Nové téma
koukám se koukám a ve Smart device projectu nemám ve vlastnostech projektu "Settings" a zrovna by se mi dost hodilo. Je to vlastnost a musím to řešit "ručně" ? A ještě mě napadlo, jestli se nedá nějak ošidit instalace Compact Frameworku na PDA. Do CABu by se přidaly všechny r...
VB.NET, Compact Framework
Ondřej Linhart
Ahoj, viděl jsem již několikrát omýlané články jak je komunikace na sériovém portu jednoduchá a že se pro ni nemusí zakládat žádný článek, ale to je tak na každém serveru a kakoce žádný článek založený není (nebo jsem jenom špatně hledal). Zkrátka jde mi o to že potřebuji nejak zpracovat data...
VB.NET, Hardware
Ondřej Ondryáš
Dobrý den. Dělám aplikaci pro odesílání mailů. Když chci mail odeslat, tak mi vyskakují různé chybové hlášky: -SMTP.CENTRUM.CZ : Odesílání emailu se nezdařilo Chyba číslo -1 -SMTP.HOTMAIL.COM : To samé -SMTP.SEZNAM.CZ Služba není k dispozici. Kanál přenosu bude uzavřen. Odpověď server...
VB.NET
Lukas Vlcek
Dobrý den, mám 2 dotazy: 1) na vytvořeném serveru potřebuji zjistit veřejnou IP adresu připojeného klienta. Server a připojení je vytvořeno následovně: 2) když se připojený klient sám odhlásí, následující hodnota je True. Jakto? mySocket.Connected (= True pokud se klient sám odpojí) Zk...
anonym
Dobry den , viete mi niekto poradit v akom jazyku a cez ake protokoli sa da spravit chat aplikacia , ktora by fungovala ako ICQ ?? teda da sa posielat spravy od hociakeho miesta na svete. Skusal som TCP aj UPD chaty a ani jeden sa nechce spojit z rozdielnych IP a funguje iba na jednom systeme a t...
Zdravím, jsem tu znovu s tim mým slavným broadcastem. Snažil jsem se ho rozchodit, trochu jsem googlil a jsem zmatený ještě víc než na začátku. Udělal jsem si jednoduchý chatovací prográmek, na jedné straně pošlu přes UDP text a ten se mi zobrazí na druhé straně. Pokud zadám IP druhého ...
Dobrý den, potřeboval bych poradit, jak docílím zachycení události kliknutí (myši) na komponentě webbrowser. Překvapivě jsem u ní nenašel žádnou událost Click, existuje tedy nějaké jiné řešení ? Děkuji.
Tomáš Herceg
Zdravím mám takvý dotaz potřeboval bych kod do VB6 aby se pri stisku tlačítka provedl naprosto totožný proces jako když napíšu příkaz do windows aplikace spustit. Jedná se mi o vzdálené otevření exe souboru z jiného pc na lokální síti.Vůbec se mi to nedaří dát dohromady. Děkuji za pomoc
VB6/VBA
Jaroslav Konopásek
Zdravím zase po čase, rozhodl jsem se konečně mojí aplikaci zabezpečit, podle návodu zde v tutorialu jsme přidal login ( http://vbnet.cz/article.aspx?id=111 ),ale ve webconfigu nic nemůžu najít (abych mohl přidat vyjímky z pravidel). Je možné že si to VS uloží nějak jinak? Dál by mne zajímalo,...
ASP.NET WebForms
Zdravím,chtěl bych pro sebe a své kolegy zkusit vytvořit instant messengera. Jen moc nevím jakou cestou se vydat. Nejde o to že bych neuměl spojit dva počítače po síti a poslat si nějáká data, ale spíš mi jde o to jakou se vydat cestou, abych si nezadělával na problémy. O co se tedy chci pok...
Honza Dědek
Dobrý den, potřebovala bych poradit s následujícím problémem: Tvořím dll knihovnu, která má sloužit jako jakási nádstavba nad hotovým programem (ArcGIS). Pokud výsledek "buildnu" přímo z Visual studia, tak vše běží tak jak má, problém přichází ve chvíli, kdy potřebuji mojí dll zareg...
Visual Studio, .NET
Alžběta Brychtová
Zdravím, mám jeden (možno banálny problém). Vytvoril som webové stránky s masterpage. V masterpage mám umiestnenú flashovú animáciu s menu. Problém je v tom, že keď stránky prechádzam (pri kliknutí na odkaz v menu) sa pri načítaní podstránky spustí flashová animácia od začiatku. Exist...
ASP.NET WebForms, HTTP/HTML
Dobrý den, potřeboval bych poradit. Podle článku http://www.vbnet.cz/clanek--114-zaciname_s_asp_net_dil_11_piseme_webovou_aplikaci_v_asp_net_krok_za_krokem_cast_4_.aspx v sekci: Jak si nepodříznout větev pod zadkem se pokouším nastavit zobrazení odkazu odstranit a to takto: <asp:CommandField...
Dobrý den. Dělám aplikaci v C# a nevím jak mám napsat v C# toto: Existuje pro C# něco podobného? Jestli ano tak co? Za odpověď díky předem. Ondra.
C#, I/O operace
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Dobrý deň. Ak by niekto mal záujem o staršie (ale zachovalé) knihy o Visual Basicu 6.0, C++ a podobne, tak mám zopár titulov na predaj. Zoznam nájdete na linke: www.jarvideostudio.sk/files/knihy.pdf V prípade záujmu napíšte na mail: [email protected]
Róbert Pavlík
Dobrý den, můj problém bude patrně triviální, bohužel jsem ale nikde nenašla, jak ho vyřešit, proto se obracím o pomoc. Mám textový soubor, ve kterém potřebuji vymazat konkrétní řádek. Následující kód sice z řádku vymaže písmenka, ale řádek samotný nezmizí (zůstane prázdný a zabírá původní ...
Zdravím, mám dotaz snažil jsem se hledat ale nějak jsem nenašel nic funkčního :c( Mám databázi v Accessu a pomocí OLEDB ukládám záznam a potřeboval bych po uložení nového záznamu vrátit zpět jeho ID abych s ním mohl dále pracovat? Nakopnete mě někdo prosím??? Moc děkuji :c)
Martin Klain
Zdravím, mám fokus na listview a když stisknu klávesu třeba "S" ta se ozve chybový zvuk - jak se tohoto zvuku zbavím? Mám nastaven KeyDown na některé klávesy a tato funkce se provede, ale ozve se ten zvuk.
Komponenty, .NET
Zdravím. Prosím o radu. Mám: timer.Interval = 1; ale je to moc pomalé. chtěl bych tam dát tak: 0.50, ale napíše mi to, že 0.50 není int32. Jak se to dá udělat? Díky
C#
Dobrý den, asi před dvěma dny jsem prosil o pomoc s mazáním celé kolekce nákupního košíku, což mám díky vaší pomoci vyřešeno, ale nyní jsem narazil na zvláštní problém při mazání jednotlivých položek z košíku. Mám následující třídu "ShoppingCart.vb", ve které mám mimo jiné funkce pr...
VB.NET, ASP.NET WebForms
David Baroch
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít