Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 > >>

Seznam zemí (států)

Ahoj, m8m prosbu zda někdo nevíte zda je možné z windows vytáhnout seznam států, proč to vlastně - dělám takovou aplikaci - kontakt manažer a napadlo mně ušetřit tabulku v db a číst to rouvnou ze systému, vím že to jde načíst z kultury v net studiu, ale to není přesně ono. Je to někde ve win t...

VB.NET, Algoritmy

5 odpovědí

14.07.2016 7:25

Roman Masek

orezanie textu

Dobry den Prosim Vas o pomoc v orezani casti textu. Z clanku http://www.vbnet.cz/clanek--72-pracujeme_s_protokolem_http.aspx som vytiahol kod : kod funguje v poriadku ale iba pri requeste , ale ja pouzivam Net.WebClient teda : mam program na chat cez moj FTP server a pri stahovani ...

VB.NET

8 odpovědí

17.02.2010 15:23

anonym

Reflection Property

Už som sa dostal do štádia že si viem vytvoriť zoznam propert,ktoré mám vo svojej triede tu je kód Ale neviem ako mám priradiť hodnotu do property Meno čo je vlastne Vlastnost(0) metódou SetValue mi vyhodí chybu System.InvalidCastException was unhandled Message=&quot;Objekt nelze uložit...

VB.NET

5 odpovědí

12.02.2010 14:48

Gabriel

Transparent textbox

Mám obrázek na pozadí formuláře, přes něj mám umístěné textboxy, jak udělám, aby textboxy měli vůči obrázku průhledné pozadí?

VB.NET, WinForms

9 odpovědí

12.02.2010 6:42

anonym

Jak se "zanořit" se SELECTem v MySQL

Dobrý den, poradil by mi prosím někdo zkušenější jak vyřešit &quot;učísnutí&quot; dat v tabulce? Mám v MySQL datovou tabulku, která obsahuje 3 sloupce (1=hodnota, 2=velikost, 3=symbol pro zgrupování) dotazem : SELECT Hodnota, SUM(Velikost) FROM tabulka WHERE Symbol = &quot;1&quot; GROUP ...

SQL

4 odpovědí

11.02.2010 17:05

anonym

FTP - File Size

Dobrý den, vytvářím si malou knihovnu funkcí pro práci s FTP protokolem. Skoro všechno již mám implementováno, ale nedaří se mi zkrátka zprovoznit funkci pro zjištění velikosti souboru v daném FTP umístění. Buď získám hodnotu -1, 0 nebo chybu (550). Na internetu jsem již hledal mnoho návodů, bo...

VB.NET

4 odpovědí

06.02.2010 14:44

Jakub Čermák

data a XML

Zdravim, mam takovou delsi a slozitejci otazku, doufam, ze se najde nekdo kdo by mi s tim vypomohl. Tak dost reci a hura na to... tady mam skopirovany usek ze souboru objednavka.aspx.cs,ten obstaraval, ze po stisku tlacitka Odeslat,se odesle objednavka a vytvori se XML dle vyplneneho formulare z...

C#, ASP.NET WebForms, XML

4 odpovědí

04.02.2010 10:26

anonym

Dělení třídy pomocí partial Class

Zdravím, jen se chci ujistit že nedělám žádnou botu. Mám winForm aplikaci a jak se rozšiřuje, stává se kód hlavního formuláře nepřehledným (řekl bych že totéž se řešilo zde http://www.vbnet.cz/ForumThread.aspx?id=3222 ) Na internetu jsem našel, že je možné kód rozdělit pomocí Partial Class, ta...

VB.NET, Architektura, WinForms

4 odpovědí

02.02.2010 21:21

Honza Dědek

Registrace komponent, licencovani

Ahoj všichni, rád bych se od zkušenějších něco dozvěděl, používám komerční komponenty legálně koupené a licencované, ale stejná autorská firma poskytuje i zdrojový kód knihoven, a kam míří má otázka - jak je vlastně to licencování obslouženo - je to odkazem as sn.key v assembly či jak to vlastně...

C#, VB.NET, Komponenty

1 odpovědí

02.02.2010 14:46

Ondřej Linhart

VistaDB skusenosti?

Pracoval ste niekto s VistaDB, ake su vase skusenosti?

SQL, Databáze

0 odpovědí

02.02.2010 12:43

Radovan Šamudovský

funkce Command()

Dobrý den. Mám aplikaci, která zpravuje takové skripty a mám příponu *.as asociovanou v systému na tento program. Program jsem zezačátku psal v .NET Frameworku 4 ale jak jsem program přeměnil na .NET 3.5 tak mi přestala funkce Command() na zjištění cesty pracovat. mám tuto situaci: přičemž cmm j...

VB.NET, .NET

4 odpovědí

02.02.2010 11:44

Ondřej Ondryáš

Kolekcia property

Dobrý večer, vo formulári mám pomenované richTextboxy k nim mám vytvorené zodpovedajúce property ktoré majú rovnaké názvy ako richTextBoxy. Chcem vytvoriť kolekciu propert aby som k nim mohol pristupovať pomocou mena richTextBoxu. Viem to spraviť nasledovne ale chcel by som to spraviť pomo...

VB.NET

12 odpovědí

02.02.2010 0:21

Gabriel

Čtení po řádcích v TextBox

1. Chtěl bych po řádcích načítat text v TextBox tento následně progarmově zpracovat a výsledek uložit (po řádcích) v jiném TextBoxu. Poradí mi někdo kod pro načítání po řádcích? 2. K tlačítku CommandButton mám přiřazen kod: Po stisknutí tlačítka chybová hláška: Sub or Function not defined....

VB6/VBA

5 odpovědí

31.01.2010 21:48

anonym

ToolStrip

Ve své aplikaci mám toolstrip a v něm buttony, které zpřístupňují různé funkce. Nyní bych potřeboval takový button, který by zpřístupňoval více funkcí, já bych ten button třeba rozkliknul a vybral bych příslušnou funkci (změnil by se pak i obrázek na buttonu) a dokud by nenastala další změna, pod...

VB.NET

0 odpovědí

29.01.2010 18:25

anonym

Sčítání časů ve sloupci LISTVIEWu + ukázka kódu

Zdravím přátelé, úspěšně pokračuji se svojí aplikací a došel jsem do části, kdy mám ListBox s několika sloupci. V prvním sloupci je datum - OK v dalších sloupcích je čas (většinou v řádkách minut a sekund) nyní chci udělat součet všech časů v uvedeném sloupci a jelikož je třída DateTime pro...

VB.NET, WinForms

2 odpovědí

29.01.2010 12:14

Radek Heil

enter v RTB

zdravím, chcem v richtextboxe po stlačení klávesy enter to textu vložiť nejaké slovo: no problém je že okrem vloženia tohto slova sa mi to textu vloží aj nový riadok, a to práve nechcem, vie mi niekto povedať ako tomu zabránim?

VB.NET, WinForms

6 odpovědí

29.01.2010 11:53

Michal Chovanec

Přetypování

Mějme virtuální třídu Z (např. zaměstnanec). Z ní se dědí třídy A,B...... (např. ředitel, generální ředitel, uklízečka ....). Existuje nějaký rozumný způsob, jak provést přetypování děděných objektů mezi sebou (např. ředitel -&gt; uklízečka), tedy alespoň což se týče převzetí vlastností z rodičo...

Architektura, .NET

3 odpovědí

29.01.2010 11:48

Ondřej Linhart

jméno SUB nebo FUNCTION pomocí proměnné

Dobrý den, zajímalo by mě, zda je možné udělat něco takového: Sub.name má vyjádřit, že bych rád získal v takové proměnné &quot;name1&quot;. Tak bych mohl mít kontrolu nad programem, kde došlo k chybě. Chápu, že si můžu v každé aplikaci definovat subName proměnnou ale když název té procedury z...

VB.NET

3 odpovědí

29.01.2010 3:51

Ondřej Linhart

Kontextová nabídka u windows explorer

Zdravím, můžete mně prosím nasměrovat jakým způsobem se pracuje s kontextovou nabídkou u win exploreru prosím? Jde mi o to, že bych rád některé akce mojí aplikace vztáhnul k souborům konkrétního typu a tyhle akce bych rád zpřístupnil pomocí kontextové nabídky win exploreru (podobně jak to mají p...

VB.NET

1 odpovědí

28.01.2010 10:49

Petr Žižka

FormView Edit item template

Dobrý den, na stránce mám zobrazen formview a upravil jsem jeho vlastnost Edit item template jak potřebuju. Místo textboxu jsem dal listbox který má vlastní sql data source a zobrazuje jména s databáze. Dále jsem do Edit item template ve formviw přidal tlačítko(button) u kterého bych potřeboval...

ASP.NET WebForms

1 odpovědí

27.01.2010 11:47

Petr Mašek

<< < 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se