Povolené znaky v TextBoxu   zodpovězená otázka

VB.NET, WinForms

Zdravím,

potřeboval bych aby uživatel mohl zadat do textboxu použe čísla a jěště několik písmen, např.: j, u, m, M atd.

Napadlo mě při každej změně textu projít celej řetězec po jednotlivejch znacích a vyfiltrovat potřebné znaky. Potom to zapat zpět do textboxu.

Ptám se, jestli neexistuje něco jednoduššícho. Třeba nějaká maska, kam by se zadaly jen potřebný znaky o o zbytek se už postaralo VisualStuio.

Dík moc.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Použijte MaskedEditBox nebo jak se ta věc jmenuje.

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

Díky, ale už jsem to vyřešil po svím. Projdu celej řetězec (max. 7 znaků) a vyfiltruju z něj potřebný znaky, který použiju.

Na způsob jak použít MaskedTextBox jsem nepřišel. Nevím jak udělat aby to vzalo pouze znaky který chci já na jakékoliv pozici. Totiž vím, že budu mít řetězec v kterým budou čísla 0-9 a pár písmen (který jsou nepovinný). Navíc nevím, na jakým míste písmena budou.

Kódy můžou bejt např.: 01234, a123, 3j3 12m, ...

Ale i tak díky :)

Typicky hovadský přístup k věci. Místo toho, abyste strávil 5 minut na MSDN studiem jak to funguje to raději uděláte tím nejhorším možným způsobem. Stačí nastavit AsciiOnly na True a definovat masku AAAAAAA.

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

No, filtraci znaků, který potřebuju jsem napsal asi za 10minut, takže o čas nejde. Výkon taky nějak extra nehoním (je to opravdu jednoduchá aplikace).

A jak bych zakázal aby uživatel nevložil znak třeba na 3. místo a před ním zůstali mezery? Jak udělám aby se nezobrazovalo to "podtržení" a hlavně - jak zakážu aby uživatel mohl vložit jen čísla a tyto písmena - m, M, u, n, p, j, k?

Navíc se vždy nevkládá text dlouhej 7 znaků, ale třeba i dva znaky.

Nenazval bych to "hovadský přístup", ale "konstruktivní". Člověk si hold dokáže vystačit i s tím co má :D

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback