Nové téma
Dobrý den, Pracuji s textovým řetězcem, v němž jsou hodnoty odděleny mezerami. Problém je v tom, že počet mezer (oddělovače) není vždy konstantní. Někdy jsou odděleny jednou a někdy více mezerami. Pro další práci s těmito hodnotami je potřebuji dostat do pole což by v případě, že by počet meze...
VB.NET
Petr Zajíc
Caw. Robim program vo VB ktory pracuje s sql databazou. Problem je ze ked program prenesiem na iny pocitac program nefunguje. Poradi niekto a je tu niekto kto by mi bol ochotny radit?
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Ahoj mam problem z prihlasovanim ... no registraciu som spravil cez datalist a ted sa nevim pohnout z prihlasovanim jak to bude fungovat aby to skontrolovalo meno a heslo ?? ako sa spravi aby bol uzivatel prihlaseny na master page?mozem pouzit i textbox ci musi to bit ta komponenta login ??
SQL
p4to 5
Zdravim vsetkych nadsencov VB. Potreboval by som radu nakolko som zaciatocnik hladam najjednoduchsie riesenie pre program, ktory bude nahodne vyberat obrazky umiestnene v napr.My pictures, ku ktorym chcem priradit ciselne hodnoty napr.52,1755 a tieto hodnoty chcem porovnavat s hodnotou napisano...
Offtopic
Lukas Str
Zdravím, nemáte někdo knihy asp.net v pdf formátu na stáhnutí? Díky
ASP.NET WebForms
Tomáš Bezděk
Dobry den, dalo by se nejakym zpusobem kontrolovat stav nacteni XNA okna pred zobrazenim?? ...Priklad: Ve winforms mam vytvoreny formular, ktery slouzi jako vstupni bod pro XNA aplikaci, po nastaveni vsech vlastnosti spustim XNA okno.Dejme tomu ze ze po zmacknuti tlacitka "OK" ve winfo...
XNA, Komponenty
anonym
Zdravím, mám vytvořen Arraylist, do kterého přidávám jednorozměrná pole typu Long. Problém nastává, když chci zkopírovat a zkonvertovat vybrané pole v ArrayListu do nového pole typu String. Zkoušel jsem již několik způsobů ale pořád se nemohu dokousat ke správnému řešení. Stačil by nástřel jak...
Tomáš Herceg
Zdravím, omlouvám se asi za trapnou otázku, ale jsem začátečník tak vše zkouším, každou chvilku narazím na problém a potom si nevím rady. Abych popsal problém. Mám databázi, v ní dvě tabulky, které jsou propojené pomocí ID_Zakaznici. 1 tabulka zákazníci 2 tabulka kontaktní osoby Když...
ASP.NET WebForms, .NET
Dobrý den, mám takový menší problém naistaloval jsem visual studio na disk D: , to je ok. Ale potom jsem chtěl nainstalovat XNA game studio , ale po instalaci Game studia se ve visual studiu nezobrazuje. Trochu jsem zkoumal a zjistil jsem že se XNA naistalovalo na disk C: , nevím jsetli to je ch...
XNA, Visual Studio, Offtopic
Petr Geiger
Hezký den všem, pokouším se vytvořit vlastní smart tag knihovnu s třídami Action a Recognizer ve vb.net expres (2005, Net.Framework 2.0) ve snaze využít vlatní smart tags či inteligentní značky v Excelu 2003 (edice Professional). Postupuji dle magazinu viz. link: Smart Tags in Office 2...
VB.NET, Office
Zdravím. Začínám se učit ASP.NET podle Vašich stránek. Mnohokrát je napsáno, že určité to či ono zajišťuje JavaScript. Zajímá mě jestli jsem schopen tento JS někde zobrazit (používám Visual Web 2008 Expres Edition). Jde mi o to jak je kód napsán či zda ho lze třeba i změnit (myslím přímo kód...
Zdravím, mám jednu prosbičlu. Chci mít odkaz, který závisí na načtení z databáze: <asp:HyperLink ID="HyperLink1" runat="server"NavigateUrl='neco.aspx?Id=<%# Bind("ID_Zakaznika"%>' Text= "Odeslat" ></asp:HyperLink&...
Dobrý den, jsem začátečník a vytvořil jsem si malý prográmek a na jeho konci mám v plánu vypnout PC.Ale nějak nemůžu přijít na zdroják ,aby se mi PC vypnul-zkrátka jde mi o to že je tam Timer a po vypršení časového limitu chci počítač vypnout...Poradí mi někdo?
VB6/VBA
Přátelé, kolegové, můžete mi někdo poradit, nebo alespoň nasměrovat jakým způsobem vyřešit následující problém? Chci vytvořit A)program jako windows service, který bude neustále skenovat data přicházející na sériový port a ukládat něco do databáze, atd.(jak na to vím) B)windows form aplikac...
Ondřej Linhart
Dobrý den. Pro selekci dat z databáze využívám DDL, který převezme z databáze hodnoty typu int a podle výběru položky v DDL provede selekci, které odpovídají dané položky. Chtěl jsem si tam přidat vlastní položku, která bude zobrazovat všechny údaje z databáze ale nějak si nevím rady. Filtrovat ...
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak mohu aktivovat Form_KeyDown při stisku šipek nahoru a dolů. Na alfanumerické klávesy událost reaguje normálně. Na formuláři mám nastavené KeyPreview na True. Díky za radu
Čauky. Mám databázi, kde k záznamu můžu přiřadit datum, ale není to povinné. Problém je, že jakmile žádný datum do TextBoxu nevyplním, dostanu vyjímku a hlášku s přetečením SqlDateTime. Je nějaký jednoduchý postup, jak předat při prázdném TextBoxu do databáze hodnotu NULL? Nebo mě aspoň prosím n...
Nesetkal se někdo s následující záhadou? Vůbec netuším, co se děje: * Mám klasickou WinForms aplikaci * Součástí je klasický formulář (který dědí přímo z Form) * Na tomto formuláři je procedura Form_Load (...) Handles Me.Load * Projekt jde přeložit a spustit * Ale při nahrání formuláře se ...
VB.NET, WinForms
Dobrý den, měl bych jeden dotaz ohledně problematiky ukládání a načítání konfiguračních parametrů. Mějme modelový příklad winform aplikace, která po svém ukončení někam (do registru, konfiguračního souboru, atd) zapíše nějaký poslední stav (např. čas posledního spuštění). Tato aplikace je nain...
VB.NET, Bezpečnost
Zdravím, v mé aplikaci bych v některých případech potřeboval přerušit zobrazení úvodní obrazovky (např. když je vyžadováno zadání registračního čísla aplikace). Je možné nějakým způsobem přerušit zobrazení Splash screenu? Děkuji
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít