Řízení programu přes sms   otázka

C#

Zdravím, zatím jde pouze o úvahu, ale nějak následovně bych si představoval velmi hrubou funkčnost. Lze pomocí sms přes nějaké zařízení(nějaký GSM modul, nebo něco takového) řídit, respektive vykonávat nějakou metodu? Samozřejmě počítám s počítačem zapnutým nonstop. A také při zápisu do databáze odeslat sms na mobil s určitými údaji. Počítám s tím, že sms by asi byly placené. Protože operátoři asi neumožňují zdarma posílání sms bez captchy nebo ano?

Jakým způsobem a případně s jakým zařízením by se takováto funkčnost dala provádět, pokud vůbec. Nechtěl bych sestavovat nějaký hardware spíše pouze software a hardware dokoupit. Díky za odpovědi.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Už to, že se na toto ptáte znamená, že byste to nebyl schopen udělat ani po softwarové stránce.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 3 odpovědětodpovědět

Docela zajímavý dotaz... Myslím že to určitě jde, jistý si ale nejsem....

Taky by mě to zajímalo...

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Jistě že to jde, udělat lze téměř všechno. Ale nemá cenu odpovídat začátečníkovi na takové dotazy, protože by něco tak poměrně komplikovaného nezvládl udělat.

nahlásit spamnahlásit spam -2 / 2 odpovědětodpovědět

Váš arogatní přístup a snaha zhodit některé uživatele tohoto fóra jenom proto, že se Vám nezdá příspěvek tazatele a hned po přečtení první věty o něm víte prakticky vše mě někdo trochu zaráží. Psal snad někdo, že bych to dělal pouze já? Mám i zkušenější kamarády, kteří by si kdykoliv s čímkoliv rádi pomohli, právě proto, že jsou to kamarádi, pokud ovšem toto slovo znáte. Netvrdím že bych to zvládnul zpracovat pouze sám, ale jsem vytrvalý a chci to zkusit.

Takže se znovu ptám někoho ochotnějšího a laskavějšího na mou první otázku. Děkuji za odpovědi, ne za reakce typu že nemá cenu na toto odpovídat.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 3 odpovědětodpovědět

Ahoj,

netvrdím o sobě, že zvládnu vše, ale něco podobného jsem jednou řešil, konkrétně šlo o posílání sms z aplikace a take opačně aplikace si stahovala sms z mobilu a zapisovala do db odpovědi respondentů, na netu se dají najít zdrojáky - ale ted si nevzpomenu presně kde to bylo - je tam celá knihovna včetně příkladů - ve vb.netu. Jen trochu pohledat, potom by bylo řešení přes web, kde myslím na stránkách mobile.cz si předplatíš nějaký paušál a potom odesiláš velice jednoduše a stejně tak můžeš tahat odpovědi. Tehdá ten projekt padnul, ale to hlavní odesílání a stahování sms nám fungovalo, právě přes ty nalezené zdrojáky.

nahlásit spamnahlásit spam 0 / 2 odpovědětodpovědět

Mne by spíše zajímalo co za aplikaci to může být,když je třeba řídit ji skrze SMSky? Krom zabezpečovací techniky si nedokážu představit logické a smysluplné použití.

Nechci obhajovat názory p.Linharta,ale v něčem s ním musím souhlasit.Pokud sám nevíte jak na to,tak to pak těžko dáte dohromady(i kdyby s kamarády).Hodnota takového SW bude pak nulová a strávený čas půjde do několika MD.

Tohle mě fakt dostává. Konkrétně neporadí nikdo, ale všichni budete rýpat, Tak třeba já používám SMS komunikaci na ovládání software, který mi obchoduje na burze, a jistě by se dala najít řada dalších příkladů.

Princip odpovědi je následující: Jelikož pro posílání a příjem SMS stejně musíte mít nějak vyřešené operátory a brány, tak bych to asi řešil některou z těch mnoha služeb, které Vám přes webová rozhraní umožní takové SMS odeslat neb přijmout (bude to placené). Při přijetí služby mívají takové systémy možnost vykonat nějakou akci, jao je zavolání http stránky, odeslání e-mailu nebo zapsání došlé SMS do "nějaké" databáze. Úplně by tedy stačilo, aby Vaše aplikace reagovala na tyto události, které při přijetí SMS na bránu budou vyvolány.

Reagovat na došlý e-mail či na to, že se v databázi objevil nějajký řádek už nebude tak těžké.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Pořiďte si gsm modem nejlépe starý siemens TC nebo MC 35 jsou ve výprodeji za pár korun. Naštudujte AT příkazy, swap a PDU formát. Úplně triviální to není ale pokud jste již něco programoval tak to zvládnete.

No pořizovat si zrovna staré GSM brány jen proto,že jsou o něco levnější mi přijde jako nesmysl.Navíc dnešní GSM brány umožňují mnohem více užitečných fcí,atd.Staré GSM brány,od Siemens zvlášť jsou dost nespolehlivé - je to přeci jenom mobil zavřený v krabici a to doslova.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

On byl tak špatný, že se vyráběl téměř deset let. On se vyrábí stále, ale pod jinou značkou. Tak moc byl špatný a neoblíbený. Používáte jiný? Já vám to neberu. Chtěl jsem jenom nastínit kudy se ubírat. Jinak manuál s AT příkazy má asi 400 stran A4. Začátečník použije a smysluplně využuje sotva jedno procento příkazů.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Doporucil bych vam zridit si ucet na http://sms.sluzba.cz . Po prijmuti SMS se zavola vas skript, ktery zaridi zapis do DB a pripadne vrati i odpoved, ktera bude jako SMS odeslana zpet.

Druhy pripad - tj. odeslani SMS pri zapisu do DB, lze vyresit obdobne. Pomoci skriptu zavolate API sms.sluzba.cz a bude odeslana SMS.

TM

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback