.NET Framework   zodpovězená otázka

ASP.NET WebForms

Nazdar :) už tri dni sa venujem programovaniu v ASP.NET , ale pri testovaní ma napadol jeden problém : Kedže som programoval vo VB.NET 2008 tak viem že s verziou .NET framework sú menšie problémi lebo väčšina XP nemá vyšší framework ako 2.0 :/ . Vždy som v nastavení menil cielový framework na 2.0 a všetky "unused references" som mazal aby sa aplikácia v pohode spustila na systémoch XP. (neviem či to pomáha - konkrétne mazanie "unused references" , ale kedže to popisuje ako nepoužívané tak som to väčšinou mazal)

Dva týždne programujem vo verzii VS 2010 EE (web devenloper 2010) a všimol som si že tam nieje popísaný žiadny framework ani references , teda sa tam nič nedá meniť (ak sa mílim tak ma prosím opravte). Tu na vbnet.cz sú tutoriáli v ASP.NET 2.0 a vtom ma napadlo že ked mám VS 2010 ktoré disponuje .NET framework-om 4.0 nieje možné že robím v ASP.NET 4.0 a moje stránky nebudú fungovať bez nainštalovania frameworku ??

Velmi by som ocenil odpovede v zmysle , či je potreba sa báť o niake nastavenia ktoré môžu zapríčiniť nefunkčnosť na starších systémoch a , či sa dajú tieto nastavenia prispôsobiť pre staršie systémi.

Za odpovede predom dakujem :)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nepleťte dvě věci dohromady - ASP.net je webová technologie,takže u uživatele nikdy nic "nepoběží",tím pádem se nemusíte trápit žádnými nastaveními apod.O nastavení a přítomnost .NET frameworku se musíte postarat pouze na web serveru kde daná aplikace poběží,pokud budete webapp instalovat na nějaký starší OS(i když v dnešní době je Win2003 server standard) tak musíte zajistit přítomnost správného frameworku - teoreticky by Vám šla aplikace napsaná ve verzi 3.5 i na serveru s frameworkem verze 2.0,ale silně to nedoporočuji,mohou nastat problémy např.s duplicitou jmen tříd,metod,...

Jen pro informaci - framework 3.5 a asi i 4 je postaven na enginu 2.0 a je jen "doobalen" novými fcemi(zjednodušeně řečeno)

V případě

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

Ďakujem za odpoved :) veľmi ste mi pomohli a dostali ste ma do "obrazu" :)

Teď jste řekl blbost - .NET 2.0 má svůj základ a 3.0 a 3.5 ho obalují. .NET 4.0 má nový engine a 2.0 nestačí!!!

Je to matoucí. Například 3.5 přidává podporu pro LINQ, to zkrátka ve 3.0 ani ve 2.0 spustit nepůjde. Každá verze přidává něco, co na nižší pak nepůjde spustit ;-(

Stránky s NET 4.0 nebudú fungovať na web serveri, ktorý podporuje napr. NET 2.0.

Nastavenie pre nižšiu verziu som pre 2008 popísal tu

http://www.vbnet.cz/forum-tema--2125-ser...

ale funguje aj pre 2010. Samozrejme, že niektoré funkcie nebudú fungovať.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback