Nové téma
Zdravím, mám problém s instalací přes ClickOnce na jednom jediném počítači s Win XP. Při instalaci vyhodí program hlášku s oznámením 'Aplikaci nelze spustit' nepomohlo ani odinstalování předchozí verze přes kterou se původně měla natáhnout aktualizace. V txt souboru s podrobnostmi o in...
VB.NET
anonym
Začínám s Visual Basic a než se zeptám chtěl bych vám moc poděkovat za články které sem píšete. A teď k otázce: Dokáže VB pracovat s MySql databází, která je na internetu? To znamená že když znám IP adresu serveru, přístupové jméno a heslo můžu data z db požít v mojí aplikaci?
VB.NET, Databáze
Dobrý den, jsem začátečník, jak v programování, tak ve VB.net a potřeboval bych poradit. Visual Basic 2008 Express Vytvořil jsem formulář, který obsahuje ComboBox, Button a nějaké labely a textboxy. V souboru *.txt jsou tři typy dat Jméno, Mód a Částka, vždy po trojicích, které se opakují...
VB.NET, Architektura, Optimalizace
Tomáš Herceg
Prosí moc o radu: ve VisualStudiu 2008: mám vytvořenu vlastní dtb v acces/2007 (nebo i akualizované starší verze).Po vytvoření spojení (dataset) a vytvoření ostatních prvků vč. DatagridWiew, mi grid po spuštění vše zobrazí z vytvořené mdb tabulky a načte vše bez chyb. Jakmile však provedu změn...
VB.NET, WinForms, Databáze
Aleš Potměšil
Zdravím všechny nainstaloval jsem VB 2010 EE. Nejde mi ale vytisknout kód barevně. Což v 2008 chodilo bezvadně. Nemá někdo nějakou radu? Díky Jan
VB.NET, Tisk
Ondřej Linhart
Dobrý den, mám problém s ověřením dokumentu na síti. 1) Otevřu program a pomocí LoadFile dialogu načtu data. 2) Kliknu na tlačítko, které zobrazí ListView s názvem dokumentu a cestou k němu. 3) Ukončím program, cesta k dokumentu se uloží. 4) Otevřu program, cesta k dokumentu se načte, dokume...
VB.NET, I/O operace
Petr Sedláček
Dobrý den, mám poměrně triviální dotaz, ale bohužel jsem na řešení nepřišel.Uvedu příklad ve vb.netu: Mám form1 a form2.Na formu1 mám umístěný textbox.Na formu2 tlačíko, přičemž v tlačítku je následující kód. Form1.TextBox1.text= "blabla". Otázka zní: Jak mohu přistoupit v jazyce C# ke...
C#, Komponenty
dobrý den, měl bych následující dotaz. Mám v provozu webovou aplikaci ASP.NET do které se uživatel musí autentifikovat přihlášením. Potom může z aplikace vybrat data a stiskem tlačítka je z těchto dat následně vytvořen PDF document, který lze buď uložit na disk nebo přímo tisknout. Chtěl bych ...
ASP.NET WebForms, Databáze
Zdravím, mám problém s automatickým zaokrouhlením. Potřebuji vydělit celé číslo stem abych dostal dvě desetinná místa a ono mi to vyhodí vždy číslo celé. Zkoušel jsem taky ale nefunguje. Neví někdo jak na to? Pavel
Pavel Hlávka
Tuto na vbnet.cz som bohužial nenašiel tutoriál o práci so súbormi pomocou ASP.NET + VB.NET. Učím sa ASP.NET a jeden z prvých projektov ma napadlo spraviť niečo ako WebDeleteOperatingSystem cez ktorý by sa dalo získať prístup na disk používatela ktorý prehliada web stránku. Do TextBox-u by napísa...
ASP.NET WebForms
Šprici
Musím se s váma podělit cennou o jednu zkušenost i když se netýká přímo programování:) Včera jsem potřeboval na jednom PC v práci zazálohovat na DVD nějaké věci. Nevěděl jsem jestli je PC vybaveno DVD vypalovačkou nebo jen čtečkou, tak jsem vlezl do správce hardware, našel si typové označení ...
Offtopic
Používám VB 2005 EE a MSSQL 2005. Potřeboval jsem nainstalovat i VB 2008 EE, abych mohl otevírat a testovat některé hotové projekty. Hned na počátku instalace se mi však objeví hláška:Requirements and Software Prerequisites Visual Studio 2008 Service Pack 1 An earlier version of Microsoft Visu...
VB.NET, Visual Studio
Jaroslav Rajchl
Dobrý den, rád bych se zeptal jestli je možné do Settings ukládat i vlastní objekty? Děkuji
C#, .NET
Dobrý večer. Nainstaloval jsem si Win Server 2008 R2, nastavil jsem práva na složce C:\inetpub\wwwroot kam jsem nahrál svou aplikaci, ale jakmile ji chci spustit, dostanu hlášku : Chyba parsování XML: Nenalezen žádný prvek Adresa: http://localhost/Taskmanager/Default.aspx Číslo řádku 1, sloup...
Zdravím, potřeboval bych zjistit cestu ke složce "Po spuštění" Jde mi o to že chci automaticky spouštět moji aplikaci po startu, ale bohužel nemůžu využít spouštění pomocí zápisu do registru... Dokážu bez problému zjistit cestu ke složce s programy v nabídce start: Za touto vrác...
Dobrý den, nemohl by mi někdo poradit, jak zobrazit formulář až teprve potom, co jsou všechny komponenty načtené a aktualizované? Při spuštění programu je to doslova porod, než se formulář konečně zobrazí tak jak má. Nejdříve tam některé komponenty chybí, místo nich je průhledné okénku skrz něj...
VB.NET, WinForms
Dobrý den potřeboval bych pomoc s otevřením WPF okna(XAML) tento kód mi nefunguje .-( Děkuji za radu.
VB.NET, WPF
Dobrý den, mám následující problém s naplněním DataTable pomocí fill. připojuji se přes GPRS T-mobile k DB. Z nějakého důvodu se spojení po cca 20-30 sekundách ukončí z důvodů zaslání RST segmentu (to nevím proč). Pokud da.fill(tabulka) stihne tabulku naplnit, je vše OK. Bohužel u pár tabul...
VB.NET, ADO.NET, WinForms, Databáze
Zdravím. Potřebuji z MySQL databáze vybrat nejbližší vyšší hodnotu v daném sloupci (jenom jednu) - v tomto případě datum. Jak zní takový SQL dotaz? Děkuji.
Zdravím, našel jsem si tento kód: Jde mi hlavně o část label2.text= výsledek z databáze, ale nějak se v tomto ztrácím potřebuji to bez OleDbDatarer (ani nevím čím to u sebe nahradit :)))
VB.NET, SQL
Petr Mašek
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít