. O.O.
David Kitner
Ahoj, když padne aplikace, dá se z té zhlášky zjistit, která část kodu to způsobila? Co znamená třeba tato zpráva? EventType : clr20r3 P1 : zkusebna.exe P2 : 1.0.0.0 P3 : 4b223e8a P4 : mscorlib P5 : 2.0.0.0 P6 : 4889dc80 P7 : 12b1 P8 : 3b P9 : system.threa...
C#
Ondřej Linhart
Zdravím! mám trochu problém se "zadáváním" z klávesnice... teda ve hře (konkrétně openttd ve verzi pro win) bych potřeboval přes VB otevřít konzolu... standartně ";" (klávesa pod ESC) ...a zkoušel jsem to přes SendKeys.Send() i potom přes API http://www.vbnet.cz/clanek--104-...
VB.NET, I/O operace
ůžu se zeptat proč nefunguje automatické přidělávání odznaků? Už mám 100+ příspěvků a nemám nic (viz. diskuse nové odznaky na blogu)
Zdravím. V mém programu se určitá proměnná roste po dobu 8 hodin a druhá proměnná roste současně s ní, ale každou hodinu začíná opět od nuly (Celkové počítadlo a hodinové počítadlo). A každou novou hodinu se hodinové počítadlo vynuluje. Zatím to řeším tímto způsobem: Pokud však během první minut...
Dobrý den. Snažím se naučit pracovat s asp.net -em a dal jsem si takovy ukol, nyni jiz vim, ze je nad me sily, k reseni jsem se sam neprobral...tak se nyni obracim na Vas s prosbou o pomoc... mam na strance default.aspx 2 checkboxy, a 1 textbox. prvni checkbox ma ID="Ano1" nastavil ...
ASP.NET WebForms, Komponenty, ASP.NET/IIS
Mám vlastni komponentu, na které mám další vizuální prvky. Potřeboval bych, aby událost OnMouseLeave reagovala pouze v případě, že opustím hranice komponenty, a ne když jen najedu na nějaký prvek v ní. Prosím o nějaké řešení.
C#, WinForms
Zdravím V desktopové aplikaci (VB2005) mám na Formu DataGridView, ve kterém chce uživatel přehazovat řádky pomocí metody Drag and Drop. Nagooglil jsem nějaký příklad, který mi ovšem nefunguje. Zde je kód: Událost MouseDown nastane a po ní též událost MouseMove. V této události se vykoná ...
Jaroslav Rajchl
Ahoj, vytvářím ve visual Basicu 6 aplikaci, kde potřebuju vytvořit vlastní graf a mám problém s nastavením os. Tak třeba Osu x mám definovanou body Ax,Ay a Bx,By. na ose x budu vynášet hodnoty napětí a protože to jsou desetinné čísla potřeboval bych Bx nastavit jako nejbližší vyšší celou hodnotu ...
VB6/VBA
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít