Nové téma
Zdravím, mám problém s přepisem struktury xml-rpc. Už si nevim rady. Pořád mi to vyhazuje chybu "response contains struct value with missing non-optional members: data session [response : struct mapped to type list]". Knihovnu pro čtební xml-rpc používám CookComputing. děkuji za pom...
C#
anonym
Zdravím, dělám projekt do školy, mám ho už z 80% dokončený, jenže když jsem jej chtěl spustit ve škole na počítači (s Win XP, já to píšu pod Win 7) tak mi to zahlásí chybu, že nebylo možno program spustit. Zkoušel jsem to i na jiném PC, ale prostě XPčka mi to neberou. Pravděpodobně jde o verzi f...
.NET
Dobrý den, mohu v silverlightu využívat vlastních tříd, které jsem navrhl pro VB.net? Přesněji těch, které dědí z UserControl? Díky Jakub
WPF, Komponenty, WinForms
Jakub Šust
Dobrý den! Chcel by som sa spýtat jakym sposobom sa vytvaraju acticve x componenty ako napriklad LED-ky, meracie prístroje a pod.? Nakolko je to složite a či napríklad nejaku LED-ki vytvorit ktora sa rozsvieti pri nejakej podmienke a potom zhasne. Je mi jasne že existuju už vytvorene prvky ...
VB.NET, Hardware, Komponenty
Zdravim všecky, omlouvám se za nadpis Jak vnorit... ale nevím jak líp to popsat. Vytvářím apliakci (databázi) kterou bude využívat více PC najednou. Vzhledem k tomu že nechci použít SQL server a podobně, vymyslel jsem jakousi náhražku. Chci vytvořit soubor př.: "databaze.dat" do kteréh...
VB6/VBA
Dobrý den, mám tenhle kód: Po dvou letech sem se vrátil k VB a chtěl sem si udělat cyklus, aby mi nahrazoval proměnou a v cyklu i. Jenomže, se mi nenahrazuje to a. Nevíte kde dělám chybu? Asi se pudu zahrabat.
VB.NET
Dobry den, resim tu jeden ukol, jak v Accessu naprogramovat, aby se jedna accessova tabulka s velkym mnozstvim radku (cca 300tis.) ulozila do xls, ale predtim aby se rozdelila do vice listu, protoze do xls listu se vejde jen cca 65 tis. radku. Poradi mi nekdo prosim? Dekuji!
Dobrý den, ve své aplikaci tvořím vektorovou grafiku pomocí GDI+ (vykresluji do wmf souboru a ukládám na disk -> vždy 1wmf = 1stránka A4). Potřebuji stránky tisknout a má dosavadní metoda před RichTextBox a proceduru RichTextBoxPrintCtrl se ukazuje jako nespolehlivá (potíže při nastavevní růz...
Ondřej Linhart
zdravím, chci se zeptat zda by se tu našel někdo kdo by pomohl s touhle úlohou, vis. níže, nebo jestli by byl někdo ochoten jí zkusit udělat a poslat mi na mail :) ve VB se ještě moc neorientuji, tak sem se chtěl zeptat tady :) zadání úlohy zní: Realizujte program, př. na evidenci vozového par...
Už dlouho používám k plné spokojenosrti DropBox pro sdílení souborů. Nicméně mám jeden požadavek, který tato služba nedokáže splnit (tedy alespoň jsem nepřišel na to, jak to provést). Potřeboval bych u složek, které nasdílím pro jiné uživatele mít nastavená práva (konkrétně mi jde o povolení zápi...
Offtopic
Zdravim. Potreboval bych pomoci s tvorbou programu do VB. Jsou dána dvě „dlouhá“ kladná celá čísla, tj. čísla větší, než je rozsah datového typu Long. Určete součet a rozdíl těchto čísel. Popravdě vůbec nevím jak na to. Pokusil byste se prosím někdo? Melo by jit v podstate o to, že b...
Petr Zajíc
Dobrý den, snažím se najít návod na upravení textury. Přesně řečeno,vytvořím si PNG obrázek postavičky. Postavička má - průhledné pozadí, bílý obličej,červené kalhoty a dejme tomu, že žluté triko. Můj dotaz zní, jde nějak udělat, aby právě žluté triko se obarvilo na jinou barvu, podle toho o ...
XNA, Grafika
Tomáš Herceg
Mám dve otázky: 1. Dá sa v SL kliente pri pristupovaní k službe nastaviť pre službu instancing perSession? SL nepodporuje wsHttpBinding tak aký mám teda použiť? 2. Ako to funguje s bezpečnostnými politikami v Silverlighte? Keď chchcem pristupovať k webovej službe umiestnenej na inej doméne ...
Silverlight, WCF/WS
Ahoj, resim problem s prenosem vetsiho objemu dat(cca 100.000 vet) v datasetu pres WCF. Prenos probiha od clienta na server. Pokud data stahuju ze serveru na clienta probiha vse v pohode(300.000vet). Pokud se pokusim prenest napr. 10.000 vet na server, prenos probehne v poradku. Mam nastaven...
Karel Vlcek
vo WCF som si vytvoril triedu odvodenú od slovníka označil som ju ako CollectionDataContract: [CollectionDataContract] class Type1 : Dictionary<string, int> { } následne som vytvoril zoznam tohto typu: [CollectionDataContract] class Type2 : List<Type1> { } ale vyhadz...
C#, WCF/WS
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
dobrý den, mám dotaz na který jsem bohužel nikde nenašel odpověď a nebo aspoň ne adekvátní tomu co hledám. Můj problém spočívá v zápisu do DBF souboru. načtení se mi celkem daří, ale pokud do něj chci zapsat, netuším kde "zavolám" nějaký SQL dotaz který by jej provedl. otevření ř...
VB.NET, ADO.NET, Databáze
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda lze programově změnit šířku vertikálního scrollbaru v DataGridView a nastavit, aby byl vždy viditelný. Luštil jsem návody z různých fór ale většinou to řeší tvorbou vlastní komponenty, což mi příjde zbytečně složité a nechce se mi věřit, že by takováto ...
VB.NET, WinForms
Hellis
Dobrý deň, Pracujem na simulátore časticového systému, VS Ult 2010, XNA 4. Mám vytvorené dve priestory, časticový(akoby world space) a screen space.Transformujem to touto funkciou(z časticového do screen): Prípadne môžem uviesť aj inverznú funkciu, ak by to pomohlo. Všetko funguje, ale chce...
C#, Grafika
Dobrý den. Mám otázku týkající se postupu při řešení problému s kombinací znaků. Chtěl bych vytvořit fci, které v parametru zadám nějaké pole znaků a fce by tyto znaky procházela, a tvořila různé kombinace. Například do funkce vložím A, B, C, a ono mi to vytvoří: A, B, C, AA, AB, AC, BA...
Zdravím. Potreboval by som po zmene mena(UserName) v DropDownList1. aby mi DetailsView1 zobrazil vybraného užívateľa z tabuľky databáze.(VB.Net VS2008 MSSQL2005) V podstate potrebujem nejako zadať vo VB.NET aby DetailsView zobrazil mnou vybraného užívateľa. Potrebujem príkaz v C#: Membershi...
C#, ASP.NET WebForms, Databáze
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít