Počet pripojení na WebService   zodpovězená otázka

ASP.NET WebForms

Dobrý den , mám webservice , na ktorý sa pripájajú klienti a bud si s automatizovaným systémom medzi sebou vymieňajú príkazy alebo im ich posielam ja.

Problém je ,že týto klienti su umiestnený vo velkej budove , z ktorej somnou komunikujú alebo ak niesom pripojený medzi nimi dlhšiu dobu spustia si auto systém , ktorý ich naviguje aby zhromaždovali údaje ktoré su predvolene zadané. Týchto klientou je vyše 50 a časom sa kopírujú a tím môžu dosiahnuť počet aj vyše 150. Zaujímalo by ma či by zvládol jeden WebService obstarať všetky ak napríklad 20 klientou bude naraz pýtať príkaz/odosielať odpoved a či by nedošlo k chybe. Viete mi poradiť ?

Teoreticky si myslím ,že by to šlo postupne. Jednému klientovi by služba odpovedala a dalších 19 by čakalo (nereagovalo) až kím nepríde na nich rada.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Pokud nejsou operace ve webové službě moc výkonově náročné, zvládne jich server provádět tisíce za sekundu. Jedna webová služba může klidně obsluhovat několik klientů najednou, každému požadavku je přiděleno vlastní vlákno.

Pokud se klienti navzájem neovlivňují, pak nemusíte nic řešit. Pokud používáte nějaké sdílené proměnné, musíte použít klasická synchronizační primitiva, jako zámky, mutexy či semafory.

Dakujem , pomohlo mi to. Operácie sú jednoduché (posielanie String príkazu z aplikácie do služby a naopak) , ale vytvoril som 3 službi ,ktoré su rovnaké a nastavil v nich akoby kvótu. Teda na jednu službu sa môže pripojiť 40 klientov a ak je plná , skúsi dalšiu službu.

Samozrejme počet služieb je sledovaný inou službou ,ktorá mi posiela e-mail o stave :)

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback