Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 > >>

uložení nastavení

Dobrý den, jakým způsobem si mohu uložit uživatelské nastavení textboxů a jiných prvků v programu pro nové spuštění programu? Roman

VB.NET, WinForms

8 odpovědí

23.03.2011 6:55

anonym

C# a casovani v mikrosekundach

Pekny den, chci v C# napsat api pro teplotni cip ds18b20. Problem je ze tento cip vyzaduje presne casove useky, ktere inicializuji cteni, zapis apod. Jelikoz mi cip neodpovida na master reset tak jediny roblem, ktery vidim je casovani. Otazka tedy zni je mozne tuto aplikaci napsat v Csharpu? Podl...

C#

23 odpovědí

20.07.2010 22:22

Tomáš Herceg

Stažení dat přes sériový port

Potřebuji stáhnout data přes sériový port z měřící stanice a uložit do databáze (trvale v daných intervalech). Máte někdo zkušenosti s třídou SerialPort VB.NET? Jde mi konkrétně o to, jak poslat dotaz a získat odpověď. Řešil jste někdo podobný problém? Předem děkuji.

VB.NET, Hardware

5 odpovědí

20.07.2010 16:10

anonym

Zpřehlednění CSS

Zdravím, pokouším se jakožto začátečník ve tvorbě webu dělat stránky v ASP .Net a pokouším se to dělat tak jak se má, tzn. pomocí CSS. S přibývajícíma stránkama a kódem se ale css soubor stává nepřehledným. Chtěl jsem se tedy zeptat, zda v CSS existuje něco jako #Region - End Region ve VB a nebo ...

ASP.NET WebForms

8 odpovědí

19.07.2010 16:50

Honza Dědek

Aký prístup použit?

Riešim v súčastnosti zaujímavý problém. V mojom odbore (voda) existujú stovky rôznych analýz, z ktorých po x rokoch už ostali iba grafické výsledky (napr. časové záznamy rôznych meraní). Problémom je to, že tieto záznamy sú unikátne, neopakovateľné alebo ich opakované merania sú veľmi drahé. P...

VB.NET

4 odpovědí

16.07.2010 22:14

anonym

Alpha channel

Zdravím, začínám dělat jeden program pro hru TrackMania. Je to na to, aby se do integrovaného editoru vozidel dali jednoduše přidávat Stickers a Brushe. Tyto &quot;samolepky&quot; a &quot;štětce&quot; se skládají ze 2 souborů a jeden je ve formátu DDS a druhý je v Targa (tga). Na tyto formáty ...

C#, VB.NET, Grafika

4 odpovědí

16.07.2010 8:30

Hynek Nerad

Virtual Serial Port

Dobrý den, potřebuji ve svém programu vytvořit jeden VSP. Jiná aplikace se na něj pak připojí. Tzn. potřebuji vytvořit virtual COM o virtual COM. Našel jsem jen, že se k tomu dají použít koupené SDK. Je to hračka jako HW porty, nebo je to náročnější...? Děkuji, Pavel

VB.NET

4 odpovědí

15.07.2010 13:15

anonym

Pojmenování buňky

Zdravím. Chtěl bych požádot o pomoc s vytvořením makra, které by mi v dané oblasti buněk přiřadilo každé buňce název složený z názvu sloupce a řádku té každé buňky, ať nemusím otrocky vpisovat pojmenování pro každou buňku ručně. Přiznávám, že jsem v této oblasti úplná lama, ale snad jen dočasně...

VB6/VBA

6 odpovědí

15.07.2010 13:06

anonym

integrace exe do projektu

Dobrý den, potřebuji do svého vb.net projektu integrovat existující exe soubor, který budu v kódu spouštět s několika parametry. Je to možné takto? Děkuji, Roman

VB.NET

4 odpovědí

15.07.2010 12:55

Ondřej Linhart

Počítadlo přístupů

Dobrý den, vytvořil jsem si svou komponentu pro počítání přístupů na stránku. Umístil jsem ji na Master Page. Problém však je, že se snaží zapisovat přístup při každém zobrazení jakékoliv stránky v Master Page. Chtěl bych se tedy zeptat, jak bych to měl vyřešit, aby byl zápis proveden pou...

C#, ASP.NET WebForms

4 odpovědí

15.07.2010 10:54

anonym

Dávná soutěž

Dobrý den. Existoval někdy ten slíbený blog ze soutěže http://vbnet.cz/article.aspx?id=55 ? Jestli ano tak proč zde nezůstal a jestli ne proč tu není? Nebylo by špatné něco podobného (napsat článek) zopakovat. Ondra

Offtopic

3 odpovědí

15.07.2010 10:45

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Obrázek na pozadí stránky

Dobrý den, začínám se ve volných chvilkách zajímat o HTML a ASP.NET. Chtěl jsem si pro učební potřeby vytvořit stránku s podobným rozložením jako je tato. Z knížek jsem zjistil, že používání framů je již tak trochu minulost, a že takového rozložení se dosáhne pomocí centrované tabulky. ...

ASP.NET WebForms

12 odpovědí

15.07.2010 10:11

anonym

Zápis přes FormView do dvou tabulek

Zdravím, potřeboval bych nějak přes komponentu FormView, udělat zápis do dvou tabulek naráz. Jaké je nejvhodnější řešení?

ASP.NET WebForms

7 odpovědí

15.07.2010 10:04

anonym

Kreslení na bitmapu v pictureboxu?

Ahoj všem, mám problém a prosím o radu.Tento kód je dle mého správný avšak nic se po kliknutí na tlačítko neděje: Kód by měl vykreslit žlutou čáru na PictureBox3 kde je načten obrázek, čili čára by měla být na obrázku, bohužel se nic neděje :(. Děkuji za případné rady.

VB.NET, Komponenty, Grafika

1 odpovědí

15.07.2010 6:23

anonym

Optimalizace programu

dobrý den, lze pro hotový program ve vb.net z VS 2010 express nějakým způsobem vytáhnout tabulku seznamu proměnných s údaji jako: kde je deklarována, kde měněna a kde použita (názvy tříd a finkcí)? Děkuji, PH

VB.NET

14 odpovědí

14.07.2010 21:43

anonym

TabIndex u radiobuttonu v panelu na formu

Dobrý den, CF .NET 2.0, VS08Pro Mám formulář s různými ovládacími prvky a dvěma panely s dvojicí radioButtonů. RadioButtony fungují jako přepínače podle kterých se některé prvky formuláře zobrazují/skrývají. Aplikace se musí ovládat pouze pomocí klávesnice a pro přesun po prvcích používá...

VB.NET, Compact Framework

11 odpovědí

13.07.2010 18:20

Michal Plško

Co znamená zápis ">>" vb.net?

Dobrý den Narazil jsem na zdrojový kód a za boha nemůžu přijít na to co znamená zápis např. Dim index As Integer = y * bmd.Stride + (x &gt;&gt; 3) nebo Dim mask As Byte = &amp;H80 &gt;&gt; (x And &amp;H7) ? Jde mi především o ten operátor &gt;&gt; či co to je. Bude to asi trivialita ale opravd...

VB.NET, Algoritmy

2 odpovědí

13.07.2010 17:47

anonym

AxWebBrowser - zobrazení obrázku

Dobrý den Ve své aplikaci požívám AxWebBrowser pro manipulaci s webem. Potřebuji zobrazit obrázek z již načtené stránky, například do PictureBoxu. Něco jsem vyzkoušel, ale funkční řešení ne: - Zjistit adresu obrázku a pomocí WebClient stáhnout. Protože dojde k reloadu stránky obrázek se změn...

VB.NET

2 odpovědí

13.07.2010 6:14

anonym

Pole a klíče

Dobrý den. Píšu si takový konfigurační systém (neukamenujte mě, není to systém pro mou aplikaci, je to knihovna která zpracovává něco podobného INI souborům) a zasekl jsem se u uložení. Hodnoty zpracovávám tak, že mám pole které má &quot;stringové&quot; indexy: a do něj si načítám tu konfigurac...

VB.NET, .NET

4 odpovědí

12.07.2010 17:23

anonym

Provedení akce každých 5 minut

Mám kód který bych chtěl aby se vykonal každých 5 minut ale vůbec nevím jak nato, tak jestli byste mě mohli prosím nějak navést.

VB.NET

1 odpovědí

11.07.2010 16:26

Ondřej Linhart

<< < 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se