Nové téma
Zdravím vespolek. Objevil se u mne ve VS2008 následující problém. Chci přidat nový datový zdroj, kliknu tedy na "Add new data source" a otevře se mi průvodce. V "Choose a data source type" vybírám Database dám Next (kterákoliv z ostatních voleb je funkční). Až doposud vš...
Visual Studio
R-a-d (1 of 0)
Dobrý den, průběžně s tvorbou aplikace si kreslím flowchart běhu s různými detaily. Občas je to ale zdržování (Visio,nebo tužkapapír). Našel jsem program Code2flowchart, ale není to ono, nefunguje to pro celý projekt-všechny forms a výstup také nic moc. Existuje něco (adins), v čem bych mohl fl...
Offtopic
Honza Dědek
Dobrý den, věděl by někdo jak napsat toto ve VB.NET (nejlépe, aby to bylo funkční v CF 2.0) ?
VB.NET
Michal Plško
Nazdar , pouzivam Web Control Library ktora je chat. Mám v nej kod : a ten sa vyvola ak niekto klikne na tlacitko btn. Ja by som potreboval aby sa tento kod : Vyvolal ked zavolam funkciu definovanu v kniznici a ta by odkazovala napriklad na Sub ktory by vyzeral takto : Problem je v tom ...
ASP.NET WebForms, JavaScript
anonym
Zdravím, snažím se naučit pracovat ve WPF, protože tam jde vytvořit celkem zajímavé uživatelské prostředí a v současné době jsem se zasekl na mrtvém bodě. Zkouším vytvořit jednuchou aplikaci-stopky. Mám hlavní okno na kterém jsou mimo jiné buttony kterými se aplikace nastavuje. Chtěl bych docíli...
WPF
Chtel bych poradit. Jde v XNA si udelat z vice Texture2D udelat novou jednu Texturu2D ??? Jako, ze bych si z vic obrazku udelal jeden novy, abych to pokazde nemusel slozite vykreslovat. Konkretne pozadi hry se bude vykreslovat z zpousty stejne se opakujicich se casti ....
C#, XNA, Grafika
Zdravíčko, prosím Vás mám desktopovou aplikaci - deskova hra. Používám Background worker pro vymýšlení tahů, když hraje PC. Problem ale nastane tehdy, když PC přemýšlí a já změním jeho úroveň. Pak dostanu výjimku, že bw nemůže běžet víckrát. Takže má otázka je: jak bw předčasne ukončit? Metoda...
C#, Threading, WinForms
Ondřej Linhart
Hezký den, chybami se člověk učí, jenže jak je napravit když si je uvědomí? Díky své vlastní blbosti jsem pojmenoval projekt při jeho zakládání a to tak že do jeho názvu jsem přidal i číslo verze. Něco jako "Projekt v1.0" zpočátku je mi to zdálo geniální, nýbrž po čase z toho vznikla...
Visual Studio, .NET
Zdravím, potřeboval bych poradit, kde dělám chybu. Jsem začátečník a zkouším různé věci a nyní mi pravděpodobně nefunguje kompilace. Mám Default.aspx kde chci mít vlastní ovládací prvek. soubor default.asp vypadá takto: a vlastní komponentu mám ve App_Code/CustomControls.vb Ve ...
VB.NET, ASP.NET WebForms, Komponenty
Tomáš Herceg
Dobrý den, rád bych se zeptal jak se řeší definování defaultních hodnot pro vlastnosti třídy? Děkuji předem
C#, Architektura
Dobrý den. Po delší době vývoje ASP.NET aplikací, jsem se pustil i do WinForm, a dostal jsem se do problému se čtečkou barcode. USB čtečka načte barcode a ten vypíše, ale nemůžu přijít na to, jak tuto hodnotu, kterou čtečka čte odchytit a vypsat do Label nebo uložit do paměti. Může mi prosím ně...
C#, WinForms, I/O operace
Tomáš Bezděk
Serbus , podla návodu na tejto stránke http://steveorr.net/articles/WebChat.aspx som postavil chat ktorý fičí na web stránke. Potreboval by som ho, ale spojazdniť cez niaky GUI napríklad napísaný vo Visual Basic-u .NET . Problém je vtom že ciest je nato vela , ale nie každá je "múdra&quo...
Potřeboval bych jen jednu informaci pokud mi vyhovíte někdo. Dělám web aplikace asp.net pod visual studiem, která komunikuje s MS SQL a jazykem je C#. Nyni chci v práci rychle najít řešení (pro rychlou ukázku) webové aplikace vyvíjenou pouze pod BDS 2006 a komunikující s FireBirdem a jazyke...
SQL
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Nazdar , mam uz velmi dlhy projekt a mam problem hladat v nom niaky kusok kodu ktory by som chcel zoptimalizovat :/ . Viete mi poradit ako sa da vytvorit napriklad zalozka ktoru pridelim danemu Sub-u a po klinuti na nu ma to tam automaticky presmeruje ? projekt ma vyse 10 000 riadkou a funguje ve...
Dobrý den, dá se nějak zjistit velikost mdi kontejneru z rodičovského okna? Díky za odpověď
Komponenty, WinForms
Dobrý den, chěl bych Vás požádat o pomoc při řešení následujícího problému. Mám jednoduchou win aplikaci, která některé své konfigurační údaje ukládá do chráněné (protected) šifrované sekce v konfiguračním souboru aplikace. Jedná se o údaje určené pouze ke čtení a za běhu programu je aplikace n...
VB.NET, WinForms
Dobrý den, mám naprogramovanou aplikaci, která mi chodí v lokální síti, ale jakmile se chci připojit z PC na internetu, aplikace zamrzne. NAT na routeru je v pořádku. Část třídy listeneru je následující. IPadresa a Port jsou definovány v modulu. Netrkne vás nějaká rada, která mi pomůže? Děk...
Ve VB 2010 se snažím změnit rozměry formuláře jenomže mi to nějak nejde. Potřebuju ho po kliknutí na tlačítku zvětšit z 300 na 4OO (width) Zkoušel jsem to takhle: Ale je to špatně.
Martin Klain
Mám pocit že je VBNET.CZ poslední dobou docela neudržovaný. Tím myslím žádné nové články ani v blogu. Málo času?
Loni na podzim jsem se zde přimlouval za článek na téma tvorby grafů ve VB. Tak bych to téma chtěl připomenout. I dnes by jistě bylo vítáno nejen mnou. Jan
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít