Nové téma
Dobrý den, programuji již aplikaci nějakou tu dobu a rozhodl sem se otestovat aplikaci na jiné mašině. V aplikaci používám komponentu Scintilla. K napsaní aplikace používám Visual Basic 2008 EE a Windows XP Home Edition. Zkrátka aplikace funguje nastroji na kterém je vyvíjena.Když aplikaci pust...
VB.NET, Komponenty
Ondřej Ondryáš
Zdravím. Programuju ve VB.Net sice krátkou dobu, ale pár aplikací mi už chodí a používám je co to jde. Mám však pár věcí na které jsem zatím nenašel odpověď. 1. Naprogramoval jsem program pro tvorbu GPX souborů do GPSky. Zdrojový kód mi pracuje se vším jak by měl. Mám podle vašeho seriálu nap...
VB.NET
Tomáš Herceg
Zdravím všetkých, mám jeden dotaz. Potreboval by som pri uploadnutí obrázku doplniť jeho umiestnenie do xml súboru, ktorý slúži ako zdroj dát pre galériu. Celý web je postavený na ASP.NET, galéria je urobená vo Flashi. Postup by mal byť užívateľsky jednoduchý, aby si mohol zákazník do...
ASP.NET WebForms
anonym
Pokud pana Linharta stále (i když je to docela dlouhá doba) trápí to překládání chyb .NETu do češtiny (viz. blog O.L.) tak http://www.unlocalize.com/
Offtopic
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Dobrý deň, Robím si šifrovač dát.Chcel by som ale, aby šifrovalo pomocou hesla a nie kombinácie kľúča a IV.Treba teda z hesla tieto dve hodnoty odvodiť.Najprv som rozmýšľal, že heslo zahashujem, ale hash je na to príliš krátky. Akým spôsobom sa bežne prevádza heslo na AES kľúč a IV?
VB.NET, Bezpečnost
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat zda existuje nějaká cesta jak vytvořit aplikaci pro Windows Mobile 6.1 Pro ve Visual Basicu Express, zatím jsem se dočetl, že VBE nepodporuje dotnet compact a že to tedy nelze. Nejsem programátor, ale potřeboval bych si napsat malou aplikaci. Mám smutnou zkušenost...
Visual Studio, Compact Framework
Ondřej Linhart
V režimu aktualizace je níže uvedený kód, který správně pracuje. ...... V režimu vkládání však kontrola na příponu souboru neproběhne při stejném kódu ...... Můžete někdo poradit?
C#, ASP.NET WebForms
Ahoj, mám malej problém, z aplikace tisknu na jehličkové tiskárně a mám následující problém, například při tisku adresy na fakturu či štítek se první dva řádky vytisknou správně, ale třetí řádek je najednou takovej divnej - jako bych ho tiskl italikou, a další je zase ok, děje se to náhodně - ur...
VB.NET, Tisk
Ahoj následujícím kódem přepínám za běhu aplikace tiskárny - to vše funguje ok, ale problém je v tom, že každá tiskárna ve svém nastavení uloženu specifickou velikost papíru - nadefinováno ve windows, ale při přepnutí se ta či ona nastaví jako výchozí, ale to ostatní co je pod ní uloženo si nena...
Dobrý podvečer. Dostal jsem se do problému, kdy mám napsanou a zkompilovanou aplikaci se starou knihovnou AjaxControlToolkit.dll, která neobsahuje html Editor. Aplikaci rozšiřuji, a chci využít ve stránkách i novou knihovnu AjaxControlToolkit.dll, ale nemůžu přehrát starou knihovnu novou. Jak je...
Zdravím všechny z masa a kostí. Mám tady prosbičku se kterou bojuji a nemohu se dohledat konce a rád bych poprosil nějakou dobrou duši, aby mi poradila. Věc funguje tak, textové pole apl. word má přidělené makro pro otevření form vb. který je propojen s databází. Combobox zobrazí v seznamu sloupe...
VB6/VBA
Pavel Kazzatel
Dobrý den , mám vytvorený čistý projekt a vňom Dialog (Dialog StartUp Project). V dialógu používam mnoho krát Namespace My ,ale hádže to chybu 'Computer' is not a member of 'My'. Príklad kódu: Asi sa bude dať tento príklad niako nahradiť iným kódom ktorý zavolá CapsLock ,ale...
Dobrý den. Měl bych jeden obecný dotaz, týkající se zapouzdření dialogu ve třídě. Jde o to, že bych si rád vytvořil sadu komponent odvozených od TextBoxu, ve kterých bych na RightClick myši otevíral dialogová okna (formuláře). Každý textbox by volal specifický dialogový panel. Rád bych výše uv...
Komponenty, Architektura, .NET
Zdravím, mám problém. nedávno jsem si na adrese: http://andromedae.aspone.cz/ vytvoril v ASP.NET 4.0 stranku pro vlastni vyuku v ASP.NET. Snadno se mi podarilo vytvorit master page a pridat i zakladni ContenPage "Default.aspx". Problem nastal kdy jsem vytvoril dalsi Content Page "l...
Je v nějaké systémové proměnné uloženy systémové složky? Např: "C:\WINDOWS\SYSTEM32" apod? Díky
Jaroslav Konopásek
Zdravím, netušíte někdo jak udělat dropdownlist s víceřádkovími položkami? Koukal jsem všude možne a nic (řešení přes <br> a podobně nefungují) Děkuji za jakoukoliv radu
Connection String: Provider=SQLOLEDB;Persist Security Info=True;Data Source=195.178.75.236;User ID=AnyUser;pwd=AnyPassWord;Initial Catalog=LIB Program byl vytvořen pod OS XP a pod tímto systémem pracuje bez problémů. Při spuštění pod OS Vista hlásí nenalezení serveru. Kde dělám chybu? Díky za ...
Databáze
Dobrý deň, Chcel by som spraviť hru, kde sa lopta pohybuje po 3D teréne. Pohyb po rovine viem spraviť, padanie tiež, ale neviem spraviť pohyb po šikmej rovine(45° alebo -45°).Nevedel by mi niekto povedať aspoň vzorce ? Rovina môže byť aj stúpajúca, aj klesajúca.Pri klesaní by mala ísť lopta ...
VB.NET, XNA, DirectX
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda nevíte o nějakém dobrém tutoriálu zabývajícím se podrobně SMO? Pokud byste znali jakýkoliv zajímavý zdroj na Internetu s příklady, případně věděli o nějaké knize, budu vděčný za jakákoliv doporučení. Děkuji
Dobrý den, potřeboval bych poradit, používám funkci "My.Application.Info.DirectoryPath", ale jako výsledek dostanu např. "C:\Documents and Settings\Matěj\Plocha\programxxx.exe" ale pro pozdější zpracování potřebuji dostat výsledek v systémovém formátu "C:\DOCUME~1\MAT~1\...
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít