Nové téma
Čau, chtěl bych se zeptat, zda existuje nějaký způsob, jak "vyčíst" z plochy barvu pixelu. Třeba bych zadal souřadnice pixelu na ploše (ne jen ve formu) a ono by mi to vrátilo barvu. Kdyžtak díky :)
VB6/VBA
Petr Doleček
Zdravím, nenašel jsem vhodnější diskuzi tak to píšu pod Visual Basic .NET Vzhledem k tomu že mám po dlouhé době trošičku času, rozhodle jsem se podívat se (a pokud možno se i naučit) WPF. Docela mě to chytlo a líbí se mi i editor (používám Visual Studio 2008 Profesional). Jediné co mi docela c...
VB.NET, WPF
Honza Dědek
Ahoj, všetkým. Potrebujem poradiť ako vybrať z pola bajtov číslo 64bit integer. Pole ma napríklad túto štruktúru: TransID od bajtu 0 dlžka 2, MessageEnc od bajtu 2 dlžka	4, DeviceID od bajtu 6 dlžka 8. Z neho vyberiem a rozdelím do premenných: Ďakujem
VB.NET, Algoritmy
Tomáš Herceg
Dobrý den, zajímalo by mě jak detekovat volání v již spuštěném programu. Tzn.: 1) Spustím program A.exe. Ten běží pouze v jedné instanci. 2) Zavolám program "A.exe parms". Potřebuji, aby spuštěný program detekoval, že ho něco volá, převzal parametry a reagoval. Předem díky za p...
VB.NET
Ondřej Linhart
Dobrý den. Píšu si chatovací aplikaci, která (zjednodušeně) funguje tak že něco napíšu, potom zavolám handler na serveru kterému předám parametry: "type=write&jmeno=identifikacnijmeno&pin=nejakykod&text=Uk(ac)zka Entit: zpr(ac)va" nebo pro čtení jen "type=read&pin=n...
ASP.NET WebForms
anonym
Dobrý den, potřeboval bych poradit, jak bych měl udělat skovávání URL adres... PR: http://localhost/xxx/Objednavka.aspx a ja bych potreboval aby to vypadalo takto: http://localhost/xxx/Objednavka na internetu jsem si nasel nejaky scriptik, ktery toto skryval,ovsem funguje jenom pod win...
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda-li jdou skrýt události objektu, případně jak? Mám třídu děděnou od userControl a chtěl bych u ní skrýt některé původní události, které jsem nahradil vlasními s jinými názvy. Děkuji za odpověď
VB.NET, Komponenty
Prosím o mírné nakopnutí, určitě se to tady řešilo, ale nemohu to najít, mám dva formuláře a na na každém pro příklad jeden textbox z formulaře F1 otevřu F2 a do textboxu zapisu ahoj a po tlacitku ok jsem predpokladal ze se mi to zapise do texboxu na F1 nasledujicim kodem ale bohuzel určitě js...
Dobré ráno, pár dní už řeším problém s COM komponentou (OCX). Po vložení do projektu mi okamžitě zahlásí chybu: Což naprosto chápu. Ovšem nikde jsem se nedočetl kde ty html parametry nastavit. V HTML je to easy, takto: Ovšem v C# jsem na te komponentě žádnou takovou funkci nenašel (něco j...
C#
Jako základ mám soubor DXF (text) a potřebuji, bez autocadu a různých placených programů, převézt jednoduchý 2D obrys do WMF formátu. Zkoušel jsem to ve VB6 přes picturebox vykreslit a pak uložit jako WMF, ale ukládá se mi stále prázdný soubor. Call Picture1.Cls Picture1.Line (100, 200)-(250...
I/O operace, VB6/VBA
Zdravim, mam hloupy dotazek, o kterem si myslim,ze by mi mohl lehce nejaky zkusenejsi programator vypomoci s resenim... delam stranku s nazvem objednavka (formular) v nem mam nejake textboxy,radiobuttony atd...a take poznamku na konci formulare, tato poznamka je typu text box. jeji kod je ...
Dobrý den, chci se zeptat na to, co dělám špatně. Mám v klasické Windows Forms aplikaci jeden formulář a na něj je dokován TableLayoutPanel. Uvnitř tohoto panelu mám jiný objekt, např. DataGridView. DataGridView má nastavenu vlastnost Dock na Top. Je tedy přidokován k hornímu okraji TableLayo...
VB.NET, WinForms
Dobrý večer! Mám taký jednoduchý kód: Ak ho spustím dostanem hlášku error: 'user' is not a member of 'WindowsApplication1.My.MySettings' Viete mi povedať kde je chyba? Alebo som úplne mimo? Za každú odpoveď vopred ďakujem.
Lubos Blader
zdravím, nainštaloval som si MS Visual C# 2008 EE, no ak chcem vytvoriť nejaký projekt vypíše mi toto v message boxe: "Requested registry access is not allowed." mám Windows 7, no Visual Basic aj C++ mi fungujú dobre. Neviete mi poradiť?
C#, Offtopic
Zdravím, něco jsem tu pročetl o zjištění handle messageboxu a podobně (v sekci Visual Basic 6 a jiné), ale to mi moc nepomohlo v mém konkrétním případě. Jedná se mi o to, že v mé aplikaci mám okno, kam se mi vypisují různé chybové hlášky. Tohle funguje ok. Jenže pokud aplikace běží a spadne...
Ahoj. Z webu jsem si stáhnul takové pěkné tlačítko. Když pro něj chci nastavit skin, tak mi to hlásí:"Serverová značka dxe:ASPxButton je neznámá." Je třeba tuto značku ještě někde specálně registrovat, kromě standartní registrace na počátku stránky?
Pepa Kolář
Dobrý den, věděl by někdo jak by se dalo přistupovat na jednolivé bity celočíselného datového typu(integer, uinteger) ? UInteger má 4 byte, já bych se potřeboval dostat k samotným bite 32x0/1.
Michal Plško
Dobrý den, píšu přehrávač používající DirectX.Používám komponentu progressbar(upravena přes paint), která ukazuje délku skladby.Jenže si za nic na světě nemohu vzpomenout, jak udělám to, že když uživatel klikne na ten progressbar tak aby se změnila hodnota value(vybrání určitého úseku skladby).D...
VB.NET, DirectX, WinForms
David Kitner
úplná blbost. Jak do programu vložím nový dialog? Úplně mi to vypadlo, někde jsem to už viděl, bylo to jen v nějaké knihovně, myslím. Do teď jsem je vkládal staticky. Díky za odpověď na tuto hloupou otázku. PetrS
VB.NET, Architektura
Zdravím. Vytvořil jsem si DLL knihovnu s nějakým kódem, a chci ji přidat do web site. Mám dotaz, a to, jestli velikost této dll knihovny nějak ovlivnuje rychlost webové aplikace. Díky
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít