Společná my.setting pro program z víceroumístění   zodpovězená otázka

VB.NET

Zdravím,

mám dotaz v programu používám My.Settings a to se ukládá do Data Aplikací ale pro každou instanci programu samostatně podle umístění. A já bych potřeboval aby se použilo jedno místo uložení nezávisle na umístění EXE souboru. Protože i když pustím EXE s parametrem tak se mi vytvoří nové místo uložení...

Děkuji za radu

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Abyste toho docílil s využitím My.Settings, tak byste si musel implementovat vlastního poskytovatele konfiguračních dat, což spočívá v implementaci třídy System.Configuration.Provider.ProviderBase. Tohoto poskytovatele potom nastavíte ve vlastnostech projektu na kartě Settings u požadovaných konfiguračních vlastností. Pokud tam není uvedená žádná, použije se výchozí poskytovatel.

Z vlastní zkušenosti musím říct že to není nic jednoduchého, protože je potřeba dokonale znát jak funguje celý konfigurační systém .NET Frameworku.

Umístění konfiguračních souborů u výchozího poskytovatele změnit nelze a existuje proto mnoho důvodů. To umístění je založené na verzi a unikátním identifikátoru assembly a je to mimo jiné proto, aby nedocházelo ke konfliktům konfiguračních dat různých verzí stejné assembly.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Další (i když systémově špatná) možnost je použít něco staršího, jako byly ini soubory nebo zápis do registru. Obojí je v .NETu rovněž nějakým způsobem podporováno.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback