Nové téma
Ahoj, m8m prosbu zda někdo nevíte zda je možné z windows vytáhnout seznam států, proč to vlastně - dělám takovou aplikaci - kontakt manažer a napadlo mně ušetřit tabulku v db a číst to rouvnou ze systému, vím že to jde načíst z kultury v net studiu, ale to není přesně ono. Je to někde ve win t...
VB.NET, Algoritmy
Roman Masek
Dobry den Prosim Vas o pomoc v orezani casti textu. Z clanku http://www.vbnet.cz/clanek--72-pracujeme_s_protokolem_http.aspx som vytiahol kod : kod funguje v poriadku ale iba pri requeste , ale ja pouzivam Net.WebClient teda : mam program na chat cez moj FTP server a pri stahovani ...
VB.NET
anonym
Už som sa dostal do štádia že si viem vytvoriť zoznam propert,ktoré mám vo svojej triede tu je kód Ale neviem ako mám priradiť hodnotu do property Meno čo je vlastne Vlastnost(0) metódou SetValue mi vyhodí chybu System.InvalidCastException was unhandled Message="Objekt nelze uložit...
Gabriel
Mám obrázek na pozadí formuláře, přes něj mám umístěné textboxy, jak udělám, aby textboxy měli vůči obrázku průhledné pozadí?
VB.NET, WinForms
Dobrý den, poradil by mi prosím někdo zkušenější jak vyřešit "učísnutí" dat v tabulce? Mám v MySQL datovou tabulku, která obsahuje 3 sloupce (1=hodnota, 2=velikost, 3=symbol pro zgrupování) dotazem : SELECT Hodnota, SUM(Velikost) FROM tabulka WHERE Symbol = "1" GROUP ...
SQL
Dobrý den, vytvářím si malou knihovnu funkcí pro práci s FTP protokolem. Skoro všechno již mám implementováno, ale nedaří se mi zkrátka zprovoznit funkci pro zjištění velikosti souboru v daném FTP umístění. Buď získám hodnotu -1, 0 nebo chybu (550). Na internetu jsem již hledal mnoho návodů, bo...
Jakub Čermák
Zdravim, mam takovou delsi a slozitejci otazku, doufam, ze se najde nekdo kdo by mi s tim vypomohl. Tak dost reci a hura na to... tady mam skopirovany usek ze souboru objednavka.aspx.cs,ten obstaraval, ze po stisku tlacitka Odeslat,se odesle objednavka a vytvori se XML dle vyplneneho formulare z...
C#, ASP.NET WebForms, XML
Zdravím, jen se chci ujistit že nedělám žádnou botu. Mám winForm aplikaci a jak se rozšiřuje, stává se kód hlavního formuláře nepřehledným (řekl bych že totéž se řešilo zde http://www.vbnet.cz/ForumThread.aspx?id=3222 ) Na internetu jsem našel, že je možné kód rozdělit pomocí Partial Class, ta...
VB.NET, Architektura, WinForms
Honza Dědek
Ahoj všichni, rád bych se od zkušenějších něco dozvěděl, používám komerční komponenty legálně koupené a licencované, ale stejná autorská firma poskytuje i zdrojový kód knihoven, a kam míří má otázka - jak je vlastně to licencování obslouženo - je to odkazem as sn.key v assembly či jak to vlastně...
C#, VB.NET, Komponenty
Ondřej Linhart
Pracoval ste niekto s VistaDB, ake su vase skusenosti?
SQL, Databáze
Radovan Šamudovský
Dobrý den. Mám aplikaci, která zpravuje takové skripty a mám příponu *.as asociovanou v systému na tento program. Program jsem zezačátku psal v .NET Frameworku 4 ale jak jsem program přeměnil na .NET 3.5 tak mi přestala funkce Command() na zjištění cesty pracovat. mám tuto situaci: přičemž cmm j...
VB.NET, .NET
Ondřej Ondryáš
Dobrý večer, vo formulári mám pomenované richTextboxy k nim mám vytvorené zodpovedajúce property ktoré majú rovnaké názvy ako richTextBoxy. Chcem vytvoriť kolekciu propert aby som k nim mohol pristupovať pomocou mena richTextBoxu. Viem to spraviť nasledovne ale chcel by som to spraviť pomo...
1. Chtěl bych po řádcích načítat text v TextBox tento následně progarmově zpracovat a výsledek uložit (po řádcích) v jiném TextBoxu. Poradí mi někdo kod pro načítání po řádcích? 2. K tlačítku CommandButton mám přiřazen kod: Po stisknutí tlačítka chybová hláška: Sub or Function not defined....
VB6/VBA
Ve své aplikaci mám toolstrip a v něm buttony, které zpřístupňují různé funkce. Nyní bych potřeboval takový button, který by zpřístupňoval více funkcí, já bych ten button třeba rozkliknul a vybral bych příslušnou funkci (změnil by se pak i obrázek na buttonu) a dokud by nenastala další změna, pod...
Zdravím přátelé, úspěšně pokračuji se svojí aplikací a došel jsem do části, kdy mám ListBox s několika sloupci. V prvním sloupci je datum - OK v dalších sloupcích je čas (většinou v řádkách minut a sekund) nyní chci udělat součet všech časů v uvedeném sloupci a jelikož je třída DateTime pro...
Radek Heil
zdravím, chcem v richtextboxe po stlačení klávesy enter to textu vložiť nejaké slovo: no problém je že okrem vloženia tohto slova sa mi to textu vloží aj nový riadok, a to práve nechcem, vie mi niekto povedať ako tomu zabránim?
Michal Chovanec
Mějme virtuální třídu Z (např. zaměstnanec). Z ní se dědí třídy A,B...... (např. ředitel, generální ředitel, uklízečka ....). Existuje nějaký rozumný způsob, jak provést přetypování děděných objektů mezi sebou (např. ředitel -> uklízečka), tedy alespoň což se týče převzetí vlastností z rodičo...
Architektura, .NET
Dobrý den, zajímalo by mě, zda je možné udělat něco takového: Sub.name má vyjádřit, že bych rád získal v takové proměnné "name1". Tak bych mohl mít kontrolu nad programem, kde došlo k chybě. Chápu, že si můžu v každé aplikaci definovat subName proměnnou ale když název té procedury z...
Zdravím, můžete mně prosím nasměrovat jakým způsobem se pracuje s kontextovou nabídkou u win exploreru prosím? Jde mi o to, že bych rád některé akce mojí aplikace vztáhnul k souborům konkrétního typu a tyhle akce bych rád zpřístupnil pomocí kontextové nabídky win exploreru (podobně jak to mají p...
Petr Žižka
Dobrý den, na stránce mám zobrazen formview a upravil jsem jeho vlastnost Edit item template jak potřebuju. Místo textboxu jsem dal listbox který má vlastní sql data source a zobrazuje jména s databáze. Dále jsem do Edit item template ve formviw přidal tlačítko(button) u kterého bych potřeboval...
ASP.NET WebForms
Petr Mašek
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít