Nové téma
Dobrý den, rád bych se naučil ve VB2008 Express Edition přijímat MIDI data. Zatím to nejlepší co jsem na toto téma našel je ukázkový projekt MIDI tester - http://www.btinternet.com/~jolinton/JollySoftware/ Z tohoto kódu je výborně čitelné otevírání/zavírání MIDI portu a MIDI výstup, ale MIDI vst...
VB.NET
Tomáš Herceg
Dobrý den, potřebuji ukládat informaci o časových pásmech (včetně různých jazykových verzí). Mám tedy nějaký datum+čas a potřebuji současně s touto hodnotou uložit informaci o jaké časové pásmo se jedná. Nedoporučil by mi prosím někdo nějaký vhodný postup? Jednou z variant by mohlo být p...
Architektura, .NET
Alexx
Dobrý večer, chtěl bych požádat o pomoc s následujícím problémem: Na stránce mám gridview ve kterém se mi zobrazuje ID,jméno a příjmení. Do gridview jsem si přidal Button a potřeboval bych aby se po button_click uložilo do nějaké proměnné ID daného řádku se kterým budu dále pracovat.
ASP.NET WebForms
Petr Šindel
Dobrý den, mám takovýto problém - vytvořila jsem aplikaci v VB.net 2005. Problém nastal, když ji chci nainstalovat na další počítače (kde naní vývojové prostředí). Po klepnutí na setup se objeví hlášení o tom, že je nutý .netFramework (i přesto, že na počítači naistalovaný je). A tlačítka Instal...
Offtopic
Ondřej Linhart
Dobrý den, narazil jsem na menší problém, který se podobá jedné z řešených situací na tomto fóru. Šlo o vypsání podsložek z určité složky pomocí fukcí System.IO a cyklu For Each. Úkolem bylo, aby see dané položky v ListBoxu vypisovaly tzv.: bez své cesty tedy jenom konkrétní název dané složky. K...
VB.NET, Algoritmy
Caute daju sa robit nad sdf databzou vnorene selecty? cujan
SQL, Databáze
Ahoj všem, obracím se na Vás s prosbou, potřebuji do aplikace udělat podobnou fičurku jako má Outlook pro zadání - Celé jméno, a pro zadání telefonního čísla - přes externí formulář, nějak jsem se s tím částečně popral - přes sčítání řetězců a mezer a trimů, ale mám pocit že to není ono, můžete ...
Zdravím všechny, mám takovej menší problém. Když vykresluju graf pomocí funkce line jako v příkladu, je možné nastavit nějakou vlastnost tak aby ta čára byla hladká? Abych nemusel používat cyklus For To Step?
VB6/VBA
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Zdravím, v mé aplikaci potřebuji udělat nějáké přehledy a excel se jeví jako nejsnažší způsob (nemusím se starat o grafickou stránku). Udělal jsem si tedy potřebné "šablony" (soubory .xls) které jsem přidal do projektu. Chci aby výsledná aplikace byla jeden exe soubor, takže bych do něj...
zdravím, v projekte mám v resources obrázok jpg, ale neviem prísť na to ako k nemu mám pristúpiť napr.: Me.PictureBox1.image = súbor_z_resources poradí niekto?
VB.NET, WinForms
David Kitner
Ahoj, chtěl jsem se zeptat, v aplikaci VB6 mám 12 textboxů jako pole tU(Index) a potřeboval bych pomocí ComboBoxu za běhu aplikace nastavit počet aktivních členů tU, tzn. při změně textu v ComboBoxu nebo aby se nastavila valstnost tU visible na True nebo False a aby se to promítlo i v poli tU, kd...
anonym
Ahoj, nevíte kde ve VB6 můžu najít komponentu TreeView? Potřebuju ji na procházení databází. Hledám, hledám ale najít nemůžu.
Ahoj, mám nasledující problém: do databáze ukládám informace o filmech(název, rok vydání,..). K ukládání využívám uloženou procedutu ale potřeboval bych když se nenáhrává žádný obrázek aby se uložila do databáze hodnota NULL. Obrázek je v datábázi typu image. Zatím jsem to vyřešil tak že jse...
Ondřej Brožek
Ahoj, mám dotaz. Programuju aplikaci ve VB6, která bude nějakým způsobem zaznamenávat a zpracovávat data a ukládat je do databáze. Rovněž mám vytvořený protokol o měření v Microsoft Excel 2007, protože se dá lépe přizpůsobit než ten starej. A chci se zeptat, jestli je možné pomocí programu vytvoř...
Ahoj, mám takovej malej problém s vyhodnocením grafu. Mám dvě pole prvku (textboxu) tUod(Index) a tTU(Index). V tTU mám čas a tUod napětí. Průběh napětí v daném čase je takový, že v daném okamžiku dojde k jeho vyvrcholení a pak klesá. No a já si dokážu určit maximální hodnotu napětí, ale už nevím...
Caute daju sa v databze SDF robit vnorene selecty? vdaka cujan
Databáze
Ján Holub
Caute da sa pouzit v aplikacii databaza typu mdf lokalne (bez nutnosti sql servera) podobne ako napr. accdb alebo sdf? vdaka cujan
Dobrý den. Jak lze pomocí javascriptu (nebo php) vytvořit html soubor a zapisovat do něj? Za odpověď díky předem.
Ondřej Ondryáš
Dobrý večer, pokouším se vytvořit aplikaci (VB.net 2005) a potřebovala bych poradit. V mé aplikaci by se měly při prvním spuštění automaticky zobrazit okna, pro zadání několika údajů - to jsem vyřešila InputBoxem. Ale problém je v tom, že bych potřebovala zařídit, aby se tato okna spustila pouze ...
Mám problém u starších verzí VB byla možnost že jsem si dal stejné názvy u objektů myPictureBox a on mi je automaticky dal do pole takže jsem si je mohl volat třeba takto: Je i nějaká taková možnost ve VB.net?
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít