Nové téma
zdravím, tento dotaz navazuje na tento příspěvek: http://www.vbnet.cz/forum-tema--4303-mouse_enter_event_na_cel_233_m_usercontrolu.aspx Jde o toto: 1) Vytvořil jsem si userControl který má fungovat jako kontejner (např. panel) a má nějakou svoji vnitřní funkcionalitu (zajíždění panelu kvůli...
VB.NET, Komponenty
anonym
Zdravim, jsem začátčník s Visual Basic.NET. Ztroskotal jsem hned při řešení prvotního požadavku na aplikaci a tím je vícenásobné spuštění. Chci aby se nedal exe soubor spustit vícekrát než jednou a pokud je apliakce minimalizovaná aby se při zavolání exe souboru (jiným programem) maximaliz...
VB.NET
Ondřej Linhart
Dobrý den, Při dlouhotrvajících výpočtech chci znázornit graficky změny proměnných. V přiloženém prográmku jsem neuspěl ani s akcí, ani s timerem. Jsem samouk a nemám se koho zeptat. V MSDN jsem podobný příklad nenašel. Graf by se měl objevit buď po skončení vnitřní smyčky nebo za určitý čas...
VB.NET, WinForms
Dobrý den, dotaz je spíše na CSS. Když nastavím CSS, tak aby se Label přesunul na ImageButton, tak se to zobrazuje v každém prohlížeči jinak. Neví někdo prosím, co s tím? Děkuji Martin
ASP.NET WebForms
Mám hotové spínání motoru s výstupem přez COM port. Problém je, že je řešen přez 2 vlákna -> přivlastní si 50% procesoru (AMD Athlon X2 4000+). Jak ho mám předělat, aby si vzal minimum CPU. (pro prodlevu jsem použil "DELAY" z knihovny "Port.dll") Celý projekt VB.NET 2010:...
VB.NET, Hardware
Dobrý den, pokouším se načíst data do DataListu, jenže se mi pořád objevuje následující chyba: The type specified in the TypeName property of ObjectDataSource 'ObjectDataSource1' could not be found. Lokálně mi ale vše funguje v pořádku. Chyba se objevuje jen když se stránku snažím zob...
Tomáš Herceg
Zdravím, mám jednoduchou otázku, jak se většinou řeší když chci vypsat posledně otevřené soubory. Kam se ta informace ukládá? Díky
Roman Zkamene
Zdravím, snažím se upravit kód na čtení HID usb , jedna z funkcí vypadá takto : , target form je třída běžícího formuláře aplikace. Chtěl by ale posílat zprávy do jiné jednodušší třídy která bude mimo hlavní form a z ní se pouze budou aktivovat eventy (přes ně i nějaká ta hodnota) jen nevím jak...
VB.NET, Hardware, WinForms
Dobrý deň, používam vo Windows Forms Application WebService a aj posielanie Email-u. Problém je vtom ,že pri prvom spojení trvá odpoved od webservice aj 14sekund a pri dalších je to 80->350 milisekund. (90% 80ms , 10% 350ms). Teda ak je aplikácia v režime že často tahá a posiela dáta (každých ...
VB.NET, Threading, WinForms
Zdravím, mám Usercontrol fungující jako tlačítko a Mám dotaz - je možné do Properties dialogu vložit dialogy obrázků EnterImage a LeaveImage?
Dobrý den, Pokouším se vytvořit komponentu Tool a tak jsem jí přidal vlastnost Button(poppřidání komponenty do projektu se ve vlastnostech vybere již existujcí button) a proměnou typu bool isActive, abych zjistil jestli je komponenta zrovna aktivní. IsActive se změní na true právě, když kliknu n...
C#, Komponenty, Architektura
Petr Geiger
Nenašel by se někdo, kdo by přeložil, na co jsou různý slovíčka před Sub, Function... Vím jen, že Private nelze vyvolat z jiných souborů.
Vytvořím metodou Line nepravidelný mnohoúhelník a chtěl bych ho vybarvit. Nemohu přijít na to jak. Díky za radu.
VB6/VBA, Grafika
Dobrý den, dělám editor map ve Windows Form ke hře v XNA 4.0. Proto jsem ve Windows Form přidal referenci na Xna projekt, abych mohl používat třídy v projektu XNA. Avšak když ve projektu Windows Form začnu psát name space XNA hry tak mi to tam vůbec nenašeptává třídy v XNA projektu a ani když j...
C#, XNA, Grafika
Zdravím. Mám takový pěkný problém s Invalidate(). Do Timer1_Tick jsem napsal podmínku která určuje kam se má daný objekt vykeslit. Těch podmínek je tam několik, ale vždycky se má vykreslit jeden a ten sám objekt. Problém je také v tom, že se má tento objekt vykreslit nad PictureBox aniž by do ně...
Zdravím, potřeboval bych radu. Pro svůj program potřebuji použít jednu průmyslovou kameru, na webu výrobce k ní dodávají SDK s API funkcemi pro kameru, bohužel je to v jazyku C, zde je základní definice z manuálu (MUCam_Handle se používá skoro ve všech dalších funkcích např. MUCam_openCamera(MUCa...
Zdravím, Chci se zeptat, jak udělat, aby se vždy automaticky opravila velikost prvního písmena na začátku věty v TextBoxu? Například místo: visual Basic je snažší, než C#! vědí to všichni. říkejte si ale, co chcete. Aby to vypsalo toto: Visual Basic je snažší, než C#! Vědí to všichni....
Dobrý den. Napsal jsem si vlastní provider. U každého uživatele si ukládám datum založení účtu. V metodě CreateUser dám do proměnné s časem založení aktuální čas: CreationTime = DateTime.Now; ale když si potom čas vypíšu na stránce, je o dvě hodiny pozadu? Nevíte prosím někdo co s tím? Díky
Zdravím, mám teď menší technický problém. Mám jednu vlastnost ve strukture a rád bych testoval jestli ji byla přiřazena nějaká hodnota a to včetně nuly. Můžu samozřejmě natypovat vlastnost jako object a testovat IsNot Nothing ale přijde mi to jako prasárna. Díky za odpověď
VB.NET, .NET
Dobrý den, rád bych se poradil jestli nemá někdo typ, jak řešit vkládání záznamů do OneNote a to podobným způsobem jako to například řeší Outlook, kde to jde rovnou z emailu pomocí kontext.menu. Předem děkuji
C#
Alexx
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít