Nové téma
Dobrý den. Dělám si takový komunikátor přes sériový port a vše funguje ale když mám ve formu ve kterém mám komponentu SerialPort1 proceduru SerialPort1_DataRecieved ve které volám metodu pridej v komunikačním formuláři, tak app spadne a na řádku se mi ukáže výše uvedená chyba (nadpis). Poradí m...
VB.NET, Threading, WinForms
Honza Dědek
Vim, ze neco podobneho se resilo tady http://www.vbnet.cz/forum-tema--2679-urcen_237_role_uzivatele_pri_windows_autentizaci.aspx, ale stejne prosim o pomoc: mam vytvoren intraneti web, mam pro uzivatele net funkcniho providera na active directory (ActiveDirectoryMembershipProvider). Ten mi z A...
ASP.NET WebForms
anonym
Zdravím, mám takový zajímavý problém. Nainstaloval jsem si VS2008 na dva různé počítače a na jednom když mi při vytváření programu vznikne chyba při běhu aplikace tak mi vyskočí okno s chybovým hlášením a mám možnost zjistit o co jde a rychle najít místo problému. Zatímco na druhém PC se toto ne...
Offtopic
Martin Klain
Mám menší starost s kontrolou datumu. Kontroluju, zda-li není faktura po splatnosti: Datum splacení může být v databázi NULL (faktura prostě není zaplacena). Jenomže, u toho porovnání mi neprojde ani kontrola isNot Nothing nebo DB.Null, takže nakonec to musím řešit try-catch (což se mi nelíbí). ...
Databáze, .NET
Tomáš Herceg
Zdravim, jako administrator v jedne organizaci se snazim rozjet jednu webovou aplikaci(celkem rozsahly projekt). Neprogramoval jsem to ja, v ASP.NET teprve zacinam.. mam na starosti to ted v prvni rade rozjet u nas na serveru, ktery jsme kvuli teto aplikaci kupovali.. abychom nemuseli p...
Používám VB 2005 a MSSQL 2005 EE. V desktopové aplikaci potřebuju uživateli umožnit v Datagridview zadat hodnotu, reprezentující čas (nikoli denní - jedná se o dobu trvání události) s přesností na tisíciny sekundy a uložit jej do DB. Rozsah zadávaných hodnot je od nuly do deseti hodin. Prosím o ...
VB.NET
Dobry Den Mam aplikaciu postavenu na prikazoch pre server a prikazou je naozaj vela a napadlo ma ze by bolo dobre vytvorit nieco ako automaticke napovedanie/vyplnovanie ako v prostredi VS ked nieco napisete ono vam to napoveda. Ak mi viete niekto pomoct pene dakujem a hodilo by sa aby to aj ...
VB.NET, WinForms
Zdravím, mám dotaz používám v projektu Access databázi a potřeboval bych do pole MEMO ukládat formátovaný text z RichTextBoxu. Do databáze se připojuji přes ADO a nevím jak postavit SQL příkaz pro vložení do tabulky neboť ve formátovaném textu se vyskytují znaky např. ' který mi rozhoděj pří...
SQL, Databáze
Zdravím všechny, mám takový problém. V MS Visual Studiu 2008 (vb.net) píši windows forms desktopovou aplikaci. Pokud ji spustím pod účtem s administrátorskými právy, vše funguje tak jak má. Problém nastane, když se přihlásím např. pod účtem Guest. Po spuštění programu obdržím hlášku : Přístup...
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda v TextBoxu mohu nějak zvýraznit (barva písma, barva pozadí) pouze část textu. Díky za radu
VB6/VBA
Nazdar som trochu zmäteni z toho ako deklarovat , niekedy pouzijem Dim niekedy Public a newiem ktore je z nich najlepsie ? Dim sa tusim pouziva na deklaraciu a vyhradenie miesta pre jeho pouzitie a public je na to aby nebolo obmedzovane nic co tam je deklarovane ? Velmi by som ocenil clanok o ...
C#, VB.NET, WinAPI, .NET
Zdravím, chtěl jsem si trochu pohrát s WPF projektem ve VS2008 a celkem brzy jsem narazil na něco, co moc dobře nechápu. Na stránce je label1, button1 a slider1.V label1.content chci zobrazit hodnotu Slider1 : Ale to vždy zahlásí NullReferenceException pokud chci label1.content změnit tlač...
Jiří Ježerský
Existuje nějaká možnost, jak z jednoho projektu zkopírovat Task List do projektu jiného ? Mám tam vcelku poměrně hodně záznamů a nerad bych to kopíroval po jednom záznamu. (VS 2008)
Ahoj, tvořím si jednoduchý XML dokument a na základě jeho čtení pak vytvářím instance tříd při používání dvou různých konstruktorů. Potřeboval bych vědět jak jednoduše zjistit zda-li určitý nod v XML obsahuje nějaké určité atributy (konkrétně atributy targetpositiony a targetpositionx).
C#, Algoritmy, I/O operace
Štěpán Pazderka
zdravím, jak na picturebox vykreslit znak, který je daný fontem a indexem? děkuji za radu
C#, VB.NET, WinForms
Ondřej Linhart
Cau, je to asi uplne debilni otazka ale vubec sem to nikde nemohl najit sad smiley . Jak lze udělat aby když vyberu určitou položku v Comboboxu tak aby se mi zobrazil určitý ovládací prvek, děkuji.
Dobrý den, problém: v registrech chybí časové pásmo UTC které je třeba pro běh aplikace. OS WinXP2002 SP3. Jak toto řešit? 1. zapsat programově do registrů nové čas.pásmo? Jak to řešit? 2. aktualizovat seznam čas.pásem pomocí nějakého update? Add 2.) Hledal jsem jestli neexistuje ně...
C#, .NET
Alexx
Dobrý den, mam malý malý problém... Vytvořil jsem si textový soubor, ve kterém jsou zapsánky data oddělené | Ukázka: Chtěl jsem je všechny vložit do listview (1 sloupec v textu, jeden slopec v listview), ale vůbec se mi nezamlouvá kód který jsem si poskládal (Inspisoval jsem se zhttp://vbnet...
VB.NET, Algoritmy, I/O operace
Jindra Klohna
Dobrý den, rád bych se zeptal jakým způsobem setřídit 2 jednorozměrná pole. Prvni je pole s datumy (date) a druhé je pole s hodnotami (single). Potřebuji setřídit vzestupně pole s datumy tak, aby se s ním zároveň setřídilo i pole s hodnotami, protože každému prvku v datumovém poli odpovídá prv...
Hellis
V aplikaci mám Datagridview, který má nastaveno pozadí na bílou. Pokud program běží na XP, je vše v pořádku. Problém nastane na Vistách (7 jsem nezkoušel), kde je pozadí gridu mimo řádky najednou černé. Neví někdo co s tím vyrobit ? (Framework 3.5, VS 2008) Díky
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít