Nové téma
Dobrý deň. Pri testovaní aplikácie na Windows 7 Ultimate (Final so všetkými Update aj s nainštalovaným Visual Studio 2010 Ultimate a s .NET Framework 4.0) som narazil na problém pri "registrovaní" aplikácie do systému a to pomocou suborového systému a registrou. Vo windows XP mi vporiad...
VB.NET, Bezpečnost
anonym
Dobrý den, v masterpage mám komponentu menu, kterou načítám z databáze. V události MenuItemDataBound definuji každé položce ImageUrl. Chtěl bych, aby po najetí myši na položku se vždy změnil obrázek u jednotlivých položek. A ještě lepší by bylo, kdybych si mohl ke každé položce přidat imagebut...
ASP.NET WebForms
Máte někdo zkušenosti s řešením oprávnění na úrovni desktopové aplikace? Mám tím na mysli věci typu "tento uživatel smí toto tisknout", či "tato skupina smí tento objekt modifikovat, ale ne smazat" atd. Zatím jsem to řešil tak, že při přihlašování do aplikace byl uživatel o...
Ondřej Linhart
Dobrý deň, ako je prosím možné že ked otvorím v notepade skompilovaný program vo VB.NET ,tak môžem vidieť všetky názvy komponent , Sub-ou a podobne ? Je mi to dosť nepríjemné a preto by som ocenil niaku radu ,ako to "šifrovať ?" alebo akým spôsobom to skryť. Možno sa mi to len zdá ,...
VB.NET, Visual Studio, Offtopic
Dobrý den, řeším problém jak do cesty dostat na lokálo localhost a na webu s.aspone.cz. Web mám umístěn v F:\Visual Studio 2005\Websites\s. Stejná složka je nastavena jako Default Web Site. Zkusil jsem tyto metody, přidávám i jaké chybové zprávy mi vypisuje IIS: //System.IO.DirectoryNotFoundExce...
C#, VB.NET, ASP.NET WebForms, Architektura
Tomáš Herceg
Dobrý den snažím se formátovaný text uložit do databáze, ale nemám tušení jak na to. Když tam zkouším uložit Richtextbox1.text, tak se sice uloží text ale bez formátování. Jak na to? předem děkuji
VB.NET
Zdravím, dnes podruhé, potřeboval bych nějaký control do kterého by se dali nějaké další controly a s vnitřkem by se dalo posouvat (pomoci horizontalnich scrollbaru) jako s klasickym HTML iframem... Díky za pomoc
VB.NET, WPF, WinForms
Roman Zkamene
Chci se zeptat, má aplikace načítá nějaká data z externího souboru a podle těch dat se spustí určitý formulář, v tom je ten háček, vždy se nejprve spustí MainForm nastavený v Properties a až poté formulář, který chci... Máte nějaké řešení?
Zdravím, udělejme příklad, po otevření textového souboru z plochy se mi pouze spustí můj program, jaká je podmínka pro detekci otevřeného souboru, tedy pro načtení v TextBoxu? Probůh nemohu nic najít. Díky.
I/O operace, .NET
Dobré odpoledne. Dělám web, kde si zákazník přeje, aby se odkazy na určité stránky v navigačním stromu vyskytovaly vícekrát. Třeba proto, že navigační menu je členěno podle profesí, pro které je daná koncová stránka určena. Ale koncová stránka je určena pro 3 profese zároveň(tím pádem chce odkaz...
Ahoj, chci se zeptat, zda se smí použít volně šiřitelná knihovna ZipForge pro komerční VB projekty? Díky
Petr Koza
Dobrý den, ve své desktop aplikaci zobrazuji formátované textové informace v objektu RichTextBox. Chtěl jsem se zeptat, zda existuje nějaká jednoduchá možnost, jak interaktivně znemožnit výběr (označení) textu uvnitř tohoto objektu. Rád bych přitom zachoval možnost scrollování textu kolečkem m...
WinForms
Vytvářím dynamicky labely - asi takhle: .... atd a vytvořím handler: Procedura pak vypada nejak takhle: A ja se ptám jak uvnitr teto procedury zjistim napriklad sirku konkretniho labelu, nebo jeho barvu. Kdyby nebyl dynamicky generovany napsal bych normalne: Jenomze tady ani ...
VB.NET, WinForms
Dobrý den, v článku nazvaném "Problém s přihlášením uživatele" ze dne 25.05.2010 jsem žádal o pomoc s odstraněním problému při přihlašování, který mi někteří uživatelé hlásili ... Nyní jsem zjistil, že celý problém spočívá v tom, že když uživatel správně zadá uživatelské jméno a hes...
Ondřej Brožek
Ahojte robim si WinService ktory bude spustat planovane ulohy. Ako to spravit viem len ze ci je to spravna volba. Chcem spravit len to ze na pozadi sa kazdych 5min bude spustat funkcia ktora bude overovat ci v dany cas je naplanovana nejaka uloha a ak je tak sa spusti... Je to spravna volba ? Ale...
C#
Zdravím vás všechny, jsem tu poprvé a velmi nadšen úrovní těchto stránek. Zakladatelům a všem, co sem přispívají svými dovednostmi moc fandím. Přecházím z Visual FoxPro na VB.Net a jenom zírám, co se v tom dá všechno udělat. Vedle databázových aplikací tvořím i programy na fotky, ve VFP to už by...
VB.NET, Offtopic
René Pažout
Dobrý den, načítám do DropDownListu data z jedné realce, které pak ukládám do druhé relace. Data se do DropDownListu úspěšně načtou, ale když pak ve vkládacím formuláři vyberu hodnotu a chci ji uložit do jiné tabulky vyhodí to chybu: Cannot insert the value NULL into column 'StateId'...
Jan Nepraš
Zdravím, získáváme hodnoty z databáze pomocí DataReader: Jaký je podle Vás nejelegantnější způsob, jak toto přetypovat např. na některý z Nullable typů tak, aby se korektně zpracovaly i hodnoty NULL? DataReader v takovém případě vrací typ System.DBNull, který ovšem není přetypovatelný na Nu...
Ahoj, potřebuji do registrů zapsat nový typ přípony souboru s mou vlastní ikonkou a aby se po double-clicku na soubor otevřel můj program a v něm ten soubor. Díky
Offtopic
Jan Novák
Zdravím, mám klasický problém s verzemi excelu. Zkompiluji aplikaci s referencí na "Microsoft Excel 14.0 Object Library" a na PC, kde jsou pouze Office 2003 mi to nechodí. Existuje nějaké univerzální řešení, aby mi fungovalo na PC s různými verzemi Office? Nechci používat CreateObjec...
VB.NET, Office
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít