VLC player - Třída není zaregistrována   zodpovězená otázka

VB.NET

Zdravím,

potřeboval bych ve VB.NET rozjet přehrávání HD videí. Nainstaloval jsem si proto VLC media player a přidal axvlc.dll jako referenci. Do projektu natáhnout jde, ale při spuštění zahlásí chybu:

Třída není zaregistrována (Výjimka na základě hodnoty HRESULT: 0x80040154 (REGDB_E_CLASSNOTREG))

Díky za pomoc

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Spusťte v příkazovém řádku pod admin právy

regsvr32 "c:\blabla\axvlc.dll" 

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Zdravím,

to už jsem zkoušel, ale bez výsledku... Teď mě napadlo: Není potřeba knihovnu přesunout do system32 nebo někam?

Pokud v regsvr32 uvedete úplnou cestu, tak není.

To jsem udělal:

regsvr32 "C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\axvlc.dll"

A vyhodilo to hlášku o úspěchu, tak už mě napadá jen to, že by 64bitové windowsy mohli dělat problém.

Ne nemohly. 32-bitová aplikace (včetně COM) poběží bez problémů v emulaci WoW64. Doporučil bych odinstalovat a znovu nainstalovat nejnovější verzi VLC včetně toho ActiveX pluginu.

Otázkou je, jestli není ta aplikace využívající tuhle knihovnu zkompilovaná v Any CPU, to se pak na 64bitovém systému automaticky spouští 64bitově.

Ve vlastnostech projektu je potřeba dát na záložce Build tuším něco jako x86.

Jo, to bude na 100% ono. Ve výchozím stavu je Any CPU.

Tak jsem zkoušel odinstalovat a nainstalovat, ale chybu mi to háže stále stejnou.

Ve Visual Studiu 2010 to nemůžu najít (možná je to tím že mám express edition??). Zítra to zkusím ještě na jiném počítači jestli s tímhle není něco v pořádku a pak už opravdu nevím.

Každopádně díky za pomoc, cením si toho.

Z MSDN fóra:

For VB Express Projects:

1. Right click the project in the solution explorer and open 'properties'

2. Choose the Compile tab

3. Press the Advanced Compile Options... button

4. Set the Target CPU property to 'X86'

Zdravím,

tuhle možnost tam bohužel nemám. A co jsem tak hledal na internetu, tak se zdá že Visual Studio 10 už vytváří projekty defaultně pro x86... Takže tahle možnost zřejmě taky odpadá ...

Tak jestli je to zkompilováno v 32-bitovém režimu zjistíte jednoduše, spusťte tu vaší aplikaci a podívejte se, zda-li je ve Správci úloh u toho procesu *32.

Jasně, omlouvám se za blamáž. Myslel jsem že mám Visual Studio 2010 ne 2008. A tady to samozřejmě jelo ve 64bit. Změna na x86 je trochu složitější ale nakonec se povedla ! :-)

Chce to otevřít soubor .vbprpoj třeba v PSPadu a přidat do

<PropertyGroup Condition=" '$(Configuration)|$(Platform)' == 'Debug|AnyCPU' ">

a

<PropertyGroup Condition=" '$(Configuration)|$(Platform)' == 'Release|AnyCPU' ">

Řádek:

<PlatformTarget>x86</PlatformTarget>

A už to šlape :-)...

Díky za pomoc

To jako v Express verzi není karta Compile ve vlastnostech projektu?

zdravim vim ze to neni k vlc problemu ale mam problem spustit level 228 hazi mi to chybu (Exception from HRESULT: 0x80040154 (REGDB_E_CLASSNOTREG)) jen asi bude podobny problem jako s vlc ale ja nevim co kde mam upravit jako ty soubory co ste tu dal diky moc za vasi odpoved Laďa

Díky, díky!

Zdravím, už delší dobu jsem řešil stejný problém, že má aplikace běžící na 64 serveru psala tu error hlášku, že nebyli registrovány knihovny... Nemohl jsem přijít na to čím to je, až po delší době hledání na netu jsem našel toto forum a zde jste mě přivedli na správnou stopu a podařilo se mě vyřešit můj problém. Tímto Vám velmi děkuji za pomoc :)

PS: Visual studio 2008 express edition, které používám je osekaná verze a nejde zde nastavit pro jaký typ procesoru se má kompilovat. Na netu jsem nějak nenašel jak se to dá nastavit ručně, tak jsem moji aplikaci zkompiloval v programu SharpDevelop a je to v pořádku :)

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback