Nové téma
Zdravím, používám jednoduchý kod na zjištění seriových portů Ale pod W7 mi vrací názvy jako COM3i nebo COM3o v podstatě v závisloti na jakém PC to spustím. Port s tímto názvem nejde otevřít, jde otevřít COM3. Samozřejmě to mohu oříznout, ale spíš by mě zajímalo, co to je za "novinku"....
Komponenty, WinForms
anonym
Pokud vyvolam aktualizaci UpdatePanelu pomocí AsyncPostBackTriggeru (tj. vně UpdatePanelu), tak se během aktualizace nezobrazí UpdateProgress. Při vyvolání přenačtení UpdatePanelu událostí uvnitř UpdatePanelu se UpdateProgress zobrazí. Jedná se o chybu UpdatePanelu? Lze toto chování nějak odstran...
ASP.NET WebForms
Dokážete někdo řídit IO piny obvodu FT232R z Visual Basicu? Více je zde http://www.ftdichip.com/Projects/CodeExamples/VB.htm, jsou tam bohužel pouze základní funkce. Zde jsou ještě příklady pro C# http://www.ftdichip.com/Projects/CodeExamples/CSharp.htm. Předem děkuji za rady.
VB.NET, Hardware
Jan Fíla
Dobrý den! V zájmu urychlení čtení z Oracle databáze bych rád získal data agregované po dnech. Tzn. Mám tabulku kde první sloupec je dateTime, kde je datum ukládán po celých hodinách a v ostatních sloupcích jsou zaznamenány teploty v danou hodinu. Potřeboval bych jedním příkazem načíst průměrné...
VB.NET, Databáze
Ahoj, potřeboval bych poradit s formulářema ve VBA excel. Moje představa je taková, že pojedu kurzorem po řádku s daty, když narazím na konkrétní buňku, potřebuji aby se mi zobrazil formulář pomocí "Worksheet_SelectionChange". Potud to není problém. Líbilo by se mi ale, abych mohl z b...
VB6/VBA
Dobrý den ,už dlhšiu dobu sa snažím vytvoriť niečo ,čo by prijímalo dáta z Windows Forms Aplikácií ,ale aby to príjimalo pre každú aplikáciu v samostatnej sekcii. Chcem tím povedať ,že ide o projekt ,v ktorom budú dve Windows Forms Application a znich jedna bude Client a druhá Server ,plus tam...
Dobrý den. Píšu jeden blog a právě jsem u zobrazení článků. Tato stránka zobrazuje nadpis (jako odkaz) a perex (viz. http://aupairfrance.aspone.cz/Articles.aspx ) a mám tento kód: a nyní chci aby se mi {0} nahradilo za id. Ale nevím jak to v DataListu udělat. Díky, Ondra.
Ondřej Ondryáš
Zdravíčko, prosím Vás, jak je to s voláním statické třídy? Má konstruktor? Jak probíhá jeho volání v CLR, když není žádný napsaný programátorem a jak probíhá když jej programátor napíše? Někde jsem narazil na to, že tam rozdíly jsou a ne zanedbatelné, jenže už si nevím kde... Můžete mi poradit?
C#
Ondřej Linhart
Narazil jsem na problém s datbabindingem pokud je vložený UpdatePanel do FormView. Komponenty si bez problémů načtou hodnoty z SqlDataSource, ale při pokusu o INSERT nebo UPDATE zobrazí SqlDataSource chybu: Must declare the scalar variable "@DisplayName". Proměnná @DisplayName je &qu...
Petr Mašek
Dobrý den, měl bych jeden dotaz ohledně úkolu ve VB, který je zaán takto: Program hází kostkou tak dlouho, dokud nepadne šestka. Potom vypíše, kolik hodů bylo potřeba. Na první pohled to zní primitivně, první část úlohy jsem také lehce zvládl pomocí funkce Randomize, jen nevím jak udělaat to,...
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Potřeboval bych do TextBoxu vkládat datum ve formátu DD.MM.YYYY HH:mm. A to přesně v tomto formátu a případný chybný vstup ošetřit. Jak to nejlépe vyřešit? Pomocí RegularExpressionValidatoru nebo přes kód? Děkuji za odpověď.
Tomáš Herceg
Dobrý den, dělám hru v xna a mam tam příšery, kterým pomocí random gneruji náhoně jakým směrem se pohybují. Zde je třída příšer: Při spuštění hry se podle mapy přidají do kolekce příšery instance této třídy. Potom se volá funkce update a draw. A náhodné generování směrů funguje nějak divně, ...
C#, XNA
Petr Geiger
Dobrý den, stojím teď před realizací nového projektu založeného na Windows forms aplikaci, který budu tvořit ve Visual Basicu (VS2008). Vzhledem k tomu, že v tomto projektu bude větší množství dialogů, které budou mít mnoho společných vlastností a prvků, rozhodl jsem se vytvořit jeden form jako...
VB.NET, WinForms, Grafika
zdravim pocujte ako sa da dat subot(mp3,jpg) do exe suboru aby ked sa otvory exe nebola ziadna instalacia,ze program zacne hned pracovat
VB.NET
Dobry den ,robim aplikaciu ktora nema Form (GUI) a staci aby tam boli pouzite Class. Doteraz som robil aplikacie s niakou Form a preto sa vtom moc dobre nevyznam. Ked som si vytvoril prazdny projekt -> pridal Class a vytvoril vnej 8 Timerou (Private Timer As New System.Timers.Timer(15000) p...
Architektura, WinForms
Šprici
Zdraví všechny, prosím, nenašel by se někdo, kdo by pomohl překlopit kousíček kodu z JavaScript do VB.NET? Nějak jsem se v tom zamotal a nechápu Děkuji
VB.NET, JavaScript
Zdravím, V rámci jedné aplikace budu instalovat na počítače také datové soubory, které by měly být dostupné pro uživatele daného počítače. Tyto soubory se budou distribuovat zvlášt, budou se také aktualizovat zvlášt apod. Práce s nimi bude pouze v read-only režimu. Chci aby se to chovalo jako in...
Petr Žižka
ahoj potreboval by som namiesto label1 spravit label(a nieaka premenna) ako aby nebolo tal label1 ale napr. labela da sa to ?? dakujem
Honza Dědek
Dobrý den, napsal jsem si editor map pro jednu moji hru. Mapa v editoru se uloží do pole ve jedné třídě, kterou potom serializuju do souboru. Pak jsem chtěl v samotné hře mapu ( serializovanout třídu) načíst, ale psalo mi to nějakou vyjímku které moc nerozumím (Sestavení Map editor, Version=1.0...
Algoritmy
Myslim ze se ta funkce jmenuje hotkeys kde si zvolite co se ma udelat po stisknuti libovolne klavesy při behu programu, me to stale nefunguje ma stim nekdo nejaky zkusenosti? dekuji
Michal Plško
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít