Visible tlačítka   otázka

ASP.NET WebForms

Mám nastavené 3 role, u jedné potřebuji aby se mi tlačítko skrylo, takže bych mu nastavil vlastnost Visible='<%# User.IsInRole("nějaká_role") %>'

ale místo nějaká_role potřebuji vepsat role dvě,aby pro tu jednu nebylo viditelné a pro ty dané dvě ano.Jenže nevím jak tam mám dvě role vepsat.Nebo nějak zneviditelnit to tlačítko jedné roli, ale žádnou takovou vlastnost jsem nenašel.Dík za rady.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Použijte negaci : Visible='<%# !User.IsInRole("nějaká_role") %>'

Zdravim,

zkuste ...

<%# (User.IsInRole("Role1") || User.IsInRole("Role2"))  %>

Na tohle už je potom lepší si ve stránce udělat funkci, která vrací Boolean, jakmile jsou výrazy v kódu moc dlouhé, tak to začíná být nepřehledné.

Pokud pouzije tazatel negaci sveho vyroku,tak se obejde i bez code behind a vyraz dlouhy nebude.

Pokud bude mit uzivatel nastaveno vice roli (jednu ktera by mela povolit zobrazeni a jednu roli ktera by to nemela povolit), tak vam negace nepomuze.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback