Nové téma
Dobrý den, jak zjistím v programu názvy a verze referovaných knihoven ? Přes reflection jsem se dostal pouze na informace o spouštěné assembly. Jedná se o CompactFramework 2.0 kde není k dispozici GetEntryAssembly.
VB.NET, Compact Framework
gBqsPxAZ
V aplikaci serveru mám nadefinováno: Poté spustím čekání na požadavek připojení: Zajímalo by mne, jestli se dá nějakým způsobem zjistit IP adresa počítače, který se snaží připojit.
I/O operace
Ondřej Linhart
Jak vyříznout z obrázku trojúhelníkovou oblast a tu pak nalepit do jiného obrázku? Mám funkci (teda chci ji mít:-), která obrázek rozřeže na trojúhelníky a ty pak přeskládá do nového obrázku. DrawImage(..) pracuje s obdélníkama, ale já bych potřenoval trojúhelník dík
C#, WinForms
anonym
Dobrý den všem, potřeboval bych poradit ohledně vzdálené správy služby. Situace je tato: - mám počítač, kde běží nějaká služba - na druhém počítači mám program, kde pomocí ServiceController tuto službu ovládám - jakmile dám tento program na druhý počítač, tak mi to již nefunguje - všechn...
C#
David Burel
Dobry Den Pracujem na hre Poker (vo volnom case a pre seba teda program nebudem nikomu davat mozno ho s kamaratmi vyskusam ale inak je len pre vlastne zabitie casu ;) ) a doteraz som pouzival FTP na spojenie aplikacii - teda jedna aplikacia poslala prikazy a odpovede na FTP a druha zasa stiahl...
VB.NET
Publikoval jsem moji aplikaci pomocí funkce Publish, ovšem mám problém otevřit souborhttp://server.cz/program.application - apache2 server soubor zpracuje tak, že otevře obsah tohoto souboru jako text přímo v prohlížeči. Moje otázka tedy zní, co je třeba udělat proto, aby se soubor spustil rovnou...
Filip Havlíček
Nazdárek. Pomoci LINQ s využitím join spojím 2 tabulky a pak z nich tahám data třeba nějak takhle: Když to řeším přímo ve stránce, tak komponenty naplním podle potřeb pomocí DataBind(). Ale když si chci vytvořit jen funkci: která mi bude vracet IEnumerable<T>, je nějaká možnost donutit...
ASP.NET WebForms
Tomáš Herceg
Potřeboval bych poradit jak smazat poslední řádku v textovém souboru pokud obsahuje určitý text. Jedná se o mnou negenerovaný textový report, který po obdržení automaticky importuji do Access. Data jsou strukturovaně oddělena. Protože se ale za posledním záznamem může vyskytovat např. "Elaps...
VB6/VBA
Michal Březina
Prosím o radu, jak bych mohl získat počet položek (databázových řádků) na každé stránce v reportu a na každé stránce jej taky vypsat do příslušného (stejného) textového pole.
VB.NET, Komponenty, Databáze
Honza Dufek
Zdravím, potřeboval bych poradit s Eventy. Dejme tomu ža mám nějákou svoji třídů, kde chci spouštět event pokaždé, když se ji změní vlastnost. Takže mám: A pak si třeba ve formuláři nadeklaruju: Problém je v tom, že se mi událost NovyUzivatel_UserIsChanged vůbec nespustí. Když s...
Honza Dědek
Zdravím, mám vytvořenou webovou aplikaci, ve které mám spousty obrázku. Obrázky mám uložené v databázi jako binární typy. To bych chtěl změnit, neboť databáze narostla a začíná být občas značně pomalá. Ale nějak se nemůžu dopracovat k výsledku. Jakmile chci obrázky uložit, tak mi to vyhodí &q...
ASP.NET WebForms, ASP.NET MVC, SQL
Jirka Pénzeš
Dobrý den, potřebuji poradit s přístupem k vlastnosti "visible" u jednotlivých položek následujícího "dropdownlistu" v události "SelectedIndexChanged" ... Příklad: - pokud například vyberu položku *vyřízená objednávka*, potřebuji nastavit vlastnost "visib...
David Baroch
Dobrý den. Dělám program na snímání obrazovky a mám tento kód: Který funguje. Ale když PictureBox1.Image = obrazovka změním na obrazovka.save(cesta) tak mi to ukáže chybu 'System.Runtime.InteropServices.ExternalException': V rozhraní GDI+ došlo k obecné chybě. Neví někdo jak to teda ...
VB.NET, WinForms
Caute robim win aplikaciu, a chcel by som spytat ako riesite updaty? napr. cez internet a podobne. vdaka cujan
Caute da sa za behu pridat stlpec do datagridview? napr. ze standardne je tam meno a priezvisko a uzivatel by tam chcel este vidiet aj rodne cislo. Samozrejme ze v databze tie udaje su a obsahuje ich aj dataset, ktory plni datagriview. Len proste ja ako autor som ich vzhodil. vdaka cujan
Ján Holub
Ahoj, Existuje nějaký způsob jak z DB použít link na danou stránku Příklad: toto chci použít jak link pro <a href=""></a> a toto chci použít jako pojmenování tohoto linku Oboje se vypisuje z jednoho Tablu je to nějakým spůsobem nějak možné???
Michal Jelínek
Zdravím, chtěl bych ve VS v okně "Visual Basic Developer News" míto RSS kanálu psát svoje poznámky co mám ještě dodělat na projektu. Přes menu tools/options/environment/startup... to nejde. Nebo nevím jak. Pokus otvírat v tom okně notepad nejde. Nemá někdo nějakou zkušenost ? Díky Jan
Visual Studio
Zravím, potřebuji vytvořit simulátor konečných automatů. Ale nedaří se mi najít knihovnu, která by obsahovala komponenty stavů automatu atd. Nevíte někdo o něčem? Petr
C#, Komponenty
Daju sa nejako hromadne nastavit na forme tabindexi, v pripade ak le vela prvkov, napr. klikanim alebo tak nejako? vdaka cujan
Komponenty, WinForms, .NET
Dobrý den všem. Právě dokončuji svůj první projekt ve VB, a potřeboval bych se poradit o věcech, se kterými si nevým rady. 1. Pokoušel jsem se při události Form1_MouseClick zjistit zda byla při kliknutí držena klávase Ctrl. V argumentu e jsem bohužel nic takového nenašel tak jsem to zbastlil tí...
VB.NET, Komponenty
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít