Zdravím. Programuju ve VB.Net sice krátkou dobu, ale pár aplikací mi už chodí a používám je co to jde. Mám však pár věcí na které jsem zatím nenašel odpověď. 1. Naprogramoval jsem program pro tvorbu GPX souborů do GPSky. Zdrojový kód mi pracuje se vším jak by měl. Mám podle vašeho seriálu napsaný ukládací kód, ale nevím jak mám napsat uložení do formátu .gpx . Myslím, že je potřeba vytvořit knihovnu nebo něco takového, aby byl program schopen vytvořit tento formát souboru. 2. Další program mám jako pokus do školy pro výpočet Sinové věty. Zase mam program, který by měl uměl vypočítat podle zadaných hodnot určitou stranu nebo úhel. U funkce Math.Sin() jsem pochopil, že musím vstupní hodnotu přepsat z radiánů na stupně. Ale problém je v tom, že nevím co použít jestli podmínky If nebo jestli to napsat rovnou a dosadit za proměnné. 3. Asi poslední věc, se kterou bych potřeboval pomoct je TextBox a ListBox. Jsou to moc dobré věcičky, se kterýma se daj dělat velký věci, ale problém je v tom, že když potřebuji vypsat zdrojový kód gpx, který je na řádek a ne do několika řádků, tak ani textbox ani listbox jej nedokáže zobrazit celý. Ve vlastnostech textboxu je položka MaxLenght myslel jsem si že je to ono, ale není. Mohl by mi někdo poradit? Předem děkuji za všechny odpovědi. Moc mi to pomůže. Antonín Marko
|