Nové téma
Zdravim, začínám se rozkoukávat v asp.net a narazil jsem na jeden problém ohledně treeview. Řekněme, že mám nějaké xml asi takového formátu : <uroven_1> <nadpis urvne 1 /> <uroven_2> <nadpis urovne 2 /> ... No a protože tagy uroven jsou nosné pro strukturu, ...
ASP.NET WebForms
anonym
Dobrý deň. Vie prosím niekto kód na zistenie kolko krát sa nachádza znak - napríklad v premennej ? Predom dakujem za odpoved
VB.NET
Tomáš Herceg
Ahoj, zajímalo by mě jestli je nějaký způsob, jak pomocí c# v asp.net importovat data z XML souboru do SQl databáze. Jedná se mi o již vytvořené funkce. Vlastní komponentu si naprogramovat dovedu, ale reaději bych použil nějaký standard. Díky
SQL, XML, Databáze, .NET
Chcem požiadať o radu pri návrhu tabulky cenníku. Neviem pre ktoré riešenie z nasledovných sa mám rozhodnúť: 1. Pre každý rok jedna tabulka. 2. Tabulka, ktorá bude mať 3 stlpce a budem pridávať riadky Položka rok cena Tovar1 2010 10 Tovar1 2011 12 Tovar2 2010 8 Tovar2 2011 9 ...
SQL
Gabriel
Zdravím vás Velmi si vážím vaší dosavadní práce na zdejším webu. Přesto bych měl jeden dotaz k současnému stavu. Nebylo by možné, aby se zdejší web tématicky věnoval vb.netu, jak již sám název domény nabízí? Pokud by se stránky jmenovali www.asp.net, tak bych zde přece taky nehledal informace...
Offtopic
Dnes jsem narazil na zajímavou věc. Máme-li dvě proměnné, do kterých chceme naráz přiřadit stejnou hodnotu, máme dvě možnosti: Druhá možnost však ve Visual Basicu nefunguje tak, jak by se dalo očekávat, tedy že obě proměnné budou mít hodnotu 3. x bude mít hodnotu 0 a y 2, protože VB to vyhodnotí...
Ahoj, rád bych věděl jak a hlavně kam bych mohl napsat pomocí asp.net podmínku If. Podmínku mám vymyšlenou,ale nevím kam přesně mohu tento kod vložit aby mi to nehlásilo chyby, či jestli musím dát přes a za podmínku <.../>. Děkuji za odpověď
Lubos Blader
Zdravim mohl by jste mi nekdo poradit v cem delam chybu. Mam program kde by se po kliknuti na tlacitko mel odstranit radek z databaze, ale v pripade ze aplikaci vypnu a znovu zapnu tak ten radek co jsem predtim odstranil je stale tam. diky za radu
C#, ADO.NET, WinForms, Databáze
Týká se spíše JS i když v asp.net aplikaci. Otevírám ze stránky pomocí JS nové pomocné okno, to si uživatel upraví podle svých představ a také na stránce umístí kam chce a když ho nepotřebuje zavře ho. Poté si chce otevřít významově shodné okno s jiným obsahem ve stejném stavu jako bylo okno před...
Dobrý den! Ako sa da vo VB ziskať interval menší ako jedna 1ms? Dakujem s pozdravom PH
VB.NET, WinAPI
Po delší době jsem se vrátil k práci s VB a potřeboval bych konvertovat.frm a ostatní soubory VB 4.0 do VB 6.0. Myslíte, že by to bylo možné? Děkuji
VB6/VBA
Petr Zajíc
Dobrý den, používám VB 2010 a potřeboval bych poradit. Mám v aplikaci proceduru, která načte dvě docela rozsáhlé databáze, vzájemně je prohledává a provádí spoustu výpočtů a vyhodnocování. Celá procedura trvá asi dvě minuty (původně jsem to dělal v excelu :) a tam to bylo asi 9 hodin). Nevyužívám...
Dobrý den! Chcel by som sa spýtať či niekto nevie ako jednoducho generovat "Impulzy" , to znamená napríklad 1 krat za sekundu dojde k nejakej udalosti a stale dokola a ten čas by sa dal predlžovať a skracovať. Mne sa to podarilo velmi komplikovaným sposobom. Potrebujem niečo strašne ...
Komponenty, .NET
Dobrý den. Jak lze číslo "dostat" do určeného počtu míst? Myslím tím, že když si určím třeba počet míst 5, tak mi z čísla 69 vyleze "00069", z čísla 550 "00550" a z čísla 12345 "12345". Děkuji předem.
VB.NET, .NET
Vladimír Tomek
Dobrý den. Chtěl bych si napsat aplikaci která bude umět hromadně vytvářet Anaglyph fotky. Nemá někdo nějakou knihovnu či kód který by dokázal spojit dvě fotky do anaglyph tvaru? Za odpověď děkuji předem.PS: Pokud zná někdo program který umí hromadně spojovat obrázky do anaglyphu (a nepřidává žád...
Před mnoha a mnoha lety nám kdosi (dnes již neznámý) vytvořil aplikaci, která ukládá data na disk binárně. Potřebuji docela nutně z mnoha a mnoha (řádově tisíce) datových souborů vytáhnout nějaká data, nicméně k tomu potřebuji tento binární formát "prolomit". Již po mnoho dní se s aplik...
Ahoj, neví prosím někdo jak otevřít více souborů v jedné aplikaci najednou? Pokud chci otevřít více např. mp3 souborů a nebo xls souborů v jednom procesu zkoušel jsem: ProcessStartInfo psi = new ProcessStartInfo(); psi.UseShellExecute = true; psi.FileName = "cest...
C#
Dobrý dne, já mám úkol vytvořit webovou aplikaci, která musí být chráněna hesly (přihlašovací okno) a mají tam možnost se přihlásit: učitel, žák, admin. Já si vytvořila normálně jednu šablonu a pak default.aspx pro každého (kantor.aspx,student.aspx,admin.aspx)+ tedy login.aspx, kde mám ikonu (Lo...
Zdravím. Chtěl bych se zeptat, jak by šlo změřit, rychlost provedení určité funkce. Mám dvě funkce, které ve výsledku dělají to samé, ovšem každá to řeší jiným způsobem. Potřebuju zjistit, která funkce je rychlejší. Díky moc :-)
Zdravim, Potrebuji poradit mam 2 comboboxy v dataGridView ktere jsou napojeny na databazi a potrebuji kdyz u prvniho vyberu kategorii tak aby se updatovaly polozky v druhem comboboxu a zobrazili se jen polozky pro danou kategorii. dekuji
WinForms
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít