Prezentátor obrázků v určité složce   zodpovězená otázka

VB.NET, WinForms

Ahoj, v jedné složce mám obrázky pojmentvané obrázky Picture1.jpg, Picture2.jpg, Picture3.jpg... Ve formuláři mám Timer a PictureBox. Potřebuji, aby se po intervalu v Timeru promítly Všechny obrázky ve složce, nezávisle na počtu a prezentace se nesmí víckrát opakovat. Jde to nějak udělat? díky.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Tak můžete třeba načíst cesty k souborům do pole Stringů a při každém tiku inkrementovat index o jednu a zobrazit soubor na pozici indexu.

Zdravim,

jelikož pospíchám na vlak, stihl jsem aspoň napsat, jak vypíšete všechny názvy souborů ze složky s tím, že vyfiltrujete soubory.

Dim din As New DirectoryInfo("C:\Directory")
        Dim Files As FileInfo() = din.GetFiles("*.jpg")
        For Each file As FileInfo In Files
            ListBox1.Items.Add(file.Name)
        Next

Až se večer vrátím a když zbude čas, tak ještě nějaký kód připíši.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

O DirectoryInfo a FileInfo jsem nevěděl, zatím děkuji :-)

Tak nějak jsem to sesmolil, ale je to celkem nehezká věc, spíše bych to bral jako nakopnutí, šlo by to udělat líp.

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        Dim thr As New Thread(AddressOf zobraz)
        thr.Start()

End Sub
    Sub zobraz()
        Dim ptch As String
        Dim i As Integer
        For i = 0 To ListBox1.Items.Count - 1
            ptch = "C:\Directory\" + ListBox1.Items.Item(i)

PictureBox1.Image = Image.FromFile(ptch)
            Thread.Sleep(3000)
        Next
    End Sub

Pokud chcete aby si složku vybral uživatel, tak to myslím lehce uděláte, kdyžtak se ozvěte.

Tohle je blbost, protože není zajištěna synchronizace vláken, tudíž to skončí vyjímkou na řádku PictureBox1.Image = Image.FromFile(ptch) (možná už na ListBox1.Items.Count). Pro tyto účely je System.Windows.Forms.Timer, který má synchronizaci zabudovanou v sobě.

Psal jsem, že je to dost blbé řešení, mě to teda fungovalo a vyjímku nehodilo,ale ano máte pravdu, že je na to Timer vhodnější. Díky za reakci.

Děkuji =) Teď už je to velmi snadné opravit k obrazu svému i doladit. Ještě jednou díky!

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback