Nové téma
Nazdar :) už tri dni sa venujem programovaniu v ASP.NET , ale pri testovaní ma napadol jeden problém : Kedže som programoval vo VB.NET 2008 tak viem že s verziou .NET framework sú menšie problémi lebo väčšina XP nemá vyšší framework ako 2.0 :/ . Vždy som v nastavení menil cielový framework na 2.0...
ASP.NET WebForms
Lubos Blader
Mám nastavené 3 role, u jedné potřebuji aby se mi tlačítko skrylo, takže bych mu nastavil vlastnost Visible='<%# User.IsInRole("nějaká_role") %>' ale místo nějaká_role potřebuji vepsat role dvě,aby pro tu jednu nebylo viditelné a pro ty dané dvě ano.Jenže nevím jak tam má...
Ondřej Brožek
caw. robim aplikaciu ktora ma vytahovat informacie z databazy. zvolil som sql compact edition pretoze som sa docital ze funguje na kazdom pc bez toho aby bolo treba nieco instalovat. Problem ze ze ak na pc na ktorom skusam program nie je nainstalovany sql server tak to nefunguje. Je treba nieco ...
VB.NET
Martin
Zdravím, už u druhé database jsem se setkal s následujícím problémem: Na SQL serveru jsem si chtěl pro účely vývoje a ladění udělat kopii jedné SQL database. Na serveru je nainstalovaný nástroj "Import and export data" Takže jse ho použil, zahlásilo mi to že database se v pořádku zko...
SQL
Honza Dědek
Dobrý den. Kleklo mi PDA tak bych se chtěl zeptat, jestli někdo neví jak ho napravit. Kýžené PDA je I-Mate JAMA, Windows Mobile 5 Rozepíši to do bodů co to dělalo 1. Přestal fungovat .NET 2. Začal mi nehrát budík 3. Datum se samo předělávalo 4. Datum nešlo změnit (při pokusu o změnu zatuhn...
Offtopic
Mám ve stránce komponentu ChangePassword a jak docílím že po úspěšné změně hesla mě to po kliknutí na tlačítko pokračovat přesměruje na jinou stránku?To samé pokud kliknu na tlačítko zrušit u formuláře na změnu hesla.Přidal bych nějaké události těch tlačítek,ale nevím jaké.Děkuji za odpovědi.
Tomáš
Dobrý den, spojil jsem 3 projekty pod jeden Solution. Zadal jsem references, aůe nedaří se mi vytvořit v projektu_1 jednoduchý odkaz na Form1 v projektu_2. Kde bych mohl najít více info? Nebo bude stačit jednoduchá rada? Předem děkuji za informaci. Petr
anonym
Zkuste mi prosim pomoct. Potrebuji trochu nakopnout s jednoduchym prikladem. na formu mam DataGridView napojeny na SQL databazi. Dale tri tlacika, kde kazde reprezentuje jeden SQL dotaz. A jak to donutit aby se udaje v DGV zmenily po prislusne volbe, uz opravdu nevim. VB6 jsem umel bez nejmesich...
Dobrý den, ve Formu mám umístěný RichTextBox. Pomocí graphics vytvářím metafile, který nakonec do RichTextBoxu přenesu pomocí lipboardu. Z RichtextBoxu potom pomocí generování náhledu tiskám. Mám rozlišení 1920 x 1200. Vše se zdá funguje správně, ale když aplikaci spustím na jiném počítači ...
Optimalizace, WinForms, Tisk
Dobrý den, chci se zeptat jak by šlo udělat to, že když kliknu na nějaký řádek v tabulce, kterou mi vygenerovala komponenta GridView aby se nějak označila a poté bych měl někde nějaké tlačítko edit a smazat, kterými bych daný řádek buďto smazal nebo editoval přes FormView. V seriálu na tomto webu...
Dobrý večer , podla članku http://vbnet.cz/clanek--54-zaciname_s_asp_net_dil_5_jednoduche_diskusni_forum.aspx som postavil jednoduchy ASP.NET chat , ani nie chat skór fórum. Problém je vtom , že neviem ako "prečistiť" databázu alebo jednoducho zmazať všetky príspevky alebo len jeden. ...
Tomáš Bezděk
Dobrý den, rád bych se zeptal, zda nemáte zkušenosti s následující problematikou. Před časem jsem pro jednu firmu napsal program pro dávkové generování elektronických faktur ve formátu PDF a jejich následné dávkové zasílání pomocí elektronické pošty. Vše funguje podle očekávání. Nyní se ale na m...
Offtopic, Komponenty, Bezpečnost, .NET
Zdravím, mám tady jednu storku, která vypisuje data ale vůbec nevím jak k nim mám přistupovat z vb:
Ondřej Linhart
Zdravím, vytvářím miniaplikacičku, která má jeden ListView nastavený na hodnotu Details a má Checkboxy. Když chci načíst uložené hodnoty zpět do ListView, je problém u Checkboxů. Nevím jak mám programově zatrhnout checkboxy. Poradí někdo prosím? Děkuji Pavel
VB.NET, WinForms
Pavel Hlávka
Zdravím, mám takový dotaz mám aplikaci ve které mám vypnutý framework (v My project) abych mohl aplikaci startovat z modulu. Jenže zřejmě díky tomu nelze zjistit pozici kurzoru pomocí MousePosition. V systray mam ikonu programu a chci aby když na ní kliknu pravým tlačítkem mi vyskočilo ContentMe...
VB.NET, Komponenty, .NET
Martin Klain
Zdravím, mám dotaz v programu používám My.Settings a to se ukládá do Data Aplikací ale pro každou instanci programu samostatně podle umístění. A já bych potřeboval aby se použilo jedno místo uložení nezávisle na umístění EXE souboru. Protože i když pustím EXE s parametrem tak se mi vytvoří nové ...
Petr Zajíc
Dobrý den, potřeboval bych validovat délku stringu a nevím jak by měl kód vypadat. Mám v tabulce datový typ nvarchar(10) a když do nějakého TextBoxu, ze kterého se mi hodnoty ukládají do tabulky zadám 11 znaků, tak mi aplikace spadne. Pravděpodobně se to bude řešit přes Customvalidator, ale s p...
ASP.NET WebForms, Databáze
Dobré rána. Mám jen jeden informační dotaz. Z LINQ to SQL jsem se pomaličku dostal k Entity Framework, které potřebuji někde nastudovat, abych o něm měl širší přehled. V češtině jsem nenašel skoro nic ale narazil jsem na obstojnou publikaci "Pro Entity Framework 4.0 od Scott Clein". P...
SQL, Entity Framework, LINQ
Ahoj promím mám vytvořený formulář v VB a potřeboval bych aby hodnoty v texpoxech se importovali do připravené tabulky příklad: formuláč má jméno, Rč telefon Objednávka uložené pod bunňkama C6, D6, E7, E7. vím jak je do toho dostanu ale nevím jak udělat to aby se hned po zadání odřádkoval...
Graňák Pavel
Dobrý den, prosím o naléhavou pomoc s ukládáním nákupního košíku do session. Po dlouhé době se mi podařilo vytvořit nákupní košík, který zajišťuje veškerou funkcionalitu a používá k ukládání session ... Vše jsem testoval na svém PC a zdálo se, že vše funguje jak má a proto jsem umístil str...
VB.NET, ASP.NET WebForms, ASP.NET MVC, Algoritmy
Tomáš Herceg
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít