UrlEncode problém   zodpovězená otázka

VB.NET

Ahoj.

Odesílám text na server metodou post a mám problém s UrlEncode. Podle tohoto článku tam mám řádek

Dim data As String = "xxx=" & Web.HttpUtility.UrlEncode(xxx)

a píše to chybu HttpUtility is non member of Web. Vúbec nevím co s tím.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
System.web.HttpUtility.UrlEncode

System.Web mám importovaný. A ani toto nepomáhá.

Musíte ještě knihovnu System.Web přidat do referencí projektu, samotné naimportování namespace nestačí.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

No asi sem úplně blbej. Mám to nastavení References, jsou tam 2 seznamy. V dolním je System.Web zaškrtlý, a to by mělo stačit ne? Jinak když dám přidat do toho horního tak to v seznamu není.

Uploadněte někam screenshot a pošlete link.

http://img163.imageshack.us/img163/9458/...

No to je právě jen automatické naimportování namespace. Musíte v horním seznamu kliknout na tlačítko Add a přidat tam System.Web.dll.

Importované namespaces (ať už zakliknuté zde nebo importované přímo v konkrétním vb souboru) říkají pouze to, že nemusíte psát System.Web.HttpUtility, ale jen HttpUtility. To ale nic nemění na tom, že musíte mít ještě přidanou referenci, aby .NET věděl, kde má definici té třídy hledat. Namespace totiž nemusí mít unikátní název a můžete si klidně udělat svou assembly, kde budete mít namespace System.Web.

No když dám Add tak v seznamu .NET System.Web není. Tak jsem to přidal Browse a ten soubor, ale píše to 2 warningy.

http://img441.imageshack.us/img441/8770/...

Na některé ze záložek projektu je možnost vybrat cílovou platformu. Ujistěte se, že tam je vybrán .NET Framework 4 a ne .NET Framework 4 Client Profile, ten obsahuje jen věci pro klienty a ne assembly System.Web.

Už to vidím, je to Client Profile, ale nemůže nejaít kde to přenastavit.

Vlastnosti projektu, první záložka, pole Target Framework.

Příště to trochu proklikejte a hledejte, než se zeptáte. Je to rychlejší především pro vás.

Tady? http://img13.imageshack.us/img13/9190/be...

Aha, u mě to vypadá jinak. Je fakt, že já jsem to zkoušel v Console Application v C# a v plném Visual Studiu. V jiných edicích a jiných typech projektu to je prostě jinde.

Tady je to na záložce Compile, dole tlačítko Advanced Compile Options a poslední políčko v objevivším se okně.

Dobře, už se povedlo, akorát teď už nemůžu upravovat kód, jenom to spouštět. Jakto?

Cože? Popiště přesně, co děláte a co nejde. Screenshot by pomohl.

No změnil sem to nastavení potom se mě to napsalo

Changing the Target Framework requires that the current project be closed and the reopened.

Any unsaved changes within the project will be automatically saved.

Changing Target Framework may require manual modification of project files in order to build.

Are you sure you want to change the Target Framework fot this project?

Dal jsem ano, a když se projekt znova otevřel, nezobrazili se okna s kódem ani do nich nemůžu nijak najet. V nabídce ani není menu Project, jako kdyby nebyl otevřenej. Jde to jenom spustit.

Zkusil jste ukončit Visual Studio a otevřít projekt znovu?

Anebo v menu View dejte Solution Explorer a okna s kódem si otevřete z toho okna.

Ajo, Díky moc.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback