Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 > >>

Zjištení barvy pixelu

Čau, chtěl bych se zeptat jestli existuje nějakej způsob jak zjistit barvu určitýho pixelu kdekoliv na ploše (nejen ve formu). Ve VB6 jsem používal toto: http://www.vbnet.cz/forum-tema--3351-zjisten_237_barvy_pixelu_na_plose.aspx Zase bych zadal souřadnice a ono by mi to vrátilo barvu pixelu....

VB.NET, WinForms

7 odpovědí

12.07.2010 20:02

Petr Doleček

XNA - Texture2D podruhe!!!

Chtel bych poradit. Jde v XNA si udelat z vice Texture2D udelat novou jednu Texturu2D ??? Jako, ze bych si z vic obrazku udelal jeden novy, abych to pokazde nemusel slozite vykreslovat. Konkretne pozadi hry se bude vykreslovat z zpousty stejne se opakujicich se casti .... PS pro pana To...

C#, XNA

3 odpovědí

28.06.2010 19:19

anonym

VBS Ořeznuti řetězce

Zdravím. Takto zjistin cestu k souboru. path = wscript.scriptfullname Jak ji však ořiznout Když je třeba cesta C:\programy\mujprogram.vbs Chtěl bych jen C:\programy\ To znamena ořizmout řetězec o 14 mist od zadu.

VB6/VBA

9 odpovědí

24.06.2010 8:40

anonym

XML data vrácená dotazem do tabulky?

Ahoj, mám tabulku v SQL a její data zobrazuji ve FormView. V tabulce jsou v jednom sloupci uživatelská data (sloupec UserData) uložená jako string v XML formátu např: &lt;UserData&gt;&lt;a1&gt;hodnota a1&lt;/a1&gt;&lt;B1&gt;hodnota B1&lt;/B1&gt;&lt;/UserData&gt; Bohužel neumím tento vácený řet...

ASP.NET WebForms

3 odpovědí

03.06.2010 11:23

Tomáš Herceg

SQL dotaz a diakritika

Jak mám napsat klauzuli WHERE v SQL dotazu, aby se mi textové pole prohledávalo bez ohledu na diakritiku. Např. zadám text &quot;salek&quot; a nalezne se mi &quot;šálek&quot;, &quot;sálek&quot; atd.

SQL

3 odpovědí

03.06.2010 10:40

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

RS485

Dobry den. Mam zarizeni se kterym komunikuji po seriovem portu. Mam napsany tento program ve visual basicu 2010 expres: Kde inputData je retezec, ktery za pouziti programu terminal mi vrati data. Bohuzel tento program mi do textoveho pole nic nevraci. Ledka na redukci USB na RS485 pri spusten...

VB6/VBA

6 odpovědí

01.06.2010 12:32

anonym

Počet pripojení na WebService

Dobrý den , mám webservice , na ktorý sa pripájajú klienti a bud si s automatizovaným systémom medzi sebou vymieňajú príkazy alebo im ich posielam ja. Problém je ,že týto klienti su umiestnený vo velkej budove , z ktorej somnou komunikujú alebo ak niesom pripojený medzi nimi dlhšiu dobu spust...

ASP.NET WebForms

2 odpovědí

31.05.2010 19:13

anonym

Jak třídit sloupec v GridView podle datumu a času

Zdravím, narazil jsem na problém jak setřídit sloupec v Gridview podle datumu. Data načtu ze vstupního souboru. Jeden sloupec obsahuje informaci kdy byl řádek vložen. Pro třízení jsemm napsal funkci Ta ovšem ale třídí podle stringů. Nevíte někdo jak na to? Děkuji za radu

C#

2 odpovědí

31.05.2010 12:21

anonym

Obrázek z Resources

Přeji hezký den, a dovoluji se na přítomné obrátit s následujícím dotazem. Ve Visual Basic 2008 jsem si vytvořil menší aplikaci. Kromě jiného (kupodivu funkčního) zde po stisku tlačítka na formu otevřu okno Dialogu s umístěným PictureBoxem do kterého načtu z databáze na disku obrázek. Názvy obrá...

VB.NET, WinForms

7 odpovědí

31.05.2010 9:43

anonym

Seřazení matice

Zdravím, nevím si rady s jednou úlohou. Zadání: Vytvořte programovou aplikaci, která umožní načíst jednocifernými přirozenými čísly čtvercovou číselnou matici o délce strany N. V průběhu zadávání jednotlivých prvků bude matice postupně zobrazována. Délku strany uživatel zadá. Přerovn...

VB6/VBA

5 odpovědí

30.05.2010 21:13

anonym

Javascript regulární výrazy

Dobrý den, potřeboval bych pomoct s javascriptem, který by vyhldával v textu určitá slova a obaloval je do určitých tagů (jako u intextové reklamy jen s tím rozdílem, že by to nebyla reklama, ale vysvětlivky). Můj kód je takový: Tuto funkci volám pokaždé, když chci přidat vysvětlivku k nějakému...

JavaScript

0 odpovědí

30.05.2010 20:42

Petr Mánek

SQL express 2008 R2

Zdravím, mám problém s SQL Management Studio pro výše uvedenou databázi. Při vytvoření tabulek je vše ok. Problém nastane, když chci do nějaké, již uložené, tabulky vložit např. nový sloupec. Při uložení mi to nahlásí následující chybu a změna se neuloží. U 2005 šla stejná operace dělat bez pr...

VB.NET

1 odpovědí

30.05.2010 18:01

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Zavolanie VB.NET kódu z javasriptu

Nazdar , dá sa zavolať z kódu javascript ,kód VB.NET ? Tu je kód javascriptu Otázka je tá , aký kód mám použiť aby som zavolal z javascriptu napríklad niaky Sub nachádzajúci sa v Default.aspx.vb ? Kód ktorý chcem zavolať : Predom dakujem za odpovede. PS: ide o malý chat na okraji s...

ASP.NET WebForms

6 odpovědí

30.05.2010 17:40

anonym

ToolTip buttonu v GroupBoxu

Dobrý den, v kódu dynamicky vytvářím tlačítko a poté jej přidávám do GroupBoxu: Nyní bych rád k tomuto tlačítku přiřadil ToolTip. Touto metodou to nefunguje. Když tlačítko přidám rovnou do formu a ne do groupboxu, tedy Form_Zarizeni.Controls.Add(newbutton), tak to funguje a tooltip se ...

VB.NET, Komponenty

1 odpovědí

30.05.2010 17:29

David Kitner

DataBinding na objekty nebo aktualizace pomocí kódu

Dobrý den, rád bych v souvislosti i s příspěvkem: http://www.vbnet.cz/forum-tema--3744-databinding_na_objekty.aspx#Post19725 se rád zeptal na rozdíl mezi použitím databindingu na konkrétní objekt formuláře nebo aktualizací hodnot pomocí ručně napsaného kódu. Přijde mi, že databinding ve zm...

.NET

3 odpovědí

29.05.2010 0:10

Ondřej Linhart

Převod Split()

Dobrý den. Snažím se napsat webový generátor v C# a nevím jak převést toto: do C#. Pomůže mi někdo? Díky předem.

C#

2 odpovědí

28.05.2010 17:22

Tomáš Herceg

XNA / DirectX

Dobrý den, rad bych se zeptal na dvojici dotazů z problematiky XNA a také directX. 1. Jaký je vztah k HW u XNA a DirectX, a jak se řeší volání instrukce, která není podporována? 2. A existuje nějaké porovnání obou technologií? Budu rád za veškeré odpovědi. Děkuji

XNA, DirectX

5 odpovědí

28.05.2010 14:19

Ondřej Linhart

FormView uvnitř Wizardu

Dobrý den, mám prvek wizard a ve 2. kroku mám sqldatasource a formview ve kterém je tlačítko &quot;odeslat&quot; (CommandName =&quot;Insert&quot;), po stisknutí se data s formuláře uloží do databáze. Rád bych toto tlačítko &quot;odeslat&quot; přemístil až do 3.kroku Wizardu. Je to možné nějak ...

ASP.NET WebForms

2 odpovědí

27.05.2010 21:55

anonym

Marko - přepočet buňek

Dobrý den, pomohl by mi někdo, prosím, s naprogramováním makra? Mám soubor o 26 sešitech. Dva z nich obsahují zdrojová data (databáze) a zbytek slouží jako reporty. Jelikož ve všech reportech používám mnohokrát funkci SUMIF a DSUM, mám za to, že si tímto způsobem radikálně zpomaluji práci s tímto...

Offtopic, VB6/VBA

0 odpovědí

27.05.2010 13:26

anonym

Problém s přihlášením uživatele

Dobrý den, s velkou pomocí tohoto fóra jsem vytvořil webové stránky a asi před půl rokem jsem je spustil na serveru www.aquacoolers.com ... Pro registraci a přihlášení uživatelů používám providery Altairis a vše zatím fungovalo jak má ... Bohužel v poslední době mi volali asi tři zákazníci, že...

ASP.NET WebForms

2 odpovědí

25.05.2010 18:42

David Baroch

<< < 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se