Měl jsem v práci soft, který dokázal simulovat události na základě shody obrazců mezi obrazovkou a uloženými fragmenty obrázků resp. vzhled ovládacích prvků libovolné aplikace. Ta aplikace si prostě našla uvedený obrázek na obrazovce a provedla nějakou jednoduchou přiřazenou akci. Např. levý klik, vyplnění čísla. Pak jste si do určité složky nakopíroval obrazce tlačítek a pojmenoval je. Podle názvu jste pak v aplikaci přiřadil konkrétní akci a spustil. Funguje to výborně a nahradí to hromadu práce. Dokonce je to propojený s DB a určité hodnoty např. do formulářů se tak dají vkládat automaticky a ušetří to fůru času a práce. Např. na skladě to používáme u příjmu zboží a stačí naskenovat EAN a všechny potřebné údaje to do webového formuláře zadává "samo" :-) Zvláště když používáte řešení, které nemůžete doprogramovat a zidealizovat tak je to fakt perfektní. Je k tomu i určitý scriptovací jazyk, kde se dájí podmínky větvit a odchýtávat výjimky. Jediná nevýhoda je, že je to citlivý na změnu např. motivů aplikace či Windows, kde např. nějaký button tím změní vzhled. Sice je to za money, ale bylo to řádově v několika desítkách euro. Když jsem to viděl v akci tak je to prostě geniální řešení a nechtěl jsem nejdříve věřit, že to funguje. Dokonce jsem to rozchodil i u nás v práci na registrování příjmů do systému, kde jsme tím snížili čas zaregistrování asi na desetinu. Jenže já měl k dispozici ještě nějakou starou verzi a když jsem se díval na jejich stránky tak to vypadá, že jsou ještě dále. Odkaz nepošlu, protože to nemohu najít :-), ale pokud budete mít zájem tak ještě zapátrám.
|