Kopírování database SQL serveru - samovolné přejmenovávání stored procedur   zodpovězená otázka

SQL

Zdravím, už u druhé database jsem se setkal s následujícím problémem:

Na SQL serveru jsem si chtěl pro účely vývoje a ladění udělat kopii jedné SQL database. Na serveru je nainstalovaný nástroj "Import and export data" Takže jse ho použil, zahlásilo mi to že database se v pořádku zkopírovala. Začal jsem ladit aplikaci ale ouha, Aplikace začla nadávat že nemůže nalézt jednu stored proceduru. Vlezle jsem tedy do database a zjistil jsem že stored procedura se sice zkopírovala ale se špatným jménem. Takových chyb tam je víc. Někde třeba chybí podtržítko jinde jsou přehozená slova. Abych se přiznal jsem z toho docela zmatený. Chybějící znak bych ještě pochopil ale přehozená slova?

Například v ostré databázi je stored procedura: QRY_import_standartni

A do testovací se přenesla jako: QRY_standartni_import

SQL server je ve verzi 2000 a běží na win server 2003 R2

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

A co je špatného na tom udělat ruční kopii databáze pomocí

BACKUP DATABASE XXX TO DISK = 'C:\nekde\neco.dbb'

RESTORE DATABASE XXX_kopie FROM DISK = 'C:\nekde\neco.dbb'

To je přece mnohem rychlejší než ten "nástroj" co používáte, ne?

Tak tohle rozhodně není použitelný způsob na klonování databáze. Ono se tou zálohou totiž nezazálohuje všechno, například seznam uživatelů a přihlašovacích účtů. Když to potom někde obnovíte kde tyto data nejsou, tak to samozřejmě selže. To co myslíte je určeno pro zálohování, ne klonování. Na klonování je určen nástroj Replication Services.

... já myslel, že on to chtěl pouze kopírovat, povrtat se v tom a pak to hodit zpátky. Vždyť píše "pro účely testování...".

Jde o to že potřebuji 2 databáze, na jedné běží ostrá verze aplikace a na druhé (testovací) aplikaci ladím a vyvýjím. Použil jsem utilitku "Import a export data" protože ta jediná je na serveru instalovaná. Myslel jsem že to je Microsoftí záležitost dodávaná s SQL serverem.

Na tohle je dobrý database projekt ve visual studiu, upravujete normálně jednu databázi a pak můžete udělat schema compare a změny se publikují do databáze druhé. Na vývoj a testování je to ideální.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Díky za tip, určitě to vyzkouším protože tak jak to dělám já je to nepohodlné (musím si hlídat všechny změny které provedu ve vývojové databázi a pak je ručně přenést do ostré.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback