Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 > >>

Testovací program

Zdravím. Jsem začátečník v programování a hned musím udělat ve Vbasicu (2008) testovací aplikaci. Prostě soubor otázek a),b),c) a pokud možno jich mít dohromady třeba 200. Z nich potom náhodně vybírat 30 otázek (zobrazovat třeba jednu po druhé-nevtuším jak) a vyhodnotit výsledky. Jednoduše. Třeba...

VB6/VBA

6 odpovědí

28.02.2010 4:01

Tomáš Herceg

Přenášení proměnných mezi Formy.VB6

Dobrý den,zase píšu s lamáckým dotazem,jde o to jestli je možné přenášet proměnnou do jiných Formů.Zkoušel jsem Dim i Static a ani jedno mi ji nepřeneslo.Proto se prosím ptám dá se proměnná(i její hodnota) nějak přenášet do jiného Formu?Odpověď bude rozhodující pokud to půjde,budu v mém vývoji pr...

VB6/VBA

12 odpovědí

16.02.2010 11:33

anonym

Jednoduchý CHAT

Zdravím, mohl by někdo vytvořit seriál na nějaký jednoduchý chatovací program ?

.NET

3 odpovědí

15.02.2010 7:06

Pavel Hlávka

Ukládaní obrazku na webu pomoci win.aplikaci

Dobrý den,prosím Vás o radu. Dá se pomoci nejakého kódu ve win.aplikaci uložit a načíst obrázek do složky na webu? Myslím do vlastní stránky.Jestli ne tak my prosím poradte jak ho můžu uložit pomocí asp.net ze stránky a jak ho načíst. Dekuji za pomoc.

VB.NET

2 odpovědí

29.01.2010 14:44

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Dotaz ohledně datumu

Zdravíčko. 1. Zajímala by mě určitá věc ohledně datumu. Možná má na to VB.NET mnoho užitečných funkcí, ale já je bohužel určitě neznám. V aplikaci mám dva Comboboxy. První obsahuje seznam měsíců a druhý obsahuje seznam roků (2009-2019) Co se týče počtu dní každého měsíce, to je &quot;pro m...

VB.NET, WinForms

5 odpovědí

27.01.2010 20:02

Radek Heil

template

Caute neexistuje nahodou pre win aplikacie nejake sablony? POdobne ako pri web strankach? Aby clovek nemusel stale robit niektore veci, ktore sa opakuju v kazdej aplikacii? vdaka Max

Komponenty, Architektura

4 odpovědí

26.01.2010 22:26

Ondřej Linhart

Rada s zobrazením obrazků

Ahoj, už si nevím rady a chtěl bych se zeptat zda by mi někdo mohl pomoci. Na stránce zobrazuji do prvku Image obrázky z databáze pomocí handleru. Vše funguje jak má ale teď mi nastal problém když jsem vytvořil novou stránku které má pouze jiný název tak se mi obrázek nechce zobrazit(na té pr...

C#, ASP.NET WebForms

2 odpovědí

26.01.2010 14:58

Tomáš Herceg

DataGridView - zobrazení buňky

V DataGridView potřebuji po nalezení hodnoty v buňce a jejím vybrání přes Pokud je nalezená buňka mimo zobrazenou část gridu na obrazovce, potřeboval bych, aby došlo k posunu Scroll lišty gridu tak, aby vyhledaná buňka byla na obrazovce. Netušíte někdo, jak to zařídit ?

VB.NET, WinForms

2 odpovědí

26.01.2010 14:31

anonym

Textbox i pro tabulky

Zdravím přatelé, měl bych jeden obecnější dotaz na zkušené kolegy. V aplikaci bych rád udělal možnost vytvářet něco jako základní dokument, který bude zobrazovat pouze text nebo tabulky včetně základní interaktivity/událostí - kde uživatel kliknul, text nad kterým se pohybuje s myší apod. Něc...

VB.NET, WPF, WinForms

0 odpovědí

26.01.2010 10:11

Petr Žižka

Překreslení grafu v události paint

Dobrý den, vykreslení celého grafu do pictureboxu mám provedeno v modulu v proceduře. Tuto proceduru volám v události paint. Problém je, že se ve chvíli, když nastane událost paint graf sice překreslí ale ihned zase zmizí. Nevíte v čem by mohl být problém? Projel jsem diskuze a na podobná ...

Komponenty, WinForms, Grafika, .NET

2 odpovědí

25.01.2010 19:48

Hellis

tooltip nad pictureboxem

dobrý den, mám picturebox, do kterého vykresluji ikony. Nyní bych nad každou ikonu potřeboval vykreslit tooltip, ale aby se vykresloval jen nad tou ikonou, tam kde neni ikona, by neměl vyzkočit. Informace o poloze ikon mám v poli a já bych tedy měl procházet pole a porovnávat souřadnice ikon se ...

VB.NET

4 odpovědí

25.01.2010 19:02

anonym

Znovu dotaz na nefunkční designer

Dobrý den, VS08Pro, CompaktFramework 3.5 tento problém jsem zde zkoušel již jednou řešit, cíle jsme se však nedobraly. Podrobnější popis problému. Znovu se mi objevila chyba o nefunkčním designeru. V modré hlavičce okna: To prevent possible data loss before loading the designer, the f...

VB.NET

2 odpovědí

25.01.2010 18:09

Michal Plško

Náhodný pravoúhlý trojúhelník

Dobrý den, V mé aplikaci generuji náhodné trojúhelníky. Je možnost vybrat typ trojúhelníku např. pravoúhlý. Mám problém s generováním pravoúhlého trojúhelníku. Zde je kód: Myslím si že, cyklus který kontroluje strany trojúhelníku, je špatně. A i když dám jako podmínku cyklu jen u(0) funguje ...

VB.NET, Algoritmy

3 odpovědí

25.01.2010 16:16

Stanislav Rozum

odeslání formuláře na email

Ahoj všem! Prosím o radu - mám vytvořený jednoduchý kontaktní formulář (jméno s textovým polem, příjmení s text polem, adresu, psč, email atd.) a chtěl bych to všechno poslat na můj mejl - jak se to dělá? Poslat klasický email zvládnu, mám tohle: Poradí někdo jak tohle upravit, abych odeslal ce...

VB.NET, .NET

6 odpovědí

24.01.2010 22:36

Honza Dědek

Ukotveni aplikace

Dobry večer, chtěl bych poradit jak mou aplikaci ukotvit vlevo či v pravo v mé aplikaci přesně jak to je u ICQ je to tam pospane jako dokovat v pravo a levo. Aby dotyčný měl na výběr. Děkuji

VB.NET

0 odpovědí

24.01.2010 20:15

anonym

Přiblížení, oddálení obrázku

Zdravím, potřeboval bych poradit nebo alespoň nějak nakopnout jak udělat přibližování a oddalování obrázku v PictureBoxu. Pokud by bylo možno tak alespoň radu jak tam přiděl scrollbar nebo výběr části a té zvětšení. Děkuji za odpovědi.

VB.NET

6 odpovědí

24.01.2010 19:45

Hynek Nerad

ListView

Dobrý den, Rád bych se zeptal, jeslti se dá nejak zamezit nepříjemnému problikávání u listview. Používam typ zobrazení LargeIcons. A při ruční změně velikosti okna (myši) nebo při odebraní položek a přidání nových do listview to problikává. Zkoušel jsem nastavit na form DoubleBuffered na Tr...

VB.NET, Komponenty, WinForms

5 odpovědí

23.01.2010 15:39

anonym

Proměnné,podmínky je tu snad chyba?

Dobrý den,dělám takový program a chci aby když mám zaškrtlý CheckBox nebo OptionButton a stisknu tlačítko provedlo to co chci.Takže nejdříve jsem hledal jestli CheckBox či OptionButton nemají možnost nastavení Checked(Boolean) ale nemají.Tak jsem si vytvořil proměnnou,proměnnou nastavím při zaškr...

VB6/VBA

2 odpovědí

23.01.2010 13:57

anonym

PureComponent LightGrid

Zdravím, mám ve Winforms komponentu LightGrid podobná DataGridView. Mám problém, jelikož komponenta nemá událost ColumnWidthChanged. Můžete mě nakopnout, jak přidat událost při změně šířky sloupce? Díky m.

VB.NET, Komponenty

1 odpovědí

22.01.2010 18:04

Ondřej Linhart

for each

Dobrý večer, mám třídu Entry a druhou třídu listEntries. Jak bych mohl upravit třídu listEntries abych mohl používat for each cyklus? Díky, PetrS

VB.NET

5 odpovědí

21.01.2010 13:52

Ondřej Linhart

<< < 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se